Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hoogwaardige zelfsluitende deurveerscharnieren vergroten veiligheid en controle

Hoogwaardige zelfsluitende deurveerscharnieren vergroten veiligheid en controle

Met een uitgebreid en gevarieerd leveringsprogramma biedt Dictator Productie altijd een passend antwoord op vraagstukken rondom het sluiten van deuren binnen de woon- en werkomgeving. Een van de producten die door het Emmeloordse bedrijf worden gevoerd, betreffen de HAWGOOD zelfsluitende veerscharnieren. Het zijn veelzijdige oplossingen die staan voor het veilig en gecontroleerd openen én weer sluiten van draai- en pendeldeuren. Op een snelle, gemakkelijke én geruisloze manier. 

Toepassing HAWGOOD 4500 op paskamerdeurtjes.

Met de zelfsluitende HAWGOOD-veerscharnieren voorziet Dictator Productie niet alleen in een hoogwaardig, maar ook in een zeer breed inzetbaar product. “De scharnieren zorgen voor een snelle, probleemloze opening en sluiting”, vertelt commercieel medewerker binnendienst Marc Smit. “Die kenmerken maakt ze bijzonder geschikt voor deuren die enerzijds zeer frequent toe- of doorgang moeten verlenen, maar anderzijds ook snel gesloten moeten worden. Denk daarbij aan galerijdeuren en tochtdeuren in scholen, ziekenhuizen en kantoren. Maar ook aan draaideuren in toonbanken, vrachtwagens en machines, en magazijndeuren in winkel- en fabrieksomgevingen. Uiteenlopende toepassingen waarvoor we altijd een passend model beschikbaar hebben. Uitgevoerd in diverse diktes en stuk voor stuk bestaand uit eersteklas materiaal.”

Toepassing HAWGOOD 4241 MV op dubbele deuren.

Principe

Makkelijk openen en zo kort mogelijk doorslaan: het principe van de HAWGOOD zelfsluitende veerscharnieren is slim en eenvoudig tegelijk. Bij het openen van de deur draait deze dankzij de speciale vorm van de ‘schoen’ weg van het kozijn. Hierdoor wordt de gehele openingsbreedte van de deur in kwestie niet verminderd door het scharnier. Tegelijkertijd wordt in gesloten toestand een minimale hangnaad tussen kozijn en deur gecreëerd. Het resultaat? Het verkrijgen van toe- of doorgang verloopt zeer gemakkelijk en soepel. Verder slaat de deur slechts kortstondig door, zodat de warmte binnenskamers blijft en geluidsoverlast wordt beperkt. 

Uitvoeringen

De sterke en geluidsarme veerscharnieren van Dictator Productie zijn in verschillende verschijningsvormen en materialen leverbaar. Voor het kleinere segment deuren van 19 tot 30 millimeter dik zijn er de HAWGOOD 4000 en 4500, verkrijgbaar in vernikkeld messing, gelakt messing en zwarte of grijze kunststof.

“Beide modellen zijn leverbaar met een enkele of dubbele veer en lenen zich prima voor onder meer bardeurtjes, kleedhokjes en louvredeuren”, zegt Marc. 

Passen de HAWGOOD 40K en 41K deurveerscharnieren (voorzien van een zwarte of grijze kunststof schoen) prima bij deurdiktes tussen de 35 en 40 millimeter en deurgewichten tot ongeveer 45 kilogram, met de HAWGOOD typen 42 en 41 voorziet Dictator Productie in een superdegelijke oplossing voor deuren van 40 tot 54 millimeter dik en in uitzonderlijk geval tot zelfs circa 100 kilogram zwaar. 

“Voor elke vraag hebben we een betaalbare oplossing beschikbaar”, vat Marc samen. “Het is een oplossing die continu onderwerp is van optimalisatie en vernieuwing. Want daaraan besteden we al meer dan 90 jaar volop aandacht. Zo hebben we pas nog een lijmsoort van de typen 42 en 41 vervangen door een milieuvriendelijkere oplossing. Verder is het mogelijk om deze vaak in vochtige ruimtes en de foodsector ingezette varianten mét of zonder vaststelling op 90 graden toe te passen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details