Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatiedrift in deurenland

Innovatiedrift in deurenland

Klantgericht, flexibel en veelzijdig. Het zijn kwalificaties die ten volle van toepassing zijn op Deurenfabriek Van der Plas. Het bedrijf is sinds de start in 1973 uitgegroeid tot een vooraanstaande fabrikant van houten buitendeuren en ramen.

Producten die het resultaat zijn van een ongekend vakmanschap en geavanceerde productietechnieken. Ongeacht of ze nu worden toegepast tijdens nieuwbouw- of renovatieprojecten. Dat alles maakt de vanuit Hardinxveld-Giessendam opererende specialist tot een ideale (toe)leverancier met een groot innovatief vermogen. Waarvan akte.

Constant vernieuwen: bij Deurenfabriek Van der Plas is het een vanzelfsprekendheid. Daarvan getuigen diverse initiatieven waarmee het bedrijf deurenland momenteel bestormt. “Allereerst hebben we onlangs een volautomatische spuiterij in gebruik genomen”, zegt technisch manager Matthijs Mulckhuijse. “Hierbinnen zorgen twee robots ervoor dat onze producten nóg sneller, efficiënter en met een constante kwaliteit worden afgewerkt en uitgeleverd.”

De robots vullen het gehele productieproces zelf in, van begin tot eind. Zo selecteren ze, zonder enige menselijke tussenkomst, de benodigde recepten en kleuren en weten ze hoe lang de opgebrachte lak moet drogen. Wanneer die laatste stap is afgerond, worden de behandelde producten eveneens automatisch doorgestuurd naar de afmontage. “Het nieuwe paradepaardje stelt ons in staat om producten binnen één dag te voorzien van een drie lagen dikke verduurzaming. De gebruikte tweecomponenten-eindlak garandeert bovendien een harder, krasvaster eindresultaat en een minimale vochttoetreding.”

Mooie stappen

Ook op andere, niet-machinematige vlakken maakt Van der Plas mooie stappen. Als antwoord op de stijgende vraag naar kunststof kozijnen ontwikkelde het bedrijf een nieuwe deur met een driedubbele kierdichting. “Deze vinding staat niet alleen voor ontwerpvrijheid, ook de isolatiewaarde en luchtdichting liggen op een zeer hoog niveau. Verder is er nauwelijks sprake van krimp”, aldus Mulckhuijse.

Zowat parallel aan de ontwikkeling van de 80 millimeter dikke deur zag ook een vernieuwd renovatieconcept het levenslicht. Daarmee kunnen, behalve deuren, voortaan ook ramen digitaal worden ingemeten. De basis voor het ultieme maatwerk. “Zeker wanneer er sprake is van weglopende sponningen of kozijnen die niet meer helemaal in de haak zijn, is het belangrijk om de juiste maatvoeringen en detailleringen te kunnen toepassen. En dat kan met dit concept, waarbinnen, na het inmeten, de producten digitaal worden omgefreesd, zodat het raam volledig binnen het kozijn past”, besluit Mulckhuijse.


Serviceapp

foto-2-van-der-plas-kopieren

Deurenfabriek Van der Plas lanceert binnenkort een speciale serviceapp. Hiermee worden afnemers rondom productgerelateerde klachten tiptop op de hoogte gehouden van de afhandeling ervan. “Nadat de klacht is gemeld, spelen we deze via de app direct door naar een van onze monteurs. Deze onderneemt vervolgens direct actie om het probleem adequaat op te lossen”, aldus Mulckhuijse.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details