Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatie in product, productie en branding

Innovatie in product, productie en branding

Een goede luchtdichtheid is cruciaal om aan die strengere eisen op vlak van energieprestatie te voldoen. Wilms, specialist in zonwering, rolluiken en buitenlevenproducten, introduceerde met de ShutterX® een rolluik met de focus op luchtdicht bouwen. Op Polyclose zet de firma dit product in de kijker. Wilms investeerde recent ook in een nieuwe confectielijn om de stijgende vraag naar screens op te vangen en om hun 45ste verjaardag te vieren, pakt de firma uit met een rebranding en nieuw logo.

Rolluik voor luchtdichte gebouwen

Met traditionele inbouwrolluiken en opbouwrolluiken kon je tot nu toe bij een blowerdoortest nooit een goed resultaat boeken. Een woning kon immers niet luchtdicht zijn met deze producten. Wie een rolluik wou inbouwen, moest ook een deel van de isolatie verwijderen om de kast te kunnen monteren. Zo ontstond een bouwknoop, waarlangs warmte eenvoudig van binnen naar buiten kon ontsnappen. Bovendien liep men het risico dat op de plaats waar de kast in de spouwmuur zat op de binnenmuur condens optrad. Ramen in combinatie met dergelijke rolluiken konden ook nooit bovenaan tegen de binnenmuur bevestigd worden en daardoor verloor de installatie vaak veel van haar stevigheid.

Het rolluik ShutterX® wordt luchtdicht in de spouwmuur weggewerkt, zonder dat daarbij de binnenmuur geraakt en geperforeerd wordt.

 

“Om komaf te maken met alle bovenvermelde problemen, ontwikkelden we ShutterX®, een innovatief rolluik dat gegarandeerd luchtdicht is. Dit rolluik, onzichtbaar in de gevel geïntegreerd, wordt luchtdicht in de spouwmuur weggewerkt, zonder dat daarbij de binnenmuur geraakt en geperforeerd wordt. De isolatie die daarvoor uit de spouw verwijderd wordt, ruimt plaats voor een composiet verstevigingsprofiel dat ter hoogte van de kast in de binnenmuur geïntegreerd wordt en de isolatiewaarde van de ontbrekende spouwmuurisolatie overneemt en zelfs verbetert”, zegt marketingverantwoordelijke Andres Lesire van Wilms.

“Bovendien kan het raam vanuit de bovenzijde aan de binnenmuur bevestigd worden. Een raam met rolluik ShutterX® wordt rondom in de dagopening afgewerkt met isolerende constructieplaten, als barrière tussen de koude buiten- en de warme binnenlucht. Om in de winter geen last van koude vensterbanken te hebben, wordt een composiet raamondersteuningsprofiel gebruikt, waarop zowel de binnen- als de buitenvensterbank rust.”

Nieuwe confectielijn voor screens

Bij Wilms geloven ze sterk in het principe van verticale integratie. De volledige productie en hoofdzetel bevinden zich dan ook op dezelfde locatie. Naast eigen extrusielijnen, beklevingsmachines, poeder- en natlakkerijen beschikt de firma zelfs over een eigen transport. Deze structuur garandeert niet alleen een ongekende service maar evenzeer een onberispelijke, hoge kwaliteit en betrouwbare levertermijnen. Om aan de sterk stijgende vraag naar screens tegemoet te komen, investeerde de firma recent in een nieuwe confectielijn.

Bij Wilms geloven ze sterk in het principe van verticale integratie. De volledige productie en hoofdzetel bevinden zich dan ook op dezelfde locatie.

 

Rebranding en nieuw logo

Wilms ontwikkelt en fabriceert producten die eigenlijk niemand wil zien, maar wel iedereen wil hebben. Zonwering en rolluiken moeten bijvoorbeeld zorgen voor een comfortabel binnenklimaat en een verhoogde veiligheid, maar worden liefst onzichtbaar in de gevel gemonteerd. Dankzij een sterke R&D-afdeling blijft de firma een trendsetter in de markt. “We blijven er elke dag opnieuw voor gaan om innovatieve producten te ontwikkelen en bestaande systemen te optimaliseren om zo de concurrentie steeds een stapje voor te zijn”, zegt Andres Lesire. “In 2020 bestaat Wilms precies 45 jaar en dat willen we niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom pakken we op Polyclose naast onze innovatieve producten ook uit met een rebranding en een nieuw logo.”  

POLYCLOSE – STAND 1380

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details