Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Het model FSB 1289 wint de German Design Award 2023

Het model FSB 1289 wint de German Design Award 2023

Bekroond design uit het FSB-huis

Het design van de ontwerpers Markus Michalski en Michael Schmidt spreekt aan met haar puristische en tegelijk ook hedendaagse vormge-ving van de hoogste productiekwaliteit. De optisch sobere en tegelijk haptisch overtuigende collectie werd nu door de expertenjury van de in-ternationale architectuur- en designwedstrijd German Design Award 2023 bekroond als winnaar in de categorie „Excellent Product Design – Building and Elements“. Deze internationale topprijs wordt jaarlijks uit-gereikt door de Raad voor Vormgeving met het ontdekken, presenteren en uittekenen van unieke designtrends als doel.

Startpunt van de ontwikkeling van productfamilie FSB 1289 was de wens om een hedendaags design te creëren dat door formele continuïteit met het bestaande productportfolio gecombineerd kan worden en toch met bijzondere accenten verrast. „Wij wilden een design ontwikkelen dat zich niet opdringt maar toch doorspekt is met veel details die pas in tweede in-stantie of als men ze gaat gebruiken, zichtbaar worden“, legt ontwerper Markus Michalski uit. Al van bij de eerste aanblik betovert de deurkruk ons door haar slanke, gereduceerde vorm. Bij het grijpen streelt de wel-ving van de kruk de binnenkant van de hand op een aangename manier en wordt ergonomisch gebruik mogelijk. Vanuit vormstandpunt spreekt het ontwerp van Michalski en Schmidt aan met zijn sobere maar innovati-eve ontwerp.

w

Met deze combinatie van opvallend en helder overtuigde het model FSB 1289 nu ook de expertenjury van de German Design Awards die het ont-werp als winnaar in de categorie „Excellent Product Design – Building and Elements“ bekroond heeft: „Het model FSB 1289/1290 spreekt aan met een duidelijke lijnvoering en met fijne formele details die een aangename haptiek in de hand werken en door dit samenspel de greep een eigen, tijdloze, unieke identiteit verle-nen”, aldus de beoordeling van de jury.

De Raad voor Vormgeving is sinds 1953 wereldwijd actief als gerenom-meerd competentiecentrum voor communicatie en wetenschapstransfer voor wat design, merk en innovatie betreft. De in 2012 geïnitieerde Ger-man Design Award is de internationale topprijs van het instituut met als doel unieke designtrends te ontdekken, te presenteren en uit te tekenen. Jaarlijks worden kwaliteitsvolle indieningen uit de wereld van het product- en communicatiedesign bekroond die op hun manier allemaal toonaange-vend zijn in het internationale designlandschap.

De gelauwerde winnaar van de German Design Award 2023 bekroont voor Franz Schneider Brakel GmbH + Co KG een jaar vol productrealisaties van topkwaliteit.

In de prijzen: deze awards & bekroningen verdiende FSB in 2022

Zo werd de productfamilie FSB 1289 onlangs bekroond met de ger-enommeerde GOOD DESIGN® Award 2022, uitgereikt door The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design en The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. Model FSB 1289 werd bovendien bij de „Iconic Awards 2022: Innovative Architecture“ bekroond met de prijs „Best of Best“ in de categorie „Product – Building Technolo-gies“ en eindigde op de 1ste plaats in de online-voting van de „bdia ausgesucht!“-award. De onderneming Franz Schneider Brakel GmbH + Co KG behaalde bij „Architects’ Darling“ goud in de categorie „Beslagen“ en bij „Kleiner Gustav“ van EBH Euro Baubeschlag Handel AG de titel “le-verancier van het jaar” in de categorie „productkwaliteit“.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details