Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hollandse versterking voor Zuid-Duits IT-bedrijf
Felix Guttschau, business development manager bij 3E Datentechnik, meent dat 3E Datentechnik zich onder meer onderscheidt door de ontwikkeling van complete, geïntegreerde softwareoplossingen.

Hollandse versterking voor Zuid-Duits IT-bedrijf

Als het de bedoeling is om productieprocessen te optimaliseren, dan speelt software een belangrijke rol. Het Zuid-Duitse IT-bedrijf 3E Datentechnik GmbH biedt met 3E-LOOK een intelligente ERP-oplossing voor raam- en deurfabrikanten. De redactie van Profiel sprak met Felix Guttschau (FGU), business development manager bij 3E, en internationaal consulent Frans Visscher (FVI) over het belang van software en automatisatie bij de productie van ramen en deuren. 

3E Datentechnik bestaat al meer dan 25 jaar en is een IT-bedrijf dat de markt van de raamproductie door en door kent. Hoe kan een raam­fabrikant zich volgens u vandaag voorbereiden op de uitdagingen van morgen? FGU: “Elke firma moet vooruit kijken. Het is enorm belangrijk om visie te hebben en deze consequent te volgen. Algemene digitale oplossingen zijn hét instrument van deze tijd. Digitalisering zorgt voor kostenbesparing, maakt processen efficiënter en biedt firma’s zekerheid voor de toekomst.”

3E-LOOK is zo een algemene digitale oplossing voor de branche. Hoe ondersteunt deze moderne software de raamfabrikanten bij hun job? FVI: “3E-LOOK is een innovatieve ERP-software voor de branche, waarmee algemene digitale bedrijfsprocessen uitgewerkt worden: van de opstelling van een offerte tot en met de levering en de montage. Met de innovatieve bouw-app zijn ook processen, die op de bouwplaats of bij de klant gebeuren, in 3E-LOOK geïntegreerd – inclusief het opmeten, de montage, het onderhoud en de service.”

FGU: “3E-LOOK werd de laatste jaren op technologisch vlak vernieuwd en onderscheidt zich door een grote praktijkgerichtheid en onderhoudsvriendelijkheid. We zetten fors in op de uitbouw van samenwerkingen met technologiepartners, bijvoorbeeld op het vlak van e-procurement en configuratoren.”

Frans Visscher, internationaal consulent 3E Datentechnik.

Welke features springen het meest in het oog?

FGU: “De mobiele oplossingen, die naadloos in de processen in 3E-LOOK geïntegreerd zijn, moeten we zeker als eerste vermelden. Met het materiaalbeheer in deze software kan het volledige bestelproces digitaal afgehandeld worden.”

FVI: “Andere interessante kenmerken zijn de centrale uitwerking van de opdrachten, de web-oplossingen voor de connectie met partners en de nieuwe ontwikkelingen op het vlak van NFC en RFID.”

In Nederland koos onder meer de firma Aarnink voor 3E-LOOK. Kan je dit project nader toelichten?

FGU: “De firma Aarnink koos bewust voor 3E als leverancier en dienstverlener én voor 3E-LOOK als flexibele en open bedrijfssoftware. Een opvallende eis was de integratie van specifieke boekhoudkundige processen. Onze mogelijkheid om oplossingen op maat te leveren, speelde hier dan ook een belangrijke rol. De Nederlandse firma gebruikt vandaag niet alleen 3E-LOOK, maar ook ELO voor een papierloos kantoor. Dit is waar we ons sterk in onderscheiden: complete, geïntegreerde softwareoplossingen.”

U hebt ‘Hollandse versterking’ binnengehaald. Wat zijn uw plannen voor Nederland en de Benelux?

FGU: “3E staat bekend als een betrouwbare en vakkundige partner die oplossingen aanbiedt, waarmee de marktpositie van zijn klanten versterkt wordt en waarmee ze ook graag werken. Dat Frans ons team is komen versterken, is een vanzelfsprekende stap, waarmee we gehoor geven aan de wensen van onze klanten in deze regio.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details