01:20
24-01-2016

Houtnerffolie met ‘vlam’ is niet van hout te onderscheiden

Een kunststof kozijn met de voordelen en look-and-feel van een houten kozijn. Die ambitie heeft Kufa Raamsystemen het afgelopen jaar waargemaakt door naast een innovatief Kubus Plus profiel met HVL-verbinding nu ook een houtnerffolie met een echte ‘vlam’ te introduceren.

“Realwood® is een houtnerffolie voor buitengebruik die alle andere folies doet verbleken,” vertelt Kufa’s directeur Henk Weber. “In plaats van de ‘putjes’ die je in gangbare folies vaak ziet, is deze folie voorzien van een echte ‘vlam’, waardoor de folie nauwelijks nog van echt hout te onderscheiden is. Zeker in combinatie met ons Kubus Plus profiel, dat door de standaard HVL-verbinding in een schitterende houtlook wordt afgewerkt.”

De combinatie maakt dan ook hét profiel van de toekomst, vertelt hij. “Dankzij de mooie, afgeschuinde onderdorpel, de HVL-verbinding en de mogelijkheid om Realwood® folie toe te passen, is het profiel nauwelijks nog te onderscheiden van een houten profiel. Een knappe jongen die het verschil nog ziet. Onze klanten kunnen zich hiermee echt onderscheiden in de markt.”

Natuurlijke uitstraling
De Realwood® folie glanst aanzienlijk minder dan de standaard houtnerffolies, waardoor de houtlook veel natuurlijker overkomt, vertelt Weber. “Daarbij beschikt de folie over alle eigenschappen die je mag verwachten omtrent duurzaamheid en UV- en weersbestendigheid. De geringe oppervlaktespanning maakt de folie vuilafstotend en onderhoudsarm. Infrarood reflecterende verfpigmenten in de basisfolie zorgen ervoor dat het profiel niet te snel opwarmt, wat de levensduur aanzienlijk verlengt.”

Verschillende kleuren
Het Kubus Plus profiel is begin dit jaar in Nederland en België geïntroduceerd en is erg populair onder architecten, aldus Weber. “Voor de combinatie met de houtnerffolie, die afgelopen september is gepresenteerd, verwachten we met name een run onder consumenten, mede door het kleurenpallet waarin wij de Realwood® folie nu aanbieden; crèmewit, zuiverwit, antracietgrijs, kwartsgrijs, diepzwart, staalblauw en dennengroen. In de toekomst wordt dit pallet natuurlijk nog verder uitgebreid.”

“In ons calculatie- en offerteprogramma Kufa Online Calculeren – waarvan we begin dit jaar een nieuwe versie hebben gelanceerd – zien we dat het aantal calculaties betreffende het Kubus Plus profiel blijft toenemen. Realwood® levert hier zeker een positieve bijdrage aan.”

Noviteiten
Het Kubus Plus profiel, de Realwood® houtnerffolie en het Kufa Online Calculeren calculatie- en offerteprogramma zijn niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste noviteiten die Kufa Raamsystemen in de markt introduceert. Voor 2016 staat ook een aantal mooie, nieuwe producten op de planning. “Daarover hoor je later meer.”

Tekst: Lieke van Zuilekom | Beeld: Kufa

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners