Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Het kozijn van de eeuw wordt de nieuwe standaard in Nederland-renovatieland!’

‘Het kozijn van de eeuw wordt de nieuwe standaard in Nederland-renovatieland!’

Nou, er is alle reden voor een brede glimlach bij de medewerkers van KUFA Raamsystemen in IJmuiden. Want de introductie van het renovatieprofiel Reno S9000® – vorig jaar – is eigenlijk een groot succes gebleken. Het profiel heeft zijn weg al goed gevonden, met name in Noord-Nederland waar KUFA Raamsystemen een goede samenwerkingspartner vond in Power To Create. “Maar intussen hebben we ook in midden-Nederland al diverse projecten opgestart”,  zeggen Henk Weber en Didier Holslag. “Bovendien zien we dat onze partners via KOC (Kufa Online Calculator) ook letterlijk veel bestellingen doen. We hebben het dan over Verenigingen van Eigenaren en woningbouwverenigingen.”

Voor diegenen die de ‘revolutionaire introductie’ in 2021 hebben gemist nog even een korte samenvatting. De Reno S9000® is een kozijnsysteem waarbij het bestaande kozijnkader niet verwijderd hoeft te worden en het nieuwe kozijn over het bestaande kozijnkader wordt gemonteerd. Na het monteren van het nieuwe kozijn kan de binnenzijde worden afgewerkt met een speciaal kliksysteem. Het voordeel van dit kliksysteem is dat dus ook de bestaande binnenafwerking kan blijven zitten.

Henk en Didier zetten nog eens overzichtelijk alle voordelen onder elkaar:

• Hoge isolatiewaarde door meer luchtkamers. Dus, subsidiegeschikt;
• Minder overlast want er ontstaat minder vrijkomende stof tijdens het verwijderen van het bestaande materiaal;
• Er is minder praktische kennis nodig dan bij reguliere kozijnseries. Het kozijn wordt namelijk geplaatst in een bestaand kozijn, dat al haaks en recht zou moeten staan;
• De hoogwaardige kozijnprofielen zijn uitgevoerd met een middendichtingsrubber (derde dichting). De tussenstijlen/dorpels liggen iets terug waardoor het aanzicht slanker is. De sponningdiepte is 26mm: ook dit levert een betere rand isolatiewaarde op. De glassponning breedte is geschikt voor glas in de maten van 24 tot en met 52mm. En last but not least: het energielabel is door toepassing van deze serie makkelijker te verkrijgen.

Maar het grootste (economische) voordeel zit hem natuurlijk in de snelle montage waardoor er een fikse besparing ontstaat in de montageprocessen. Immers, er kunnen meer kozijnen worden gemonteerd dan normaal gesproken mogelijk is tijdens het renoveren. Best handig! Want… in een periode van veel schaarste op de arbeidsmarkt – het is moeilijk om goed personeel te vinden – kun je dus met minder mensen hetzelfde resultaat bereiken.

Montageprijs is lager

Maar ook valt de montageprijs veel gunstiger uit omdat er sneller wordt gemonteerd. Dit heeft als extra ‘bijvangst’ dat opdrachtgevers – omdat ze budget ‘overhouden’ – dan ook sneller kunnen kiezen voor de vele extra’s zoals bijvoorbeeld Realwood folie, een HVL-verbinding of andere toevoegingen, die bij een ‘normale montage’ te duur zouden zijn.

Henk en Didier benadrukken tot slot dat het inmeten ook eenvoudiger is geworden. “De dagmaat van het bestaande kozijn is namelijk bekend. Vensterbank en raamdorpelstenen kunnen ook blijven zitten.”

Het ziet er dus goed uit voor het jaar 2022. “Wij verwachten dat de renovatie-revolutie zich voortzet”, zo besluit het tweetal in IJmuiden. “Wat ons betreft is de Reno S9000® écht ‘het kozijn van de eeuw’ en de nieuwe standaard geworden in Nederland-renovatieland. Daar kan eigenlijk geen misverstand meer over bestaan!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details