Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Inbraakwerende deuren met écht verdekte scharnieren zijn nu een feit voor kunststofkozijnen!
Duurtest van de naar buiten draaiende deur met verdekte scharnieren.

Inbraakwerende deuren met écht verdekte scharnieren zijn nu een feit voor kunststofkozijnen!

Tevredenheid overheerst op de innovatieafdeling van KUFA in IJmuiden. Op 23 september zijn twee verschillende deuren met verdekte scharnieren getest op het keurmerk SKG Inbraakwerendheid Klasse II. En, de beide deuren hebben het keurmerk gehaald op deze belangrijke criteria. 

Intussen is de patentaanvraag gedeponeerd door KUFA, de attesten komen op korte termijn binnen. Henk Weber en Didier Holslag mogen met recht trots zijn op deze prestatie. “Als je als bedrijf trendsettend wilt zijn, dan móet je elke keer weer je innovatiekracht bewijzen”,  zegt het tweetal. “Wel, dat is bij deze weer gelukt. We maken het leven in profielen- en kozijnenland voor iedereen weer een stukje mooier.”

In de jaren voorafgaand aan dit bijzondere moment bleek al dat er specifieke vraag was naar een dergelijke revolutionaire scharnier. “We leggen ons oor altijd goed te luister in de markt. En dan ga je dingen uitproberen. Als je het dan hebt over innovatie dan heb je het dus ook over ‘testen, testen en nog eens testen’”, legt Didier uit. “Bij een speciaal testcentrum in Duitsland zijn deze testdeuren maar liefst meer dan 200.000 keer open en dicht gegaan. We laten niets aan het toeval over. Het mooie is verder dat bij deze inbraakwerende draaidelen de scharnieren nu ook écht verdekt zijn. Alle minpuntjes uit de versies ervoor – dus de scharnieren die niet verdekt waren – zijn op basis van onze innovatieve kracht goed opgelost en weggewerkt. Op dit moment worden de scharnieren voor deze kunststofkozijnen opgenomen in KOC (Kufa Online Calculator) en de verwachting is dat we vanaf medio november ook daadwerkelijk kunnen gaan uitleveren.”

Deur waarop de inbraakwerendheid is getest.

Als Henk terugkijkt op het proces, dan is hij uiteraard een tevreden man, maar er overheerst tegelijkertijd een zekere ‘logisch-dat-we-dit-voor-elkaar-hebben-gekregen’ mindset. “We hebben immers in de afgelopen jaren meerdere revolutionaire producten op de markt weten te introduceren die keer op keer een succes bleken te zijn. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan de derde dichting bij Gealan, die we konden ontwikkelen. Maar wat te denken van de dubbele HVL die al vrij snel KOMO gecertificeerd werd. Ook deze kon enkele jaren geleden op ons conto worden geschreven. Ten derde stip ik uiteraard het veredelen van kozijnen aan met Realwood® en natuurlijk kan in dit lijstje niet de RenoS9000® profiel ontbreken. (Daar is in de vorige edities van Profiel al veel over geschreven, red.).”

Wat de volgende stap is? Henk en Didier moeten lachen. “Natuurlijk hebben we gedachten over verdere ontwikkelingen. Innovatie staat nooit stil. We zeiden het al eerder. Maar de bottomline is feitelijk heel eenvoudig: we blijven luisteren naar wat de markt ons vertelt. Zo simpel is het. En uiteindelijk kom je dan tot de beste – en dus ook – revolutionaire oplossingen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details