Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Het meest complete programma voor de glasverwerker
VetroMount. Inzet: het VetroMount Y-profiel.

Het meest complete programma voor de glasverwerker

De Bohle Group, met het moederbedrijf in Duitsland, werd opgericht in 1923. Inmiddels werken er 400 medewerkers op het hoofdkantoor in Duitsland en veertien locaties wereldwijd, waaronder de vestiging in Veenendaal die verantwoordelijk is voor de Benelux-landen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert een volledig assortiment aan beslag, snijtechnologie (handmatig en industrieel), glasverlijming, oppervlaktetechnologie, gereedschappen en glasbewerkingsmachines.

Voordelen voor de glasverwerker

“We ontwikkelen en produceren steeds meer eigen producten met zo veel mogelijk voordelen voor de glasverwerker”, vertelt general manager Frank Bouwman. “Denk maar aan makkelijke montage en plaatsingsgemak.
Zo ontwikkelden we het VetroMount glasbalustradesysteem. Dit is voorzien van een uniek glasmontagesysteem, gebaseerd op het kabelbinderprincipe. Het systeem is uitgerust met trekbanden waarmee je de glaspanelen vastklemt. Zo kun je het heel eenvoudig en snel monteren. Aanpassingen kunnen vervolgens vanaf de loopzijde gedaan worden. Dit systeem is inmiddels verkrijgbaar voor alle gangbare glasdiktes.” 

Het VetroMount glasbalustradesysteem.

Veiligheid voorop

Voor deze gepatenteerde innovatie ontving Bohle vorig jaar nog een red dot Design Award. Niet alleen het glas is eenvoudig te plaatsen, ook bij het profiel is gedacht aan ultiem gebruiksgemak. Voor de montage is slechts om de 400 mm een eenvoudige betonschroef nodig, waar vergelijkbare systemen om de 200 mm verankerd moeten worden. 

“Dit maakt het werk makkelijker, bespaart tijd, mankracht en vooral ook dure ankers. En als er eens een glasplaat moet worden vervangen, is deze door een slim ontgrendelingsmechanisme eenvoudig te verwijderen.” 

Beschikbaar zijn vloerprofielen U en F voor topmontage, er is een U- profiel voor zijdelingse montage en vanaf eind maart volgt er een Y- profiel, eveneens voor zijdelingse montage. Optioneel is er een afdekprofiel met smal rubber leverbaar, verkrijgbaar in aluminium- en RVS-kleur.

De voordelen van dit efficiënte systeem spreken voor zich: er is geen steiger meer nodig om de glasbalustrade te plaatsen. Dat maakt het monteren veel makkelijker en goedkoper. Ook klanten zien direct de voordelen van het systeem. Bouwman: “We merken dat steeds meer van onze klanten overstappen naar het nieuwe profiel.”

De verschillende VetroMount profielen.

Totaalleverancier

Door steeds het assortiment uit te breiden, ontwikkelt Bohle zich tot een totaalleverancier. “Zo kan de klant zijn bestelling voor verschillende projecten bij ons combineren en bespaart hij ook weer verzendkosten. We leveren inmiddels het meest complete programma voor de glasbewerker: van gereedschap tot profielen, alles wat met glas te maken heeft. Alles is op onze website te vinden en daar ook direct te bestellen.” 

Steeds meer producten uit het uitgebreide assortiment worden door Bohle zelf ontwikkeld en geproduceerd. Bouwman: “Al onze eigen producten worden in Duitsland geassembleerd en voldoen aan de strenge Duitse kwaliteitsnormen. Dus, de kwaliteit is ook echt naar Duitse maatstaven.”   

Er wordt hard gewerkt om de glasverwerker nog meer te kunnen bieden. “We spelen continu in op behoeftes uit de markt”, zegt Bouwman. “Zo werken we momenteel in Duitsland al aan een zwaarder profiel, belastbaar tot 3 kilonewton. Die nieuwe profielen zijn bijvoorbeeld toepasbaar voor stadions en andere openbare plekken waar veel mensen samenkomen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details