Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hoogwaardige CNC-bewerkingsmachines voor HVL-verbindingen
De Thorwesten MPZ (Thorwesten PBZ-4 + Thorwesten ASZ).

Hoogwaardige CNC-bewerkingsmachines voor HVL-verbindingen

Accent naar levering van machines voor de bewerking van vooral kunststof- en aluminiumprofielen

Bij Kruba, de professionele en betrouwbare leverancier van machines voor de bewerking van kunststof, aluminium en hout, is ontwikkelen en innoveren al sinds de oprichting in 1955 de tweede natuur. Opgeteld bij het brede leveringsprogramma, een deskundig advies en een uitmuntende service maakt die karaktertrek het bedrijf tot een gerenommeerde speler in de machinewereld. “Met maatwerk en een vergaande persoonlijke aanpak maken we het verschil”, meent directeur/eigenaar Cees van Essen. 

Kwaliteit en variatie vormen bij het in Baarn gevestigde Kruba een ijzersterke combinatie. “We leveren het complete pakket”, zegt Van Essen. “Van eenvoudige standaardmachines tot en met zeer geavanceerde, hoogwaardige CNC-gestuurde bewerkingscentra, productie- en logistieke lijnen. En alles daartussen. Nieuw én gebruikt. Verder leveren we louter topmerken, zoals Urban, Thorwesten, Pertici, Rapid, Maka, Italmac en Graule. Een rijtje dat we met ons huismerk Kruba passend besluiten.”

Het paradepaardje van Kruba: het bewerkingscentrum 6024/4-HVL.

Flinke stappen

Bediende Kruba in de beginperiode met name de houtbewerkende industrie, in de loop der jaren verschoof het accent meer en meer naar de levering van machines voor de bewerking van vooral kunststof- en ook aluminiumprofielen. “Sindsdien hebben we al de nodige bedrijven ingericht voor de kozijnenproductie”, blikt Van Essen terug. 

“Parallel daaraan liep de continue doorontwikkeling en innovatie van onze oplossingen. Zo hebben we de laatste jaren flinke stappen gemaakt als het gaat om HVL, de Hout-Verbinding-Look.” 

Het resultaat daarvan wordt onder meer gevormd door de Kruba 4024/2-HVL en de Kruba 6024/4-HVL, twee uiterst robuuste, flexibele bewerkingscentra die voor de productie van verschillende profielsystemen en dito combinaties kunnen worden ingezet. Zo zijn beide universele machines geschikt voor de bewerking van zowel 90 als 45 graden gezaagde profielen ten behoeve van HVL-verbindingen. Daartoe hebben ze de beschikking over een compleet samengesteld en volautomatisch gereedschapswisselmagazijn waarmee alle bewerkingen voor de gevraagde HVL-verbinding automatisch worden uitgevoerd. “Met de 6024, ons paradepaardje, is dat zelfs mogelijk in series van maar liefst acht profielen”, vervolgt hij. “Bovendien is dit bewerkingscentrum uitgerust met automatische gereedschapswisselmagazijnen voor achttien gereedschapsplaatsen. Voor beide machines geldt dat we de vereiste gereedschappen en software meeleveren.” 

De Kruba 4024/2-HVL.

Meer moois

Waar de twee technische hoogstandjes in eerste instantie werden ontwikkeld voor het maken van HVL-verbindingen, hebben ze méér moois onder de ‘motorkap’. Van Essen: “De machines zijn prima geschikt voor het maken van recht-op-schuinverbindingen. Verder is het mogelijk om tussenstijlen te frezen voor het maken van contramalverbindingen in het kozijn. Een andere functionaliteit die sinds eind vorig jaar in allebei de centra is doorgevoerd, betreft het uitvoeren van bewerkingen, zodat in een later stadium een naadloze lasverbinding kan worden gemaakt. Verder hebben we samen met een klant een mooi staaltje van techniek bedacht, waardoor de HVL-verbinding op de machine dusdanig bewerkbaar is dat je de hoeken mechanisch met elkaar kunt verbinden. Een lasverbinding is in dat geval dus niet meer nodig.”    

Totaaloplossing voor frezen en boren
Naast de Kruba 4024/2 en 6024/4 verdient volgens Van Essen het CNC-bewerkingscentrum Thorwesten PBZ-4 een speciale vermelding. Eveneens geschikt voor alle kunststof profielsystemen, kan dit zeer productieve frees-, boor- en schroefbewerkingscentrum door Kruba worden geleverd met zowel een links- of rechtsinvoer als een invoer aan de voorzijde en uitvoer aan de achterkant. “Verder kunnen we deze krachtpatser uitrusten met een externe schroefunit en/of combineren met een zaagcentrum voor PVC profielcomponenten”, vertelt Van Essen. “Twee extra’s die de toch al imponerende productiecapaciteit nóg verder verhogen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details