Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Het kozijnsysteem van de toekomst is strak, slank en rondom gekleurd’

‘Het kozijnsysteem van de toekomst is strak, slank en rondom gekleurd’

Kozijnen kunnen de esthetische waarde van een pand aanzienlijk verhogen. K-VISION Kozijnen – een merk van profine – draagt hier een belangrijk deel aan bij. De marktleider op het gebied van kunststof profielsystemen levert niet alleen strakke en slanke kozijnprofielen die een maximale daglichtinval en lage Uw-waarde borgen, maar is ook gekend vanwege zijn innovatieve kleursysteem proCoverTec.

De krachtige kleurlagen met matsatijnen afwerking kunnen volledig rondom de K-VISION profielsystemen worden aangebracht, tot in de sponning en zijn uitstekend vuil- en waterafstotend. Recent zijn er vier nieuwe metallic kleuren aan het assortiment toegevoegd, waarmee de flexibiliteit én ontwerpvrijheid van architecten naar het hoogste niveau worden gebracht.

profine Nederland BV is een 100% dochter van profine GmbH uit Duitsland, dat met de merken Kömmerling, Trocal en KBE wereldwijd marktleider is in profielen en systemen voor de kunststof kozijnenindustrie. Het profielsysteem K-VISION is speciaal voor de Nederlandse zakelijke en particuliere markt ontwikkeld. “profine Nederland onderscheidt zich met K-VISION door blijvend te innoveren en digitaliseren”, vertelt Technical Support & Sales Remco van Overdijk. “Samen met partnerkozijnfabrikanten/verwerkers bieden we kwalitatieve producten die voldoen aan de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. Daarnaast focussen wij op de introductie van innovaties zoals het mooiste kozijn van Nederland, met het revolutionaire kleursysteem proCoverTec.”

k-vision_home-kids_outside_house-kopieren

Strak en slank

“In Nederland is daglichttoetreding van groot belang”, weet Van Overdijk. “K-VISION speelt hier optimaal op in. Dit profielsysteem is het allerslankste verdiepte kunststof kozijnprofiel op de markt. De strakke en slanke kozijnprofielen van de Trend, Cube en City series zorgen niet alleen voor meer glasoppervlak – en dus meer lichtinval, maar ook voor een lagere Uw-waarde dankzij een betere kozijn-glasverhouding. Bovendien zijn de kozijnprofielen architectonisch verantwoord vanwege het slanke aanzicht.”

Cube is één van de hardlopers uit de K-VISION series. En dat is niet verwonderlijk, volgens Technisch Specialist Jelmer Bijlsma. “Cube kenmerkt zich door haar 90 graden rechte dagkant. In combinatie met de schuin aflopende onderdorpel en bijbehorende, gepatenteerde recht-op-schuin verbinding is het Cube kozijn esthetisch niet meer te onderscheiden van traditionele houten kozijnen. Tegelijkertijd biedt Cube wel de voordelen van kunststof, zoals een optimale onderhoudsvriendelijkheid, inbraakwerendheid, duurzaamheid en recyclebaarheid. En dat biedt de architecten extra mogelijkheden.”

kleur-in-de-sponning-kopieren

Met proCoverTec kunnen alle K-VISION kozijnen volledig rondom worden voorzien van kleur. Zowel aan de buitenzijde, binnenzijde als in de sponning.

 

City betreft een doorontwikkeling van de Cube-serie en is met name in trek in historische (grachten)panden en woonboerderijen, vertelt hij. “Onder andere omdat het systeem de kenmerkende verspringende glaslijn van het oudhollandse schuifraam nabootst, waarbij het schuivende deel wordt vervangen door een draaikiepdeel.” Trend betreft een verdiept profiel en is toepasbaar in iedere bouw-woonstijl. “Waar Trend, Cube en City de uitstraling van houten kozijnen evenaren, biedt onze vlakke Classic een alternatief voor aluminium kozijnen.”

Rondom de mooiste

Als technisch specialist en architecten adviseur komt Bijlsma geregeld in contact met architecten en andere professionals in de bouw, om hun ontwerpen én de mogelijkheden van K-VISION te bespreken. “Ik heb gemerkt dat kleur en uitstraling steeds belangrijkere thema’s worden”, vertelt hij. “Anno 2019 mogen kozijnen echt gezien worden. Het uitgebreide kleurenpalet en de vele voordelen van ons proCoverTec kleursysteem geven hier optimaal invulling aan.”

Met proCoverTec kunnen alle K-VISION kozijnen volledig rondom worden voorzien van kleur. Zowel aan de buitenzijde, binnenzijde als in de sponning. Ook kan er voor de binnenzijde een andere kleur worden gekozen dan voor de buitenzijde, wat zorgt voor een optimale flexibiliteit. “De matsatijnen afwerking geeft ieder kozijn een luxe look & feel”, vertelt Van Overdijk. “Bovendien zorgt de superkrachtige kleurlaag voor een verminderde warmteopname, waardoor klemmende ramen en deuren tot het verleden behoren. Dankzij een speciale nanotechnologie is de coating vuil- en waterafstotend.”

procovertec_neuefarben-large-kopieren

De vier nieuwe proCoverTec Metallic kleuren.

 

Nieuwe metallic kleuren

Begin dit jaar zijn de metallic proCoverTec kleuren Bronze, Silver, Iron en Titanium in de markt geïntroduceerd. “Daarmee sluit proCoverTec tevens aan bij de wens van architecten om kozijnen een stoere, industriële look & feel te geven. De matsatijnen uitstraling wordt versterkt door de toevoeging van subtiele glinsteringen die – dankzij de veranderende lichtinval – op ieder moment van de dag voor een ander, bijzonder effect zorgen”, besluit Van Overdijk. “Wie kiest voor de profielserie Cube met proCoverTec, kiest dan ook voor de absolute top op het gebied van kunststof kozijnen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details