Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Het schuifsysteem opnieuw uitgevonden
SYNEGO SLIDE met slanke designprofielen scoort hoog op het vlak van dichtheid, veerkracht, bedieningsgemak, veiligheid en duurzaamheid.

Het schuifsysteem opnieuw uitgevonden

EcoPuls-profielen bevatten vandaag al tot 75 % gerecycleerd materiaal

De hedendaagse architectuur wordt gekenmerkt door veel en grote glaspartijen. Dat zorgt immers voor heldere ruimtes en een aangename warmte. De schuiframen en –deuren van het SYNEGO SLIDE-profielsysteem van REHAU openen nieuwe mogelijkheden voor architecten en bouwheren. Ze combineren immers vormgevingsvrijheid met een aangenaam leefklimaat en een elegante verbinding tussen binnen en buiten. Deze schuifsystemen dragen het EcoPuls-label en met het KALEIDO COLOR programma kiest men uit meer dan 400 kleur- en designvarianten.

Deze systemen vormen de perfecte basis voor moderne mogelijkheden en nieuwe ruimte- en woonconcepten.

Het schuifsysteem heruitvinden – dat is wat REHAU deed met SYNEGO SLIDE. Dit profielsysteem combineert flexibiliteit met moderne technologie, tijdloze elegantie en meetbare efficiëntie. Architecten, planners en bouwheren profiteren, want deze systemen vormen de perfecte basis voor moderne mogelijkheden en nieuwe ruimte- en woonconcepten. De ramen en deuren gaan parallel aan de muur open, waardoor ten opzichte van opendraaiende systemen veel plaats bespaard wordt.

“SYNEGO SLIDE wordt gekenmerkt door slanke designprofielen en scoort hoog op het vlak van dichtheid, veerkracht, bedieningsgemak, veiligheid en duurzaamheid. Dit systeem is leverbaar met schuifvleugels van maximaal 2000 bij 2500 mm en draagt dankzij het hoge schuifcomfort bij aan een aangenaam woongevoel”, stelt Roberto van den Berg, accountmanager REHAU Window Solutions BNL. “Het speciale afdichtingssysteem en het innovatieve sluitmechanisme zorgen voor een hoge luchtdichtheid in alle weersomstandigheden en uitstekende resultaten op het vlak van thermische isolatie – Uf tot 1,3 W/(m²K) – en geluidsdemping (Rw tot 44 dB). SYNEGO SLIDE hefschuiframen en -deuren halen een weerstandsklasse tot SKG2 (RC2). Men kan ook de REHAU Smart Guard alarmmodule integreren om inbrekers te detecteren en af te schrikken voordat ze schade aanrichten.”

EcoPuls-systemen

De profielen hebben een kern uit gerecycled kunststof, geproduceerd bij REHAU met een uniek extrusieprocédé. De zogenaamde EcoPuls-profielen bestaan nu al voor 40 tot 75 % uit gerecycled materiaal en dat percentage zal in de toekomst alleen maar toenemen. “In onze recyclingfaciliteiten wordt voor de productie van nieuwe PVC-profielen jaarlijks zowat 70.000 ton oud materiaal hergebruikt. In vergelijking met de standaard productie van nieuw vol kern PVC wordt daarmee 88 % minder CO2 gegenereerd. PVC kan bij ons trouwens tot 7 keer toe gerecycled en opnieuw verwerkt worden,” licht de accountmanager toe. “Duurzaamheid en circulaire economie maken deel uit van ons DNA.”

De ramen en deuren gaan parallel aan de muur open, waardoor ten opzichte van opendraaiende systemen veel plaats bespaard wordt.

Meer dan 400 designs

Tot slot is er nog het KALEIDO COLOR kleurassortiment. Hiermee kiest men uit meer dan 400 designs: klassiek wit of zwart, warme houtmotieven, aluminium looks, glanzende afwerkingen, traditioneel met folie of gespoten design. De kleur aan binnen- en buitenkant kan zelfs verschillend zijn en de binnenzijde van het profiel kan ook gespoten worden – alles afgestemd op de smaak van de consument.

“KALEIDO COVER staat voor aluminium voorzetschalen, waardoor men de look van aluminiumprofielen kan combineren met de technische voordelen van kunststofframes. KALEIDO WOODEC met een uitgesproken houten look & feel, een matte afwerking en diep reliëf zorgt ervoor dat men pvc- en houten ramen nog nauwelijks van elkaar kan onderscheiden”, geeft Roberto van den Berg aan. 

“KALEIDO FOIL is een beproefde techniek met een twee-laagse pvc-folie: een basisfolie in de gewenste kleur en een transparante toplaag, die beschermt tegen verkleuring en invloeden door de omgeving. Tot slot is er nog onze hoogwaardige KALEIDO PAINT lak die in verschillende lagen aangebracht wordt met een glanzende of matte afwerking – kras- en stootvast, weers- en temperatuurbestendig en gemakkelijk te reinigen. Nieuwe ramen en deuren zijn een investering voor de toekomst. Het hoogste niveau op het vlak van kwaliteit en duurzaamheid is dan ook prioriteit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details