Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Houten kozijnen met hoogwaardig beslag voor prestigieuze stadsontwikkeling naast A2
Laudy Bouw & Ontwikkeling realiseert de woningen in de verschillende fasen van het prestigieuze project De Groene Loper in Maastricht.

Houten kozijnen met hoogwaardig beslag voor prestigieuze stadsontwikkeling naast A2

In opdracht van ontwikkelaar Ballast Nedam Development is Laudy Bouw & Ontwikkeling betrokken bij de realisatie van de verschillende fasen van het stadsontwikkelingsproject De Groene Loper langs de tunnel van de A2 in Maastricht. De werkzaamheden aan fase 1 zijn eind vorig jaar gestart en worden nu gevolgd door de fasen 2A, 2B, 2C en 3A, die voor 2021 op de planning staan. Het hele project omvat een duizendtal woningen, appartementen en commerciële ruimtes en zal 5 jaar in beslag nemen. Een belangrijk kenmerk: de woningen zien er telkens anders uit, maar vormen toch een eenheid. Ze omvatten houten kozijnen, geproduceerd bij Jöris Timmerwerken en uitgerust met TITAN AF axxent 24+ beslag van SIEGENIA.

Langs de tunnel van de A2 in Maastricht is het project De Groene Loper in volle ontwikkeling. De naam verwijst naar de brede, groene lanen met grote bomen, maar zou even goed aan de energieneutraliteit van de woningen gelinkt kunnen worden. In opdracht van Ballast Nedam Development realiseert Laudy er verschillende deelprojecten met woningen die volledig voldoen aan de architec­tonisch en stedenbouwkundige uitgangspunten van het geactualiseerde masterplan uit 2017. 

“Dit prestigieuze project omvat in totaal een duizendtal wooncomplexen, gespreid over verschillende deelprojecten. Zo bestaat fase 1 uit 53 stadswoningen en herenhuizen, 15 koopappartementen, waaronder 1 penthouse en 2 gebouwen met respectievelijk 29 en 16 vrije sector huurappartementen. Daarnaast renoveren we ook het enige restant van de historische bebouwing langs de A2, de zogenaamde Blok 8 met 24 appartementen, die eigendom zijn van Mulleners Vastgoed.”

De unieke 3D-verstelbare comfort veiligheidsnok compenseert automatisch toleranties die in de productie onvermijdelijk zijn.

“De fase 2A en 2B omvatten nog eens respectievelijk 46 stadswoningen en een gebouw met 34 studio’s en appartementen, terwijl Fase 2C een speciale ontwikkeling is die iedereen bedient met 10 stadswoningen, 32 koopappartementen, 38 huurappartementen én 41 sociale huurappartementen. Ook fase 3A met 21 vrije sector huurwoningen staat al op de planning”, vertelt projectleider Luuk Bours van Laudy.

“Al die deelprojecten worden ontworpen in plukjes van 2 tot 4 energiezuinige en gasloze woningen, die steeds op een andere plek terugkeren. Ze zullen ook in latere fasen terug te zien zijn, soms met een kleine wijziging. Zo creëren de verschillende architecten en ontwikkelaar Ballast Nedam Development een gevarieerd straatbeeld met woningen die er wel telkens anders uitzien, maar toch een eenheid vormen.”

Alle woningen zijn uitgerust met houten kozijnen, geproduceerd in de fabriek van Jöris Timmerwerken. Die zijn een voor een voorzien van het TITAN AF axxent 24+ beslag van specialist SIEGENIA. (credits Aron Nijs Fotografie)

Houten kozijnen met hoogwaardig beslag

Houten kozijnen zijn één van de elementen die steeds weer terugkeren. Voor de engineering en productie van deze kozijnen doet Laudy een beroep op Jöris Timmerwerken, een familiebedrijf met een moderne fabriek en geavanceerde CNC-gestuurde machines, gespecialiseerd in de productie van houten kozijnen, ramen en deuren voor woningbouw, utiliteitsgebouwen en renovatie. 

“We hebben de laatste jaren ook heel wat ervaring opgebouwd in de productie van kozijnen voor uitlevering naar betonfabrieken, die ze dan in prefab bouwelementen integreren. Laudy was voor het project in Maastricht op zoek naar een partner die hen daarbij kon ondersteunen en zo kwamen ze bij ons terecht. We hebben tijdens de eerste fase met succes samengewerkt en daarom zijn we ook samen aan de tweede fase gestart”, vertelt zaakvoerder Dennis Jöris.

De houten kozijnen worden afgelakt en beglaasd inclusief beschermfolie naar de betonfabriek uitgeleverd, waar ze in prefab elementen geïntegreerd worden.

“De houten kozijnen worden in onze timmerfabriek van A tot Z geproduceerd en dan compleet afgelakt, beglaasd inclusief beschermfolie naar de betonfabriek uitgeleverd. Het toegepaste type raambeslag dat we als huismerk voeren, is TITAN AF axxent 24+ van SIEGENIA. We zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de producten en de montage gaat onvoorstelbaar snel, nauwkeurig en eenvoudig dankzij de innovatieve klikkoppelverbinding. De unieke 3D-verstelbare comfort veiligheidsnok compenseert automatisch toleranties die in de productie onvermijdelijk zijn. Het systeem past zich zelfs aan bij veranderende kozijnomstandigheden door bijvoorbeeld temperatuurschommelingen. Hierdoor kunnen we steeds een optimaal afgesteld sluitsysteem garanderen. Het soepel, probleemloos en slijtagevrij openen en sluiten van de ramen zorgt, tot slot, voor een verhoogd comfort en een langere levensduur.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details