Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Het wereldmerk in grijpen en grepen
De continuïteit in het programma van FSB, ieder model voor elke toepassing in elke kleur.

Het wereldmerk in grijpen en grepen

Sinds de oprichting in 1881 heeft Franz Schneider Brakel, kortweg FSB, zich ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van een breed assortiment systeemoplossingen voor ramen, deuren en méér. Hoogwaardige topproducten die zich niet alleen onderscheiden door een bijzonder esthetisch en functioneel karakter, maar ook beantwoorden aan alle eisen die binnen de moderne projectbouw worden gesteld. Het is dan ook niet raar dat vele architecten en bouwkundig aannemers een voorkeur uitspreken voor de oplossingen die het wereldmerk uit het Duitse Oost-Westfalen hen biedt. 

Het verhaal van FSB is het waard om verteld te worden. Dit kan door de productkwaliteit, de duurzame bedrijfsaanpak en het ruim 25.000 artikelen tellende leveringsprogramma. Maar ook door de intensief gebezigde continuïteit in het leveringsprogramma, een aspect dat momenteel via een uitgebreide publiciteitscampagne onder de aandacht van de markt wordt gebracht. 

“De continuïteit zit ´m in het feit dat elk van onze deurkrukmodellen in diverse kleuren en materialen leverbaar is”,  zegt René Wolken, algemeen directeur van het in Apeldoorn gevestigde FSB Nederland. 

“Tegelijk is hetzelfde model op alle typen deuren en ramen toe te passen. Dit noemen we een productfamilie.” 

FSB maakt haar producten uitsluitend van hoogwaardig en duurzaam aluminium, roestvrij staal en brons. Daarnaast zijn alle productgroepen nauw op elkaar afgestemd. Qua vorm, functie, materiaal en afwerking. Ongeacht of het gaat om bijvoorbeeld klassiek raam- en deurbeslag, het barrièrevrije ErgoSystem® of elektrotechnisch toegangsmanagement. “Het resultaat is telkens weer een consistent, tijdloos en elegant geheel dat fascineert”, aldus Wolken. “En dat kan uiteraard in elk interieur.”

Het nieuwste deurkrukmodel van FSB, typenummer 1289.

Bekroonde deurkruk

Een van de producten waarin de filosofie en werkwijze van FSB perfect tot uitdrukking komt, is de deurkrukset FSB 1289/1290. Dit tijdloze model, een stijlvolle creatie van het ontwerpersduo Markus Michalski en Michael Schmidt, onderscheidt zich overtuigend met een hedendaagse en gereduceerde vormgeving. De elegante en genuanceerde lijnvoering aan de voorzijde streelt het oog; de fraai geproportioneerde welving resulteert in een comfortabel en ergonomisch ‘zacht’ grijpen. Mede dankzij deze features wist FSB tijdens de design­wedstrijd Iconic Awards 2022 de titel ‘Best of Best’ in de wacht te slepen. 

“In dit product komen esthetiek, ergonomie en functionaliteit op een geweldige manier samen”, geeft Wolken het juryoordeel verkort weer. “Die combinatie heeft een product opgeleverd dat in beide uitvoeringen – aluminium gepolijst natuurkleurig geëloxeerd en aluminium gestraald zwart geëloxeerd – past bij de meest uiteenlopende architectuurstijlen en geschikt is voor alle denkbare deur- en raamuitvoeringen. Bovendien benadrukt dit product ons duurzaamheidsstreven. Het aluminium is namelijk volledig herbruikbaar.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details