Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Het verlijmingsproces verbeteren en versnellen
Een correcte behandeling, verlijming en afdichting van hoekprofielen is cruciaal voor een perfecte afwerking.

Het verlijmingsproces verbeteren en versnellen

Onderhoudsboxen op maat als extra service

‘Makers’ moeten fier kunnen zijn op hun werk. Het moet dan ook tot in de puntjes in orde zijn en voor vele jaren zo blijven. Novatio ontwikkelt en levert al sinds 1978 oplossingen voor de verlijming, reiniging en oppervlaktebehandeling van ramen, deuren, poorten en terrasoverkappingen. Het ruime assortiment omvat smeermiddelen, oppervlaktebehandelingsproducten, reinigingsmiddelen, verlijmingsproducten. Wat ook de toepassing is, deze specialist heeft een geschikte oplossing bij de hand. Op Polyclose worden opnieuw enkele innovatieve producten voorgesteld.

De fabrikant lanceerde recent de nieuwe MSF-1145 MS Fastbond 1K en MSU-1136 MS Ultra Fastbond 2K die het verlijmingsproces aanzienlijk verbeteren en versnellen.

Kwalitatieve en duurzame hoekverlijming

Een correcte behandeling, verlijming en afdichting van hoekprofielen is cruciaal voor een perfecte afwerking, zeker in omgevingen waar er een grotere kans op corrosie bestaat. De beschermingsproducten voor zaagsneden en verlijmingsproducten voor de hoekverbindingen van specialist Novatio voldoen dan ook aan hoogste eisen. 

“Zo werden de afdichtingsmiddelen ACO-210 Anticorro, HMS-210 Frame Sealant Trans, Seal & Bond MS22 X en Seal & Bond Sealtrans getest bij METALogic, een gerenommeerd Belgisch familiebedrijf binnen de corrosiebestrijding en erkend als officieel testlabo voor onder andere Qualicoat”, zegt Bram Starckx, technology manager bij Novatio. “We wilden immers deze producten volledig conform de Seaside-criteria laten testen om zo het bewijs ook zwart op wit te hebben. Allen doorstonden ze de tests met verve en zijn bijgevolg geschikt voor een Seaside conforme afdichting van hoekverbindingen.” 

Deze oplossingen zijn bovendien Meko en isocyanaatvrij. Niet onbelangrijk gezien deze chemicaliën door de EU als gevaarlijke stoffen geclassificeerd zijn. De producten van Novatio omvatten geen gekende gevaarlijke stoffen, waardoor ze milieuvriendelijker en veiliger in gebruik zijn én er geen bijkomende opleidingen nodig zijn voor de verwerking ervan.

Afdichtingsmiddel Seal & Bond Sealtrans is geschikt voor een Seaside conforme afdichting van hoekverbindingen.

Drang naar innovatie

Novatio blijft continu investeren in innovatie. Zo lanceerde de fabrikant recent met de MSF-1145 MS Fastbond 1K en MSU-1136 MS Ultra Fastbond 2K twee nieuwe producten die het verlijmingsproces aanzienlijk verbeteren en versnellen. MSF-1145 MS Fastbond 1K is een monocomponent hybride MS polymeer voor verlijmingstoepassingen waarbij een hoge treksterkte vereist is. Deze hoge treksterkte wordt gecombineerd met zeer hoge flexibiliteit en spanningsopvang voor het verlijmen en afdichten van verschillende materialen zoals metalen, technische kunststoffen en glas. De flexibiliteit van Fastbond maakt spanningsarme verlijming van verschillende materialen mogelijk. 

“MSU-1136 MS Ultra Fastbond 2K is een 2-componentensysteem voor verlijming en afdichting. Het product heeft een zeer snelle, krimpvrije interne polymerisatie en voldoet aan de hoogste normen. Na amper 30 minuten is de verlijming reeds handvast”, gaat de technology manager verder. “Bovendien is deze lijm UV- en weerbestendig en compleet geurloos. Er treedt ook geen schimmel op.
Ultra Fastbond 2K hecht op de meest gang­bare materialen zoals verniste en gegalvaniseerde oppervlakken, ferro- en non-ferrometalen, staal, aluminium, lak, vernis, polyester, hout en de meeste kunststoffen.”

De verlijmingsproducten voor de hoekverbindingen van specialist Novatio voldoen aan hoogste eisen.

Producten en meer op Polyclose

Novatio neemt opnieuw deel aan Polyclose en toont er het uitgebreide assortiment voor ramen, deuren, poorten en terrasoverkappingen. “Naast verlijmingsproducten kunnen bezoekers ook hoogstaande reinigers, smeermiddelen en producten voor oppervlaktebehandeling ontdekken”, sluit brand manager Geert Vanlommel af.

“Met het Novatio Custom Made concept bieden we bovendien een extra service waarbij we samen met klanten en partners onderhoudsboxen kunnen samenstellen volledig op maat van hun bedrijf. Ideaal om als klantengeschenk te geven en de klanttevredenheid te verhogen.”    

Meer informatie vindt u op: www.novatio.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details