Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hoogwaardige raam- en vliesgevelsystemen zorgen voor licht en transparantie in chocolademagazijn
The Chocolate Box in Lokeren is de nieuwe globale logistieke hub voor alle verpakte chocoladeproducten die het chocoladebedrijf in Wieze en Halle produceert.

Hoogwaardige raam- en vliesgevelsystemen zorgen voor licht en transparantie in chocolademagazijn

Ook op esthetisch vlak was dit best wel een uitdagend project

Het grootste en duurzaamste chocolademagazijn ter wereld staat in Lokeren. Het werd gebouwd door vastgoedgroep WDP in opdracht van Barry Callebaut. ‘The Chocolate Box’, van de hand van AAVO Architects, is de nieuwe globale logistieke hub voor alle verpakte chocoladeproducten die het chocoladebedrijf in de fabrieken van Wieze en Halle produceert. De blikvanger is een volledig geautomatiseerd high bay van 41 meter hoog voor 125.000 pallets, die bij een constante temperatuur van 18° C opgeslagen worden. Willy Naessens Alu kreeg de opdracht om alle ramen, deuren een gordijngevels te leveren. De producent van aluminiumschrijnwerk en bouwglas uit Wortegem-Petegem koos voor de Star 75 ramen en deuren en het vliesgevelsysteem MC Wall van Aliplast.

De systemen van Aliplast zorgen voor licht en transparantie en dragen ook hun steentje bij om de binnentemperatuur continu op 18° C te houden.

‘The Chocolate Box’ is dé nieuwe draaischijf van chocolade in de wereld. Er worden 1500 verschillende producten opgeslagen, allemaal bestemd voor professionele klanten wereldwijd. Het is niet alleen het grootste chocolademagazijn ter wereld, maar dit 100% energieneutrale gebouw draagt ook het BREEAM Outstanding label. Om de chocolade in optimale conditie te houden, is het er constant 18° C, maar een warmtepomp, verluchtingssystemen en een goede thermische isolatie maakt airconditioning overbodig. Ook de ramen, deuren en gordijngevels moeten hun steentje bijdragen aan de beheersing van de binnentemperatuur. Daarom ging Willy Naessens Alu op zoek naar oplossingen die een hoge thermische isolatie combineren met een strakke, moderne uitstraling. Zo kwamen ze bij Star 75 en MC Wall van Aliplast terecht.

Voor de gordijngevels integreerde constructeur Wille Naessens Alu de MC Wall, die elke architect een ongekende ontwerpvrijheid garandeert.

Hoogwaardige raamsystemen en vliesgevels

“De Star 75 ramen hebben een inbouwdiepte van 75 mm voor het buitenkader en 84 mm voor de vleugel. Met een Uw-waarde van 0,94 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4 en een akoestische waarde van 47,1 dB (-1,-4) past deze oplossing perfect in toepassingen met de strengste eisen op het vlak van thermische en akoestische isolatie”, zegt Jourik ­Duwez, sales manager bij Aliplast Aluminium Systems.

“Voor de gordijngevels integreerde Naessens Alu de MC Wall, die elke architect een ongekende ontwerpvrijheid garandeert. Met een U-waarde die zelfs voor passiefprojecten toegepast kan worden, scoort deze alles-in-één vliesgevel ook super op het vlak van isolatie. Met een glasdikte van 59 mm kunnen bijna alle beschikbare glastypes geïntegreerd worden. De diepe ovaalvormige afdekkappen die door de architect gekozen werden, accentueren de gevel, waardoor de glaspartijen een extra architecturaal aspect toevoegen. We hebben de mensen van Willy Naessens Alu geadviseerd bij het borgen van de zware afdekkappen, waardoor alles tot in de kleinste details perfect afgewerkt kon worden.”

De Star 75 ramen hebben een inbouwdiepte van 75 mm voor het buitenkader en 84 mm voor de vleugel. Ze hebben een Uw-waarde van 0,94 W/m²K en een luchtdichtheidsklasse 4.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid

Producenten van aluminiumschrijnwerk kiezen vaak bewust voor een samenwerking met Aliplast. Het aluminium systeemhuis garandeert steeds dezelfde hoge productkwaliteit én korte, betrouwbare levertijden. Verticale integratie is daarbij een sterke troef, die ook bij Willy Naessens Alu geapprecieerd wordt.

“Alles gebeurt bij Aliplast onder één dak: extrusie, poederlakken, thermisch isoleren, plaat- en plooiwerk, opslag en distributie. Dat heeft zo zijn voordelen, want we houden de controle over het volledige productieproces en de kwaliteit van onze producten. Bovendien kunnen we de verschillende afdelingen perfect op elkaar afstemmen en de kosten van het productieproces nauwgezet in het oog houden. We beschikken ook over een ruime R&D-afdeling, die nauw samenwerkt met onze projectadviseurs en de architecten om snel te kunnen anticiperen op vragen uit de markt”, stelt Jourik Duwez.

“Ook voor het poederlakken beschikken we over onze eigen poederlaklijnen. We geven de aluminium profielen eerst een speciale voorbehandeling (altijd Qualicoat Seaside) en poederlakken die dan met klasse 2 poeders, die een zeer grote weerstand tegen UV-stralen hebben. Terwijl 10 jaar gevraagd wordt, bieden we een kleurengarantie van 25 jaar, uniek in de markt. Bij Aliplast zijn we alvast uiterst fier dat we, samen met onze partner Naessens Alu, aan dit prestigieuze project van Barry Callebaut meegewerkt hebben. En dat dit chocolademagazijn dan ook nog eens in onze thuisstad Lokeren staat, maakt het als referentie alleen nog maar mooier.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details