Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hoe organiseer je zo optimaal mogelijk je digitale bedrijfsprocessen?

Hoe organiseer je zo optimaal mogelijk je digitale bedrijfsprocessen?

Innovatie blijft de rode draad

Het belang van end-to-end digitalisering in bedrijven neemt voortdurend toe, omdat doorlooptijden korter worden en het moeilijk blijft om geschikt personeel te vinden. Klaes uit Bad Neuenahr-Ahrweiler ontwikkelt al jaren innovatieve softwareoplossingen, die raam- en deurfabrikanten, serrebouwers en andere maakbedrijven ondersteunen om hun bedrijfsprocessen optimaal te digitaliseren. Innovatieve oplossingen maken de integratie van veel verschillende componenten mogelijk. Het softwarehuis viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en blijft fors inzetten op innovatie en optimalisatie.

Nieuwe softwareoplossingen

De softwarespecialisten van Klaes werken dagelijks aan nieuwe oplossingen, die klanten kunnen helpen om hun processen verder te optimaliseren. Een goed voorbeeld daarvan is de introductie van Klaes Montageplanung, Klaes zeit en Klaes cRM Solution. 

• De intuïtieve Klaes Montageplanung zorgt voor een efficiënte koppeling van de
montageplanning met de bestellingen. Dankzij een eenvoudig invoersysteem worden bestellingen en productiemiddelen
systematisch ingepland en volgt er snel en betrouwbaar informatie die belangrijk is voor de verdere verwerking.

• De webapplicatie Klaes zeit heeft alles te maken met de tijdsregistratie: van het vastleggen van aankomst en vertrek tot de tijdsplanning van bestellingen. Deze informatie kan geraadpleegd worden op smartphone, tablet, PC, scanner en terminal. Met deze softwareoplossing kun je de werking ook evalueren, bijvoorbeeld aan de hand van ‘heatmaps’, of de verlofkalender van het volledige team visualiseren.

• Klaes cRM Solution, tot slot, is een sterk geïntegreerde oplossing voor verkoopmanagement, waarbij gegevens gemakkelijk ingegeven kunnen worden door een gestandaardiseerde manier van werken. Een vooraf gedefinieerde bi-directionele datastroom reduceert de vraag naar individualisering van deze tool aanzienlijk, ook al blijft dat wel mogelijk.

De intuïtieve Klaes Montageplanung geeft veel informatie en staat garant voor een hoge flexibiliteit.

Optimalisatie van bestaande producten

Klaes streeft er met zijn softwareoplossingen naar om de verschillende bedrijfsprocessen zo optimaal mogelijk te organiseren. Dat is een vereiste voor nieuwe oplossingen, maar ook voor de bestaande producten, die door de specialisten continu verder geoptimaliseerd worden. 

De tijdsregistratie volledig in de hand hebben.
Deze webapplicatie kan ook via smartphone bediend worden.

• Alu plus werd ontwikkeld voor aluminium raamfabrikanten die hun gehele workflow in één software in kaart willen brengen, samen met alle andere materiaalsoorten. De nieuwe database is nog dieper geïntegreerd in de huidige versies van de softwareprogramma’s voor de raamproductie premium, professional, vario en trade en voldoet daarmee aan de speciale technische en organisatorische eisen van deze materiaalsoort.

• Klaes 3D was oorspronkelijk ‘alleen’ voor gevels en serres, maar wordt nu ook gebruikt voor het efficiënt ontwerpen, berekenen en produceren van vrijstaande pergola’s, terrasoverkappingen, luifels, dakkapellen, volledig glazen schuifsystemen, balustrades of zelfs hekwerken. De gekoppelde augmented reality app voor een ‘levensechte’ live presentatie op tablet of smartphone werd consequent verder ontwikkeld. De nieuwste versie van de app wordt op de vakbeurs BAU gepresenteerd. Denk daarbij aan het direct in de app aanpassen van de constructiematen, het aanvullen van de projectgebonden constructies met een typecatalogus en het toevoegen van de onderconstructie-elementen in de app. 

• De Klaes webshop (voor eindklanten) en de webtrade (voor verdelers) vormen de digitale brug tussen de lokale Klaes software naar prospects, klanten en ook medewerkers. Om de noodzakelijke dynamiek in de gegevensverwerking mogelijk te maken, werd bijvoorbeeld de voorbereiding en aanlevering van gegevens aanzienlijk vereenvoudigd.

• De intelligente Klaes DMS Integration maakt de eenvoudige en snelle toegang tot gearchiveerde documenten en e-mails mogelijk omdat deze vooraf automatisch op basis van klant en project gefilterd worden. Alle taken waarvoor extern of intern informatie nodig is, worden zo sneller, veiliger en gemakkelijker uitgevoerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details