Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Het kwartje in de markt valt!’

‘Het kwartje in de markt valt!’

Enorme toename van gebruik van online calculator   

Als aan Henk Weber en Didier Holslag van KUFA Raamsystemen in IJmuiden wordt gevraagd hoe de huidige stand van zaken is ten aanzien van het door hen ontwikkelde KOC (Kufa Online Calculator, dé configurator voor het ontwerpen en bestellen van kozijnen – en méér!), dan verschijnt er een brede glimlach op het gezicht van de twee. Al in 2017 verschenen (ook in dit vakblad!) de eerste artikelen over KOC. “Vooral dit jaar – 2020 – ervaren we ineens een ongekende groei met dit online platform. We denken wel 40%. Het kwartje in de markt valt”, zo zegt het tweetal.

Tevredenheid is dus troef daar op het hoofdkantoor in Noord-Holland. “We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de kracht van onze innovatie waar uiteindelijk de hele markt van profiteert”, vertelt Didier, die vanaf het begin bij de ontwikkeling betrokken is geweest. “We kunnen nu met recht zeggen dat we een breed gedragen platform hebben ontwikkeld waarin de gehele technische wereld rondom kozijnen eindelijk écht samenkomt. Alles wat aan, op of in een kunststof kozijn hangt, tot aan het kleinste onderdeel toe, is er te vinden. Alles is gedigitaliseerd; natuurlijk is het beeldmateriaal tiptop in orde zodat de gebruiker door middel van een goede visualisering prima op weg wordt geholpen en het gebruikersgemak is vanzelfsprekend ook op het hoogste niveau. We laten niets aan het toeval over!”

Bewustwording

Waar de enorme boost van dit jaar aan is te danken, vinden Henk en Didier moeilijk te duiden. “We hebben in de afgelopen jaren uiteraard veel hierover gecommuniceerd in de vakpers. En, we snappen dat dit soort verhalen tijd nodig heeft om goed te landen. Vanzelfsprekend praten onze adviseurs hier onderweg veel over. Het is dus continu een kwestie geweest van het overbrengen van bewustwording in de markt. En tja, dan ontstaat er dit jaar ineens een versnelling; een structurele toename van het gebruik van het platform.”

Didier legt uit dat van de ongeveer 300 partners waarmee Kufa in de markt samenwerkt, er nu intussen ruim 250 structureel gebruik maken van de multidisciplinaire online calculatiemodule. “Als ik de gebruikersstatistieken bestudeer, dan denk ik dat 90 partners al gecategoriseerd kunnen worden als ‘van een zeer hoog niveau’, dus zéér regelmatig.”

Dit jaar is Kufa er tevens in geslaagd om zeker 400 á 500 aanverwante producten aan de online calculator toe te voegen. “Dan kan men denken aan alle Realwood® producten, de kunststof gevelbekleding, sandwichpanelen, Reelstone en Reelblok. Ook zijn de voorbereidingen gestart met het toevoegen van de RenoS9000-profielen alsook de profielen met de specifieke eigenschappen van brandwerendheid.”

Henk en Didier vertellen dat KOC dé oplossing is voor elke professionele stakeholder in de markt die regelmatig kunststofkozijnen nodig heeft. “Het is overal beschikbaar. Men heeft slechts één inlogcode nodig en men belandt onmiddellijk in het gebruikersvriendelijke dashboard. Voor onze partners zijn er bovendien geen kosten aan verbonden. Integendeel; wij zien het als onze missie om onze partners te helpen met een aantal ondernemende aspecten zoals tijdsbesparing, een kant-en-klare offerte die kan worden neergelegd bij de eindgebruiker, zelfs met het eigen bedrijfslogo. Als we het samenvatten: we verkopen ultiem gemak!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details