Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hoogwaardige deurpanelen uit Duitsland voor iedere woonstijl
Serie Modern 6864-53 met edelstalen lisenen.

Hoogwaardige deurpanelen uit Duitsland voor iedere woonstijl

Deurpanelen van hoogwaardige kwaliteit, geproduceerd in Duitsland en met een perfect gevoel voor design. We hebben het over Polytec, in Nederland al sinds 1990 vertegenwoordigd door Polytec Nederland. Met een keur aan designs, kleuren, materialen en beglazingsmogelijkheden weet Polytec met haar deurpanelen het hart van zelfs de meest veeleisende klant te veroveren.

We spreken met Ronnie Poelstra, directeur bij Polytec Nederland. “De kracht van Polytec schuilt in de hoogwaardige, constante kwaliteit van het materiaal en de diversiteit in aansprekende designs. We leveren in kunststof, aluminium, glas, keramiek en edelstaal design en sluiten daarmee naadloos aan op iedere woonstijl.”

Modern, klassiek of exclusief

Poelstra gaat met ons in vogelvlucht langs de drie designlijnen die Polytec in de markt zet: “De serie ‘Modern’ heeft een frisse en strakke moderne uitstraling. Helemaal van deze tijd en passend bij hedendaagse moderne bouwstijlen. De serie wordt gekenmerkt door strakke lijnen, innovatieve materialen en frisse details. Uiteraard is deze lijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.”

De ‘Art Decorline’ grijpt daarentegen terug naar vroeger. “Deze serie heeft een traditionele uitstraling en doet met haar look in oud hout denken aan vroeger tijden. Dat neemt niet weg dat deze serie elegant en geraffineerd is. Een sieraad voor een traditioneel gebouwd huis.”

Serie Nostalgie, oud-Hollands design (model 2017-10 met zwart sierrooster 9885 PB).

Wie houdt van architectonisch design kan zijn hart ophalen aan de ‘Exclusief’ serie. Poelstra licht toe: “De naam zegt het al. Met deze lijn biedt Polytec een mooi keuzepallet aan iedereen die op zoek is naar iets speciaals en unieks. Nieuwe oppervlakten en visionaire vormen gecombineerd met mooie materialen zorgen voor unieke deuren. Zo tref je in deze serie onder andere de zeer actuele beton-look en cortenstaal-look aan.”

Nederland heeft een voorliefde voor de jaren ’30 bouwstijl en Polytec sluit aan op de daaruit voortkomende behoefte naar nostalgisch design. “Met de serie ‘Nostalgie’ bieden we een serie deurpanelen aan in de stijl van de jaren ’30 of oud-Hollands design. Eigenlijk zijn deze elegante deuren tijdloos mooi.”

Tot slot noemt Poelstra de serie ‘Klassiek’. “Ook daar is een grote markt voor. Er zijn genoeg liefhebbers van de meer traditionele vormgeving en materialen. Niet minder stijlvol trouwens, met harmonische verhoudingen, speelse rondingen en handgemaakte glassoorten.”

Comfortabel online configureren

Een pluim mag wat ons betreft in de richting van de Polytec deurenconfigurator die men op de website kan vinden. Klanten kunnen daar hun woondroom op deurengebied zelf configureren. “Wat is er nu mooier dan uit het hele veld aan mogelijkheden die zaken te halen, die voor jou belangrijk zijn in een deur en deze dan uiteindelijk samengevoegd te zien? Zo maak je je eigen unieke deur. Voor wie precies weet wat hij of zij wil is de deurenconfigurator dús een middel om daar nog eens extra overtuigd van te raken. Voor degenen die zoeken naar een eigen stijl, is deze online tool een onuitputtelijke bron van inspiratie”, aldus Poelstra.

Actuele trends

Gevraagd naar actuele trends antwoordt Poelstra: “We zien een toename in minimalistische, moderne ontwerpen. Vleugeloverdekkende deuren met heldere, strakke lijnen. De toepassing van edelstaal lisenen in de samenstelling van deze deuren zien we steeds meer terugkomen. Deze lisenen liggen verzonken in het deurpaneel en zijn makkelijk te onderhouden. Je kunt ze horizontaal en verticaal toepassen en de deur daarmee in vlakken verdelen. Lisenen kunnen opliggend of gelijk­liggend uitgevoerd worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details