Het klimaat verandert met de dag: de kozijnenbranche verandert mee
01:42
27-09-2018

Het klimaat verandert met de dag: de kozijnenbranche verandert mee

Een uitspraak van Arjen de Haan, Commercieel Manager Window Solutions bij REHAU NV De Haan doelt daarmee op de letterlijke klimaatverandering die we ondergaan en op de gevolgen voor het ‘verkoopklimaat’ van de kozijnenproducent.

“2020 komt eraan, er is een nieuwe klimaatwet. Op Fensterbau in Nürnberg hebben we de nieuwe koers getoond die we varen. De bouw vraagt om innovaties om een antwoord te hebben op de toenemende vraag naar energie neutraal bouwen. REHAU is op tijd begonnen met ontwikkelingen die in dienst staan van energie neutraal bouwen, anticiperend op wat onvermijdelijk gaat komen”, opent De Haan het gesprek.

We vragen De Haan naar de uitrol van het speciaal voor Nederland ontwikkelde Synego NL profiel, REHAU’s antwoord op de ook vanuit ons land toenemende vraag naar profiel voor BENG-woningen. “Onze klanten zijn loyaal en vertrouwen erop dat wij met passende oplossingen komen voor dergelijke vraagstukken. Het Synego NL profiel is dan ook goed ontvangen, wordt goed toegepast en de vraag neemt alleen maar toe”, antwoordt hij.

Het klimaat verandert met de dag: de kozijnenbranche verandert meeDoorsnede van het Synego NL profiel.

Unieke uitstraling met de allerbeste eigenschappen
De reden dat REHAU het in 2015 geïntroduceerd Synego 80 mm profiel een upgrade heeft gegeven voor de Nederlandse markt, is dat Nederland andere eisen stelt aan de esthetiek van kozijnen, vernemen we.

“Het kozijn wordt in Nederland gezien als een beeldbepalende factor voor de gevel. Schoonheid en functionaliteit gaan hier hand in hand. In de basis is Nederland een land vol liefhebbers van houten kozijnen. Daar zit een emotionele waarde, een gevoel achter. Kunststof kozijnen zijn echter duurzaam en isolerend. Aan REHAU dus de dankbare taak om iets aan de optiek te doen, zodat het kunststof kozijn eruit ziet als hout. Daar zijn we met Synego NL in geslaagd”, aldus De Haan.

De profielen zijn geoptimaliseerd voor de (RHL) REHAU Hout Look verbinding en het profiel leent zich uitstekend voor toepassing met Triple beglazing. Dankzij de perfecte warmte-isolerende eigenschappen van Uf tot 1,0 W/m²K en de inzet van Triple beglazing tot een dikte van 51 mm, kunnen Uw-waarden tot 0,76 W/m²K bereikt worden.

De Haan: “We gaan in die optiek nog een stap verder, met REHAU Woodec, een nieuwe folie met houtstructuur. Naast de niet van echt te onderscheiden optiek, is er ook reliëf aanwezig dat aanvoelt als echte houtnerf. Woodec is in drie kleuren leverbaar op Synego NL profiel.”

Het klimaat verandert met de dag: de kozijnenbranche verandert meeDoorsnede van het Synego HST profiel.

Gemakkelijk te verwerken en breed inzetbaar
Synego NL is dankzij een veelvoud aan montagemogelijkheden en een hoge flexibiliteit perfect geschikt voor zowel nieuwbouw als voor renovatie. Het slanke profielaanzicht meet slechts 117 millimeter maakt in de standaarduitvoering grote glasoppervlakken met een moderne optiek mogelijk.

“De markt vraagt steeds meer om hogere isolatiewaarden. Synego NL voldoet volledig aan die vraag en is daarnaast ook nog eens uitermate geschikt voor toepassing van triple-beglazing.” Over de oppervlaktebehandeling: “Synego NL is uitgevoerd met het bestendige REHAU HDF-oppervlak, dat het onderhoud tot een minimum reduceert. Extra zekerheid en wooncomfort worden bereikt door de goede geluidwerende eigenschappen en inbraakwering.”

Tekst: Jan Mol   |  Beeld: REHAU NV
Uitgelichte afbeelding: 
Arjen de Haan in het REHAU magazijn.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

Schüco LivIng VariantVlakwandige deuren in gerenoveerde semi-moderne woning