Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Het was écht thuiskomen in het ‘Witte Huis’ op BAU 2023
HELM MK binnenschuifdeursysteem in trendy zwart uitgevoerd.

Het was écht thuiskomen in het ‘Witte Huis’ op BAU 2023

Van 17 tot en met 22 april 2023 vond de toonaangevende BAU beurs weer in München plaats. Het Witte Huis van Woelm GmbH mocht zich in een grote belangstelling verheugen. Het nieuws op het gebied van schuifdeur- en deurbeslag dat het uit Heiligenhaus afkomstige bedrijf op de stand toonde, werd door het publiek gewaardeerd. Woelm toonde in een speciaal voor de gelegenheid gebouwd huis alle toepassingen live. Dat betekent dat alles zelf uitgeprobeerd mocht worden, om ervan overtuigd te raken dat functionaliteit, kwaliteit en esthetica bij Woelm hand in hand gaan. We kijken in dit artikel terug op wat er zoal gepresenteerd werd.

KWS handgreep voor de voordeur.

Highlights op het gebied van deurtoepassingen binnenshuis

Op de beurs kon de bezoeker kennismaken met de onvolprezen HELM MK- en GT- serie binnenschuifdeursystemen. Voor lichte tot middelzware binnenschuifdeuren is het HELM MK-L 80 systeem zeer geschikt. Hierin kunnen vleugels aangebracht worden van glas of hout met een eigen gewicht tot 80 kg. Wie zwaardere deuren wil monteren, kan kiezen voor het HELM MK-M 140 systeem. Daarmee kunnen vleugelgewichten tot 140 kg toegepast worden. Kenmerkend is en blijft de soepele schuifwerking onder alle omstandigheden. Wist u dat de HELM MK binnenschuifdeuren getest zijn volgens de DIN EN 1527 norm, in een duurtest met 200.000 cycli?

Wie een effectieve afsluiting zoekt tegen geluid, rook, tocht en geuren, komt vanzelf uit bij de HELM MK dichtsluitende deur. Dankzij een ingenieuze magneetafdichting sluiten de houten schuifdeuren met dit systeem hermetisch tegen de wand. Dit bijzondere systeem verhindert tevens het klapperen van de deur, wanneer er sprake is van tocht vanuit de aangrenzende ruimte.

HELM MK binnenschuifdeursysteem in trendy zwart uitgevoerd.

Ook zeer interessant is de HELM ruimtebesparende deur. Deze barrièrevrije deur geeft op een gemakkelijke wijze toegang tot een ruimte, zonder daarbij veel ruimte tijdens het openen of sluiten in beslag te nemen. Dit is ideaal voor plaatsen waar die zwenkruimte niet aanwezig is, nog idealer voor mensen die rolstoel gebonden zijn of met een rollator lopen. De deur knikt namelijk op een derde van de breedte en is vanuit de rolstoel te bedienen of van achter de rollator. Deze deuren helpen mensen hun onafhankelijkheid terug te krijgen.

Ook sterk in buitentoepassingen

Woelm staat bekend om innovatieve oplossingen in licht- en zichtwering voor buitentoepassing. Een goed voorbeeld: de HELM schuifluiken, die zorgen voor een bestendige en fraaie afdichting. De schuifluiken kunnen zowel in handmatig bedienbare uitvoering geleverd worden, als in een elektrische uitvoering. In dat laatste geval zijn er opties voor automatisering. HELM producten kunnen namelijk met universele besturingen op ieder huisautomatiseringssysteem aangesloten worden. HELM schuifluiken, HELM toegangspoorten en ook de motorisch aangedreven binnen schuifdeur HELMatic kunnen op deze manier geïntegreerd worden als Smart Home oplossing.

Deze KWS greep voor de voordeur zorgt voor een smaakvol contrast.

Automatisering staat bij Woelm sowieso hoog in het vaandel. Zo is er het SmartTouch systeem van KWS. Een slimme deurgreepstang met een ingebouwde sensor, die feilloos doorheeft of de persoon die naar binnen wil, toegang verleend mag worden. Met de juiste transponder op zak hoeft de gebruiker de deurgreep slechts aan te raken en de deur wordt ontsloten. Extra bedieningsgemak kan worden verkregen via een app op de smartphone. Daarmee kan de eigenaar op afstand de deur ontgrendelen. Woelm heeft met het Homelink Ready concept de weg geplaveid voor het connected maken van alle daartoe geschikte componenten, die vervolgens via smartphone of tablet bediend en gecontroleerd kunnen worden. Welkom in de wereld van morgen!

In de greep van de mooiste deurgrepen!

Het oog wil ook wat, zeker als u bedenkt hoe vaak u een deurgreep op een dag vast hebt.  De KWS grepen voor voordeuren en binnenschuifdeuren kunnen volledig in kleur worden afgestemd op de betreffende deur en het deurbeslag, voor een harmonisch totaalbeeld. Uiteraard allemaal in de kwaliteit die u van Woelm gewend bent!

Kortom: Woelm GmbH  en de bezoekers aan de stand kijken terug op een zeer geslaagde BAU 2023 in München.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details