Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
In een sfeervol interieur zijn discreet geïntegreerde deuren van onschatbare waarde

In een sfeervol interieur zijn discreet geïntegreerde deuren van onschatbare waarde

Smaken verschillen, zeker ook op het vlak van interieurinrichting – vraag het maar aan de interieurarchitect of –designer. De één wil een strak, modern interieur, terwijl een ander liever een landelijke stijl ziet. Vandaag zijn bijvoorbeeld ook zwart-witte of zelfs volledig zwarte interieurs helemaal in. Eén ding staat vast: welk type interieur de klant ook verkiest, een onzichtbare integratie van binnendeuren betekent een meerwaarde.

XinnixMet het nieuwe magnetische systeem Push&Go kan de vaste vleugel van een dubbele deur snel en gemakkelijk ontgrendeld worden. Vergrendelen gaat even gemakkelijk. Je duwt de deur gewoon tegen de aanslag en de passieve deur staat terug vast.

Xinnix biedt een oplossing voor elke toepassing: gewone draaideuren, brandwerende of akoestische versies, schuifdeursystemen, …. De specialist blijft zijn gamma steeds verder uitbreiden en optimaliseren. Op Prowood toonde Xinnix onder meer een 3-D regelbaar zelfsluitend scharnier en het Push&Go-systeem voor de ontgrendeling van dubbele deuren. 

Bij wie het heeft over onzichtbaar geïntegreerde binnendeursystemen, doet de naam Xinnix – k zie niks – onmiddellijk een belletje rinkelen. De firma met hoofdzetel in Harelbeke is dan ook al bijna 10 jaar bezig met de ontwikkeling en productie van dergelijke oplossingen. Het gamma omvat gewone draaideuren, brandwerende en akoestische versies en schuifdeursystemen. 

“We ontwikkelen universele constructie-elementen, waardoor een maximaal aantal toepassingen uitgevoerd kunnen worden met een minimaal aantal producten”, reageert zaakvoerder Chris Vermeulen als we verwijzen naar het succes van de Xinnix-oplossingen. “Onze systemen bestaan uit voorgelakte, geprimerde aluminium frames, geschikt voor alle soorten deuren. Ze worden standaard geleverd met een magnetisch slot, een rubberdichting en onzichtbare 3D-regelbare Xinnix-scharnieren.”

XinnixDe eigenaren van deze woning kozen voor een eigen stijl: Black & White. In de hal vallen alleen de zwarte krukken op. De deuren zijn op een heel discrete manier ingewerkt.

Nieuwe ontwikkelingen
Xinnix-oplossingen vind je dan ook in zowel hedendaagse, strakke interieurs als moderne landelijke omgevingen, in woningen en appartementen, maar ook in kantoorgebouwen en andere projecten. Zo geven de onzichtbaar geïntegreerde deuren het zwart-wit interieur van de familie Vermeulen-Biebuyck een extra cachet en integreerde interieurarchitect Alexander Hugelier draai- en schuifdeuren op basis van de Xinnix-deursystemen in de moderne kantoren van de bedrijfsrevisoren en auditors van Figurad. Dat zijn slechts twee van de vele referentieprojecten, waar Xinnix met zijn uitgebreid aanbod een gepaste oplossing kon bieden.

“Om onze positie als marktleider verder uit te bouwen, moeten we echter continu blijven inzetten op innovatie. Ons team is dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en de optimalisatie en technische verbetering van bestaande producten”, stelt de zaakvoerder. “Op de vakbeurs Prowood eind oktober toonden we onder meer het nieuw 3-D regelbaar zelfsluitend scharnier X4030-ARM-SC en een nieuw magnetisch systeem voor de ontgrendeling van dubbele deuren, dat we Push&Go doopten.” 

XinnixMet het 3-D regelbare zelfsluitende scharnier X4030-ARM-SC kunnen plafondhoge deuren zonder kopstuk toch van een zelfsluitende functie voorzien worden.

Xinnix breidt zijn gamma X4030 3-D regelbare onzichtbare scharnieren uit met een zelfsluitende versie met geïntegreerde dempingsfunctie: X4030-ARM-SC. Dit nieuwe scharnier, beschikbaar in witte en zwarte uitvoering, heeft een elegante slanke vorm (24 x 110 mm) en is ideaal voor het zelf sluiten van (plafondhoge) deuren tot 45 kg met panelen tot 930 mm breed. Het grootste voordeel hiervan is dat je geen kopstuk meer nodig hebt om een zelfsluitende functie in de deur te voorzien.

“Met Push&Go ontwikkelden we een innovatief magnetisch systeem voor de snelle en eenvoudige ontgrendeling van de vaste vleugel van een dubbele deur. De gebruiker moet alleen even op de knop drukken en de deur is vrij”, geeft zaakvoerder Chris Vermeulen aan. “De bediening zit op een toegankelijke hoogte. Door middel van een magneet en een magnetisch tegenplaatje gaat het vergrendelen even gemakkelijk als het openen van de deur. Je duwt de deur gewoon tegen de aanslag en de passieve deur staat terug vast.”  

Tekst: Johan Debaere   |  Beeld: Xinnix

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details