Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hoe vergroot je de veiligheid van de bewoners van een flatgebouw?
Intratone biedt een uitgebreid aanbod elektronische sleutels, die het sleutelbeheer vereenvoudigen. (Beeld: Keesnan Dogger)

Hoe vergroot je de veiligheid van de bewoners van een flatgebouw?

Intratone staat voor intercomsystemen met realtime updates, die eenvoudig op afstand beheerd kunnen worden. “Met onze oplossingen gaan gemak, veiligheid én betrouwbaarheid perfect hand in hand”, vertelt marketing manager Benelux Edwin van Reijsen. “De intercomsystemen zijn bovendien eenvoudig te installeren en vergen slechts weinig tot geen onderhoud. In combinatie met een Europese productie, lange levensduur én een optimaal gebruik van het mobiele telefoonnetwerk weten we zowel gebouwbeheerders als bewoners te overtuigen.”

(Beeld: Viktor Pryymachuk)

Intratone is een merk van het beursgenoteerde Cogelec en vindt haar oorsprong in Frankrijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in toegangscontrole- en intercomsystemen, die continu worden doorontwikkeld op basis van wensen uit de markt. Veruit de grootste doelgroep zijn de Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties. Niet verwonderlijk, volgens Van Reijsen, omdat het intercomsysteem een essentieel onderdeel van hun woongebouwen vormt. “Gemiddeld heeft een intercomsysteem een levensduur van 15 jaar en de vraag naar vervangende systemen is op dit moment groot. We merken dat gebouweigenaren en beheerders steeds actiever zoeken naar oplossingen die realtime en op afstand geüpdatet en beheerd kunnen worden. Zij willen immers niet voor elke (kleine) wijziging in de auto hoeven stappen. Met systemen als DINA en RENO spelen wij hier perfect op in.”

Mutatie- en sleutelbeheer gaat heel eenvoudig via de online managementportal.

Hoogwaardige, stabiele en draadloze verbinding

Onderscheidend aan de systemen van Intratone is het gebruik van het mobiele telefoonnetwerk. “We plaatsen een zeer bestendig intercom­systeem met simkaart op de gevel, die in verbinding staat met het elektronische sluitsysteem van de toegangsdeur”, vertelt Van Reijsen. 

“Hierdoor zijn gebruikers niet langer afhankelijk van bedrading of lokale draadloze wifi- of bluetooth-netwerken. Het GSM-netwerk garandeert een hoogwaardige, stabiele en draadloze verbinding van de intercom naar de smartphone en vice versa. Dankzij een wereldwijd bereik kunnen bewoners – ook wanneer zij niet thuis zijn – hun bezoeker(s) duidelijk te woord staan en/of de deur openen voor de pakketbezorger. Via de Intratone App kan naar wens bovendien video aan het systeem worden gekoppeld. Ook is communicatie via een vaste (land)lijn mogelijk. Een separate binnenpost is dus niet meer nodig.” 

Intratone neemt hiermee een grote ergernis weg bij gebouweigenaren en beheerders, benadrukt Van Reijsen. “Binnenposten kampen regelmatig met storingen en defecten, omdat bewoners hier niet zachtzinnig mee omgaan. Door in plaats hiervan gebruik te maken van hun eigen devices, wordt dit probleem doeltreffend ondervangen. Bewoners zijn namelijk een stuk zuiniger op hun eigen spullen.”

Mutatie- en sleutelbeheer op afstand

In het geval van verhuizingen, hoeven beheerders niet meer op locatie te komen om naambordjes te vervangen. Door gebruik te maken van digitale naamdisplays kan alle mutatiebeheer namelijk heel eenvoudig en via een beveiligde online managementportal op de desktop, tablet of smartphone worden uitgevoerd. “Woningbeheerders kunnen bovendien eenvoudig en realtime gebruikers toevoegen of verwijderen en/of tijdsloten inbouwen voor specifieke gebruikers. Hiermee leveren wij een actieve bijdrage aan (het gevoel van) veiligheid.”

Het GSM-netwerk garandeert een hoogwaardige, stabiele en draadloze verbinding van de intercom naar de smartphone en vice versa.

Volledig in control

Het veiligheidsaspect heeft met name betrekking op het sleutelbeheer, vertelt Van Reijsen. “Sleutels zijn veruit het kwetsbaarste onderdeel van de toegangscontrole. Het komt regelmatig voor dat bewoners sleutels verliezen, waardoor de voordeur kwetsbaar wordt. Ook kapotte sleutels en cilinders zijn aan de orde van de dag. Om beheerders ook op dit vlak te ontzorgen en tijd en kosten te besparen, bieden wij een uitgebreid aanbod elektronische sleutels die eenvoudig op afstand en via dezelfde managementportal uitgegeven en geautoriseerd kunnen worden. Zo kan eenvoudig (tijdelijke) toegang worden verleend aan bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers, die tussen 7.00 en 9.00 uur bewoners komen wassen en aankleden en hen tussen 20.00 en 22.00 uur weer naar bed helpen. Maar ook aan installateurs, schilders en andere onderhoudspartijen, die op een vooraf bepaald moment hun werkzaamheden komen uitvoeren. Hierdoor blijven beheerders én bewoners volledig in control.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details