Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hoogwaardige binnen- en buitenafwerkingen: van hout, aluminium of kunststof
Interieurtoepassingen. (Beeld: Joost Berndes)

Hoogwaardige binnen- en buitenafwerkingen: van hout, aluminium of kunststof

Al meer dan 25 jaar staat Progé uit Groenlo te boek als een kundige partner rondom de uitvoering van innovatieve nieuwbouw- en renovatieprojecten. Met een uitgebreid gamma kant-en-klare en van een folie voorziene kwaliteitsproducten heeft het bedrijf alles in huis voor een passende binnenafwerking. Met de recente overname van het Belgische Colormatics is Progé voortaan ook goed gesorteerd als het gaat om slimme en hoogwaardige exterieurtoepassingen. Het zijn producten die prima aansluiten bij de ondernemingsvisie, die bouwprojecten nóg efficiënter laten verlopen en die de arbeidsintensiteit tijdens de installatiefase aanzienlijk verminderen. 

Sinds 1997 is Progé meer dan compleet als het gaat om uit hout vervaardigde producten voor de binnenafwerking. Een blik op de website toont in volle glorie het ruime en gevarieerde assortiment, dat bestaat uit onder meer dagkantafwerkingen, omkastingen, vensterbanken, leidingkokers, stelkozijnen, plinten, sandwichpanelen en gevelbekleding. Het zijn producten die uitblinken in kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Een ware plus vormt de afwerking met een beschermende en in diverse kleuren leverbare folie oftewel een finish waarmee het door eigenaar Ruud Geurkink geleide bedrijf al vele jaren het verschil maakt. 

Exterieurtoepassingen. (Beeld: Joost Berndes)

“We kunnen elke component binnen ons leveringsprogramma tot een breedte van 120 centimeter voorzien van een robuuste, functionele en veelal decoratieve folielaag”, zo zegt hij. “Daarmee trekken we niet alleen het aanzicht, het gebruiksplezier en de levensduur van onze producten naar een hoger peil, het levert tevens flink wat efficiency op. Niet in de laatste plaats omdat je geen schilder meer nodig hebt.”

Colorwall-gevelbekleding.

Verbreding

Terwijl Progé van oorsprong voornamelijk binnen Nederland actief is, richt het onlangs overgenomen Colormatics zich met uiteenlopende aluminium en PVC buitenafwerkingsproducten met name op de Belgische markt. Het samengaan opent voor beide ondernemingen nieuwe deuren: tot onontgonnen afzetmarkten, een groter geografisch bereik én
nieuwe producttoepassingen. 

“Dankzij de overname zijn we allebei in staat om ons aanbod zowel qua materiaal als productsoort te verbreden en de klant dus compleet te ontzorgen”, meent Geurkink. “Bovendien kunnen we door het delen van de wederzijdse expertise mooie stappen zetten op het gebied van innovatie en productontwikkeling. Een aspect dat sowieso van oudsher zit verweven in onze filosofie. Bij ons bedrijf vinden we het ontzettend leuk om met andere bedrijven te klankborden en tot nieuwe toepassingen te komen. Ook als die niet direct linken met onze kernactiviteit.” 

Progelit-gevelbekleding. (Beeld: Joost Berndes)

Resultaat 

De veelbelovende een-twee tussen Progé en Colormatics heeft inmiddels al tot tastbaar resultaat geleid, zo blijkt. “Tijdens de afgelopen BouwBeurs in Utrecht hebben we de aluminium gevelbekleding van ­Colormatics officieel én met succes gepresenteerd”, aldus Geurkink. “Als onderdeel van het Colorwall-programma vormt deze variant een mooie aanvulling op onze eigen uit massief hout samengestelde Progelit-gevelbekledingsproducten. Maar daarbij blijft het niet. Richting de toekomst zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een programma kunststof gevelbekledingselementen. Zo hebben we het plan om al op korte termijn een kunststof gevelschroot te gaan produceren. Kortom, wanneer je praat over functionele, duurzame en geldbesparende afwerkingsproducten voor binnen en buiten zitten we niet stil. Ongeacht of de klant die uitgevoerd wil hebben in hout, aluminium of kunststof. We zijn van vele markten thuis en kunnen aan zowat elke vraag voldoen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details