Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Het kwartje valt in de markt. Groei gaat onverminderd door.
Bastiaan van Berkel en Thomas Weber, een nieuwe tandem bij KUFA.

Het kwartje valt in de markt. Groei gaat onverminderd door.

Met het aantrekken van de 30-jarige Bastiaan van Berkel zet het in IJmuiden gevestigde KUFA weer een volgende stap op weg naar verdere groei. Met Bastiaan wordt het verkoopapparaat vergroot maar zal ook de kwaliteit van de advisering aan alle partners én partners-in-spé een inspirerende boost opleveren. “Het lijkt alsof het kwartje in de markt valt”,  zeggen Henk Weber en Didier Holslag van KUFA. “Ons online bestel- en calculatiesysteem KOC (Kufa Online Calculatie) wordt steeds vaker gebruikt en is bij een groot deel van onze partners als de standaard.”

De voorraad blijft uiteraard ook de grote kracht van KUFA.

Het gemak dient de mens, zo is de visie  bij de ambitieuze assemblagefabriek. Het is dan ook meteen de taak van Bastiaan om dat gemak continu onder de aandacht te blijven brengen bij de partners. Bastiaan, die officieel per 1 september is gestart en al flink wat ervaring heeft opgedaan in de kozijnen- en profielenindustrie, bij Kozion in Eindhoven, heeft veel zin om het verschil te gaan maken. 

De tweede productielocatie in IJmuiden zal in het najaar worden geopend. Nu wordt er volop gewerkt aan de inrichting én het vormgeven van de slimme werklogistiek.’

“Ik kijk niet alleen uit naar de interne samenwerking met mijn collega Thomas Weber met wie ik eigenlijk een soort van tandem ga vormen binnen Kufa , maar ik kijk ook uit naar alle gesprekken die ik in de markt zal voeren.. Inmiddels ben ik zelf ook goed ingevoerd in het KOC en kan ik praktisch elke vraag beantwoorden. En als je het dan over gemak hebt: je ziet vaak bij andere pakketten dat daar cursussen voor worden gegeven die wel 2 of 3 dagen duren. KOC is echter zó slim en strategisch opgebouwd, dat ik het hele systeem in maximaal 2 uur helder kan toelichten bij partners die voor de eerste keer ermee gaan werken. Men begrijpt het dan ook. KOC is bij de ontwikkeling en bouw uitgegaan van de gedachten en werkwijze van de partners.”

Henk en Didier bevestigen het verhaal van Bastiaan. “Feitelijk is Bastiaan degene die vanuit KUFA het  ‘gemak’ onder de aandacht gaat brengen en gaat adviseren. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Natuurlijk geldt bij ons op dit vlak ook het credo: regeren is vooruitzien. Zoals het er nu naar uitziet, openen we in het najaar in IJmuiden onze tweede grote productielocatie in IJmuiden waardoor we onze productiecapaciteit flink kunnen opvoeren.”

Automatisering op het hoogste niveau bij KUFA.

“We kregen twee en een half jaar geleden de mogelijkheid om een prachtig pand aan te kopen met een oppervlakte van ongeveer 3000m². Die zijn we nu aan het inrichten waarbij we vanzelfsprekend veel aandacht besteden aan een slimme logistiek voor onze productieprocessen. De robotisering brengen we ook naar een hoger niveau.”

Bastiaan vertelt dat het bestelprogramma van KOC zich dan ook blijft mee-ontwikkelen. “De productgroepen worden immers ook steeds verder uitgebreid. En dat was precies een van de redenen waarom ik besloot om de stap naar KUFA te maken. Er is namelijk niets mooiers dan onderdeel te mogen uitmaken van een bedrijf waar innovatie in denken en doen altijd hoog op de agenda staat. Dat vooruitstrevende karakter helpt uiteindelijk ook de partners om hún ambities waar te maken!”     ′

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details