Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
HOURGLASS – HET NIEUWE VISITEKAARTJE IN 1 VAN DE TRENDY WIJKEN VAN AMSTERDAM, “DE ZUIDAS”

HOURGLASS – HET NIEUWE VISITEKAARTJE IN 1 VAN DE TRENDY WIJKEN VAN AMSTERDAM, “DE ZUIDAS”

De snelst ontwikkelende buurt van Amsterdam heeft er sinds dit jaar een nieuwe landmark bij. Hourglass centraal gelegen in de hippe wijk Zuidas, waar ieder jaar nieuwe, moderne kantoorgebouwen, restaurants, luxe hotels, appartementen en andere premiumobjecten als paddenstoelen uit de grond schieten. Ook ALUPROF SA draagt haar steentje bij aan de ontwikkeling van deze buurt, door als een van de leidende Europese leveranciers van aluminium systemen oplossingen te leveren aan onze partners betrokken bij dit prestigieuze project.

Bijzonder gebouw in een bijzondere wijk

De Zuidas is het financiële hart van de Nederlandse hoofdstad, waar het wemelt van de internationale ondernemingen, exclusieve restaurants en winkels. Hier bevindt zich ook het World Trade Center Amsterdam en hebben grote multinationals hun kantoren. Op een centraal gelegen punt is het bijzondere project Hourglass gerealiseerd, een 80 meter hoog gebouw dat verwijst naar een zandloper. Het architectonische ontwerp is geïnspireerd door het werk van de Roemeense beeldhouwer Constantin Brancusi. De sleutel tot het succes van de geometrische gevel is de combinatie van natuursteen met aluminium. Zo heeft het gebouw een tijdloos uiterlijk verkregen. De toepassing van “groene wanden” uit levende planten en het gebruik van hout in het interieur zorgt voor een subtiel lichtspel en een frisse, gezellige sfeer.

Hourglass is een ontwerp van bureau Dam & Partners Architecten uit Amsterdam en de constructie-onderdelen van de gevel en het aluminium schrijnwerk (780 aluminium ramen, 20 gevelonderdelen en schuifdeuren) zijn geleverd door onze grote en ervaren Nederlandse partner Byldis.

Aluminium verandert alles

Hourglass is zonder twijfel een architectonische parel van Amsterdam, die is ontstaan door buitengewoon professionele samenwerking tussen de firma Byldis (gevelconstructeur en leverancier van aluminium constructies), vertegenwoordigers van Aluprof Netherlands (verantwoordelijk voor de projectcoördinatie ter plaatse) en de afdeling R&D en technische afdeling van het hoofdkantoor van ALUPROF SA in Bielsko-Biala. Door de verschillende hellingshoeken van de muren was de Hourglass een zeer veeleisend project. De grootste uitdaging voor ALUPROF SA was het ontwerpen van een speciale hoekoplossing op basis van het systeem MB-SR60N, zodat deze verschillende hellingshoeken verkregen konden worden. Bovendien moest de architectonische visie van het buitenaanzicht van de gevel zorgen voor een gemengd visueel effect, door de combinatie van platte druklijsten met een semistructuur (zgn. EFEKT). Hiervoor zijn speciale stijlen geperst die van binnenuit moesten zorgen voor een mooi visueel effect. Dit leidde weer tot de noodzaak tot het ontwerpen van ongewone montagerichtlijnen en voorbereiden van precieze verbindingselementen. Daarbij moet worden benadrukt dat voor deze realisatie gezien de gecompliceerde verbindingen de hoogste mate van professionaliteit vereist was van de producent; iets wat wel aan Byldis toevertrouwd is. De overige constructieonderdelen van de benedenverdiepingen van de gevel zijn hoofdzakelijk gebaseerd op het systeem MB-SR50N, de populairste vliesgeveloplossing van ALUPROF. De vorm van de stijlen maakt het mogelijk om esthetische glazen wanden te vervaardigen met zichtbare, dunne scheidingslijnen, die de constructie duurzaam en robuust maken. De stenen gevel is voorzien van vaste en draairamen op basis van de systemen MB-86SI en MB-86US SI. Deze worden gekarakteriseerd door uitstekende thermo-isolatie en een grote bestendigheid van de profielen, zodat er constructies met grote afmetingen kunnen worden vervaardigd. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor het systeem MB-86US SI, met het uiterlijk als belangrijkste eigenschap, aangezien het vleugelprofiel verborgen zit achter het kozijnprofiel en de vaste en opendraaiende ramen in één vlak liggen. Zo zien de vaste en opengaande gedeelten er van buiten identiek uit.

Evenwichtige bouw

Een evenwichtig gebouw is een zuinig, comfortabel gebouw dat is ontworpen met respect voor de natuurlijke omgeving. Tijdens alle etappes, vanaf ontwerp tot aan opening, wordt rekening gehouden met zuinige omgang met natuurlijke grondstoffen en zorg voor het milieu.

Hourglass is een woning- en kantoorgebouw dat is ontstaan op basis van evenwichtige bouw, waarvoor het BREEAM EXCELLENT-certificaat is uitgereikt. BREEAM is heden een van de meest gebruikte beoordelingsmethoden in Europa op het gebied van ecologische eigenschappen van gebouwen. Het certificaat garandeert dat een investering tot stand is gekomen met respect voor het milieu en de menselijke gezondheid.

Leider en vernieuwer in de branche

ALUPROF SA maakt onderdeel uit van de kapitaalgroep Grupa Kęty SA, een op de beurs van Warschau genoteerd collectief van de meest moderne en snelst ontwikkelende bedrijven in de Poolse aluminiumsector. ALUPROF is tegelijk een Europese marktleider die erkende oplossing levert van de allerhoogste kwaliteit. De onderneming heeft 5 fabrieken in Polen en 9 handelsafdelingen in Europa en de V.S. Het merk is aanwezig in 55 landen en plant uitbreiding naar nieuwe continenten. ALUPROF levert moderne gevelsystemen, brandwerende systemen, anti-inbraakconstructies en energiezuinige oplossingen voor de passiefbouw, en daarnaast aluminium systemen voor ramen en deuren, poorten en rolluiken. De oplossingen van ons bedrijf voldoen aan de strengste vereisten van de moderne bouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details