Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Indrukwekkende beurspresentatie met innovatieve softwareoplossingen 
Orgadata presenteerde op de beurs zijn grensverleggende, op maat gemaakte oplossingen. Tevens was er een belangrijke rol weggelegd voor de intensieve samenwerking met partners.

Indrukwekkende beurspresentatie met innovatieve softwareoplossingen 

Programma’s en partnerschappen voor succesvolle fabricage van ramen, deuren en gevels

It’s a wrap. Fensterbau Frontale 2024 zit er weer op. De vakbeurs bood een diepgaand inzicht in de voortdurende digitalisering van de raam-, deur- en gevelbouwindustrie. Uiteraard was ook Orgadata van de partij. Het softwarebedrijf presenteerde op de beurs zijn grensverleggende, op maat gemaakte oplossingen. Ook was er een belangrijke rol weggelegd voor de intensieve samenwerking met partners.

Sebastian Bode (links) en Henning Wagner van Orgadata gaven onderhoudende en informatieve demo’s.

Op de stand van Orgadata tijdens Fensterbau Frontale was er veel belangstelling en bedrijvigheid. “Het viel op dat er veel bezoekers waren uit Nederland en België”, zegt Paul Thyssen van Orgadata Benelux. “Ik heb veel interessante technische gesprekken kunnen voeren met profielfabrikanten en -assembleurs uit Nederland en België. Het was informatief en erg plezierig.”

Rosalie en Raphaela attendeerden het beurspubliek op de nieuwe softwareoplossing ‘Simplytag’.

Logikal 12

Tijdens de vakbeurs stond de LogiKal-software centraal bij Orgadata. Deze software bevordert al jarenlang de digitalisering van de ramen-, deuren- en gevelbouw. Als marktleider biedt LogiKal vakmensen de mogelijkheid om alle fasen van het digitale ontwerp en de optimalisatie van ramen, deuren en gevels te beheren, van het eerste concept tot het voltooide product. Een interessante eigenschap van LogiKal is de onafhankelijkheid van fabrikanten en de uitgebreide database van profielen, beslag en accessoires. Met deze software kunnen vakmensen wereldwijd hoogwaardige producten maken. De nieuwste versie, LogiKal 12, biedt bovendien tal van verbeterde functies, zoals een herzien projectcentrum, geïntegreerde 3D-weergave en een verbeterd gebruikersconcept.

SimplyTag en MES

Een ander belangrijk aandachtspunt was het nieuwe product van Orgadata, de SimplyTag. Hiermee kunnen alle relevante productiegegevens direct aan een profiel worden bevestigd en toegankelijk worden gemaakt via een QR-code. Naast CE-markering maakt dit ook onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aanzienlijk eenvoudiger. De beurspresentatie van Orgadata werd afgesloten met demonstraties van LogiKal MES, een productiecontrolesysteem dat de processen in de productiehallen van de ramen-, deuren- en gevelbouw aanstuurt en digitaliseert

“De professionele uitwisseling met klanten en partners was voor mij het belangrijkste op de beurs”, zegt Paul Thyssen (midden) van Orgadata.

Partnerprogramma’s

Op de stand werd opnieuw de sterke samenwerking van Orgadata met andere softwarebedrijven benadrukt, die hun digitale oplossingen naadloos kunnen integreren met LogiKal via interfaces. Bedrijven zoals CAD-Plan, T.A.Projekt, Soft-Ing.Team en Unilink presenteerden zichzelf als sterke partners. Bezoekers konden zien hoe programma’s op het gebied van CAD, CAM, PPS, BIM, MES en ERP functioneren. Een van de partners van Orgadata is het Belgische bedrijf Unilink, dat sinds ongeveer een jaar deel uitmaakt van de Orgadata-familie. Unilink presenteerde zijn 3D-programmeerplatform, waarmee CNC-machines van alle fabrikanten direct kunnen worden aangestuurd. Vooral de producten ‘Onboard HMI Software’ en ‘Blackbox Module’, die de machinebediener voorzien van alle benodigde informatie en veiligheidscontroles uitvoeren op het hoogste niveau, stonden in de schijnwerpers.

Al met al was de aanwezigheid van Orgadata en haar partners op Fensterbau Frontale 2024 een indrukwekkend bewijs van de voortdurende digitalisering en innovatie in de raam-, deur- en gevelbouwindustrie. Bezoekers konden uit eerste hand ervaren hoe deze technologieën de toekomst van de bouw vormgeven en efficiëntere producten van hogere kwaliteit creëren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details