Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Het gevecht met de luchtdruk is gewonnen! En daar is de deurdranger  die met deze druk om kan gaan!
Optimale toegankelijkheid met de GEZE Powerturn uitgerust met Smart Swing-functie.

Het gevecht met de luchtdruk is gewonnen! En daar is de deurdranger die met deze druk om kan gaan!

GEZE behoort tot de succesvolste ontwikkelaars en producenten van deur- en raamsystemen. Tijdens Polyclose introduceert het bedrijf met volle trots haar nieuwste innovatieve paradepaardje: de GEZE TS 5000 SoftClose deurdranger. De deurdranger die zelfs in de zwaarste omstandigheden een stille en veilige sluiting garandeert.

Als het aan GEZE ligt, behoort de ergernis van een hard dichtslaande deur eindelijk tot het verleden. Na jarenlang intensieve doorontwikkeling brengt GEZE een nieuwe deurdranger op de markt die in zware omstandigheden én luchtdrukverschillen een stille en gegarandeerde, veilige sluiting van de deur waarmaakt; de GEZE TS 5000 SoftClose.

Een brand- en rookwerende deur of een toegangsdeur hoort altijd juist te worden gesloten, en daarvoor dient onder andere de deurdranger. In bepaalde situaties kan de deur echter luid dichtslaan. Dit heeft vaak te maken met luchtdrukbewegingen die aanwezig zijn in de ruimtes. Het luid dichtslaan van de deur kan als grote ergernis worden ervaren. Denk hierbij aan hotels, zorginstellingen, ziekenhuiskamers, kantoorpanden en traphallen van flats en appartement complexen. 

GEZE heeft voor deze situaties DE oplossing in huis. De TS 5000 SoftClose heeft de kracht om in deze lastige luchtdruksituaties de deur tot het laatste moment gecontroleerd te laten sluiten. De kracht van de TS 5000 SoftClose garandeert een veilige sluiting en het remmend sluiten zorgt voor een stille sluiting. Ideaal voor de rust (geen geluidsoverlast) en gemoedsrust (gegarandeerde sluiting) voor bijvoorbeeld hotelgasten en zorgpatiënten.

Automatische raamsystemen van GEZE kunnen ingezet worden voor RWA- én ventilatie-oplossingen.

Op Polyclose wordt de nieuwe deurdranger officieel gelanceerd. De bezoeker kan op de stand de kracht en de stilte van de TS 5000 SoftClose zelf ervaren. 

Natuurlijke ventilatie

Op de stand van GEZE is tijdens Polyclose overigens nog veel meer te ontdekken. De raamsystemen van GEZE bieden actuele oplossingen als het gaat om een gezond binnenklimaat. Omdat we tweederde van ons leven binnenshuis doorbrengen, heeft de kwaliteit van het binnenklimaat een grote invloed op ons welzijn. Goede ventilatie is daarbij de sleutelfactor. De geautomatiseerde raamsystemen van GEZE maken niet alleen een slimme en natuurlijke raamventilatie mogelijk. 

Ze blinken ook uit in comfort, gebruiksvriendelijkheid en energie-efficiency. Bovendien kunnen de systemen elektronisch worden aangestuurd via CO2– en/of temperatuursensoren. Wanneer in bijvoorbeeld een klaslokaal het CO2-gehalte te hoog wordt, zorgt het systeem ervoor dat de ramen automatisch worden geopend. Het is zelfs mogelijk om de raamsystemen te koppelen met het gebouwbeheersysteem. Waar het om gaat, is dat ramen geopend kunnen worden, indien nodig. Zeker in dit coronatijdperk is natuurlijke ventilatie essentieel voor een gezond binnenklimaat in onder meer scholen en kantoorgebouwen. Tijdens Polyclose toont GEZE diverse natuurlijke ventilatie-oplossingen voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Genoeg te ontdekken

Behalve raamsystemen zet GEZE tijdens
Polyclose ook andere oplossingen in de spotlights. GEZE heeft nieuwe vrijloopdrangerconcepten ontwikkeld die hun toepassing vinden op inpandige toegangsdeuren van onder meer appartementen en zorgkamers. In het aankomende nieuwe Nederlandse Bouwbesluit is het verplicht om inpandige toegangsdeuren van woningen uit te rusten met een rookmelder gestuurde vrijloopdeurdranger. 

Deze deurdranger vormt geen hinder of weerstand bij gebruik onder normale omstandigheden. Hij wordt alleen in het geval van brand geactiveerd en waarborgt op die manier de zelfsluitendheid bij brand. Op de beurs wordt de werking van dit specifieke product gedemonstreerd.

Ook is er aandacht voor de Powerturn, de oerkrachtige automatische draaideuraandrijving van GEZE. De krachtpatser van GEZE stelt dankzij de unieke Smart Swing -technologie ook ouderen en kleine kinderen in staat om met een minimale krachtsinspanning deuren tot 600 kilogram te openen. 

Kortom, er valt op stand 1424 genoeg te ontdekken. De adviseurs van GEZE nodigen iedereen dan ook graag uit voor een bezoek.

Over de producent

Het wereldwijd actieve GEZE behoort tot de meest succesvolle ontwikkelaars en producenten van bouwsystemen voor deur-, raam- en beveiligingstechniek. Met als doel het bijdragen aan het creëren van veilige, toegankelijke én gezonde gebouwen biedt het bedrijf een uitgebreid productenpakket. Met (automatische) deursystemen, rook- en warmteafvoerinstallaties, beveiligings­systemen en raam- en ventilatietechnieken voor een leefbare woon- en werkomgeving heeft GEZE altijd een oplossing voorhanden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details