Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
In gesprek met Venster Techniek en Lanko Timmerfabriek
Bij Lanko draait alles om de klant en het beste kozijn.

In gesprek met Venster Techniek en Lanko Timmerfabriek

Flexibel in de markt staan en weten waarover je praat. Dat typeert Venster Techniek, waar expertise in onderdorpels heerst. Profiel was benieuwd hoe een klant/leverancier relatie bij een innoverend bedrijf er uitziet en sprak met Thomas de Jong van Venster Techniek en Koen Lansink, van Lanko Timmerfabriek. We vuurden de volgende vragen op de heren af:

Hoe is het eerste contact tussen VT en Lanko ooit ontstaan en wanneer?

Koen: “In 2017 kregen we een nieuwe machine en wilden we graag een nieuwe dorpel gaan toepassen. Wij zochten een producent die flexibel was en met ons mee kon denken. Toevallig liep Thomas de Jong een keer binnen. Toen bleek dat Venster Techniek prima voldeed aan die wensen.”

Thomas: “Dat toevallige bezoek resulteerde in een mooie, intensieve samenwerking.”

Koen: “In 2017 kregen we een nieuwe machine en wilden we graag een nieuwe dorpel gaan toepassen.

Hoe zou je sindsdien de samenwerking tussen VT en Lanko typeren?

Koen: “Het is voor ons belangrijk om rechtstreeks contact te kunnen hebben met de dorpelfabrikant. Bij Venster Techniek heb je altijd te maken met korte communicatielijnen en word je altijd geholpen door mensen met vakkennis.”

Thomas: “Het klopt dat we hele korte communicatielijnen hanteren. We proberen voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te zijn en maken daarin geen onderscheid.”

Welke problemen worden er opgelost voor Lanko dankzij VT?

Koen: “Soms moeten wij kozijnen of puien maken in bijzondere maatvoering. Venster Techniek komt dan steevast met een passende oplossing. Een gekoppelde dorpel van 9 meter is dan bijvoorbeeld zo’n oplossing, met behoud van alle goede eigenschappen.”

Thomas: “We zijn heer en meester over onze eigen dorpels. Het is in eigen keuken ontwikkeld. We weten dus precies wat we er wel en niet mee kunnen doen en durven dan ook een stap verder te gaan voor de klant.”

Koen: “Soms moeten wij kozijnen of puien maken in bijzondere maatvoering. Venster Techniek komt dan steevast met een passende oplossing.”

Wat is volgens Lanko de grote kracht van VT?

Koen: “De grote kracht van Venster Techniek is het één op één contact dat we onderling als bedrijven hebben. Zij reageren snel, leveren snel – en goed – en zorgen altijd voor persoonlijk contact, wie er ook belt van ons. Alles is bij Venster Techniek namelijk horizontaal geprogrammeerd en ze staan 100% in dienst van de klant.”

Thomas: “Omdat we de klant als verwerker kennen, kunnen we goed meedenken in oplossingen, we maken ons de projectgegevens van de klant eigen. Dat is een pluim voor onze binnendienst waard overigens, die altijd als een spin in het web zit, in dienst van de klant.”

Wat is volgens VT het unieke aan Lanko?

Thomas: “Lanko is een familiebedrijf met een sterke focus op goede
producten. Open in de communicatie, no nonsens en trots op wat ze doen. Alles draait er om de klant en het beste kozijn.”

Hoe zien VT en Lanko de toekomst voor zich als het gaat om samenwerking?

Koen: “Voor ons is Venster Techniek de betrouwbare partner waarmee we de lange termijn aan kunnen vliegen. Bij hele grote bedrijven loopt naar onze smaak alles over teveel schijven. Bij Venster Techniek zit de kennis breed in het bedrijf, zij blijven flexibel en ze komen hun afspraken na.”

Thomas: “Onze focus ligt op duurzame relaties, niet op het helpen van incidentele voorbijgangers. Daarom zijn klanten als Lanko belangrijk voor ons. Daar kunnen we de toekomst mee in.”

Thomas: “Omdat we de klant als verwerker kennen, kunnen we goed meedenken in oplossingen, we maken ons de projectgegevens van de klant eigen.”

Staan er innovaties op stapel die beide bedrijven nog meer met elkaar gaan verbinden?

Koen: “De vraag uit de markt naar renovatiekozijnen met BENG-goedkeuring neemt toe. Dat vraagt om kleinere afmetingen. We zijn nu bezig met Venster Techniek om tot een dorpel te komen voor een 67 mm x 90 mm kozijn, dat volledig voldoet aan de BENG-eisen.”

Thomas: “We krijgen de vraag naar dit kozijn vaker. Thomas Keizer, onze productontwikkelaar, is er met zijn team inmiddels volop mee bezig. We zien de ontwikkeling van zoiets als een gezamenlijke verdienste van onze klant en ons bedrijf.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details