Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen & Deuren

‘Inkoopmedewerker past productinnovaties ook in eigen woning toe’

Sanne-109-kopiëren

8 januari 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Kunststof kozijnenspecialist HEPRO ontwikkelt, produceert, levert en monteert al 20 jaar kwalitatief hoogwaardige kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien voor particuliere woningbezitters, Verenigingen van Eigenaren en woningbouwverenigingen. Het bedrijf beschikt over een hoofdkantoor, eigen fabriek en showroom in Zuidbroek, evenals een showroom en magazijnlocatie in Hillegom, van waaruit de kunststof producten naar woningen in het hele land worden uitgeleverd. De montage vindt steevast plaats met eigen vakmensen, vertelt kunststof kozijnenmonteur Casper Ramp. “Hierbij werken we volgens een stramien.”

Sanne-112-bewerkt kopiëren

“Woningbezitters die geïnteresseerd zijn in kunststof kozijnen, kunnen in onze showrooms kennismaken met onze productvarianten, afmetingen, vormen en kleuren, evenals bijbehorende prijzen voor productie en montage”, aldus Ramp. “Nadat de offerte is gemaakt en goedgekeurd, bezoekt één van onze professionals de projectlocatie, om een juiste inmeting te garanderen. Vervolgens wordt overgegaan tot de productie. Circa 8 tot 10 weken later kunnen we de kunststof kozijnen al monteren.”

Voordat wordt gestart met de montage, worden eerst de kozijnen nagemeten, vertelt hij. “Vervolgens worden de oude kozijnen verwijderd, de stelkozijnen gemaakt en de nieuwe kozijnen gemonteerd. Hierbij worden alle onderdelen van de nieuwe kozijnen die niet direct nodig zijn voor de montage tijdelijk verwijderd. De zijkant van het raamwerk wordt steevast voorzien van een comprimerende celband, die een optimale aansluiting tussen de gevel en het nieuwe kozijn garandeert.”

Na de montage van het kozijn wordt de beglazing geplaatst en vindt de verdere afwerking plaats. Vervolgens wordt het kozijn nagelopen en krijgt de woningeigenaar instructie over het gebruik van bijvoorbeeld de sloten, waarna indien gewenst een servicecontract wordt afgesloten. “Deze werkwijze hebben we recent ook gevolgd in Dordrecht, waar we een HEPRO kunststof voordeurkozijn met HEPRO voordeur en BUVA IsoStone glasvezelversterkte onderdorpel hebben gemonteerd.”

Sanne-102 kopiëren

Hoge isolatiewaarde, duurzaam en sterk
De deur-kozijncombinatie werd geplaatst in de woning van Sanne van Straalen, technisch inkoopmedewerker van de IsoStone onderdorpels bij BUVA. “Toen mijn partner en ik onze woning in 2016 kochten, wisten we dat vervanging van de houten kozijnen, ramen en deuren eraan kwam”, vertelt ze.

“In 2017 zijn allereerst de ramen en kozijnen op de eerste verdieping vervangen. Volledig in stijl met het huis van de buren, die kozen voor een mooi en praktisch kunststof verhuisraam waarvan zowel het stolpraam als draaivalraam volledig geopend kunnen worden. Begin dit jaar hebben we een nieuwe, kunststof garagedeur geplaatst en afgelopen november is ook de voordeur-kozijncombinatie aangepakt.” En dat was hard nodig. “De voordeur dichtte zo slecht, dat we niet alleen door de deur naar buiten konden kijken, maar ook veel last hadden van tocht in de woning. Als de wind verkeerd stond, konden we de deur horen zingen.”

Esthetisch mooi én comfortabel
Voor de nieuwe deur-kozijncombinatie koos Van Straalen heel bewust voor de BUVA onderdorpel. “Onder andere vanwege de hoge sterkte, gunstige isolatiewaarde, hoge duurzaamheid, optimale stabiliteit, slijt- en breukvastheid en ongevoeligheid voor vocht”, vertelt ze. “Maar ook vanwege de onderhoudsvrijheid van het product, wat tevens geldt voor het kunststof kozijn én de kunststof voordeur. Om de juiste producten voor dit project te bepalen, heb ik de productbrochures van verschillende BUVA-relaties bekeken, waarbij mijn oog viel op een kunststof voordeur met satijnglas. De voordeur van HEPRO past niet alleen perfect bij de uitstraling van de garagedeur en ramen op de eerste verdieping, maar combineert ook zeer goed met de BUVA IsoStone onderdorpel. Bovendien isoleert de nieuwe deur-kozijncombinatie uitstekend. Ondanks dat de koudere dagen inmiddels hun intrede hebben gedaan, is het in de woning nog behaaglijk warm.”   

Tekst: Lieke van Zuilekom   |  beeld: Inge Nusselder

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details