Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Informatie Leveringspecificatie Houten Kozijnen is doorontwikkeld naar versie 2.0

Informatie Leveringspecificatie Houten Kozijnen is doorontwikkeld naar versie 2.0

Ervaringen uit eerdere versie zijn verwerkt

Op initiatief van NBvT-sectie Kozijnen is de Informatie Leveringspecificatie (ILS) Houten kozijnen uit 2021 doorontwikkeld naar versie 2. Deze is recentelijk op de Kozijnendag in Enschede officieel gelanceerd.

Samenwerken gaat beter als de informatie waarop ontwerper, bouwer en toeleverancier met elkaar in contact zijn, uitwisselbaar, gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar is. De BIM-basis informatie­leveringsspecificatie (ILS) is hiertoe voor tal van gebouwonderdelen ontwikkeld. De ervaringen en feedback uit de eerste ILS Houten Kozijnen zijn verwerkt om het gebruik voor de aanleverende (ontwerpende) partijen verder te vergemakkelijken.

In ILS versie 2 is het nu ook mogelijk om het kozijn als losse onderdelen, met hetzelfde identificatiekenmerk aan te leveren. Ook het productiemodel is nu uit ILS te halen. Een gebruiker/klant (bijvoorbeeld een bouwbedrijf) heeft bij de nieuwe versie een beter inzicht welke informatie aan te leveren, zodat de kozijnenleverancier zo efficiënt mogelijk kan produceren.

De BIM-basis ILS wordt door digiGO BIM Loket in Nederland beheerd en wordt zowel in Nederland als ook internationaal door vele ontwerpende en bouwende partijen gebruikt.     ■

Meer informatie: nbvt.nl (downloads) en bimloket.nl/bimbasisils

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details