Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatief productplatform voor kunststof raam- en deuroplossingen
Het Elegant-productplatform voor kunststof raam- en deuroplossingen combineert de revolutionaire iCOR-bouwblok met verschillende vleugeldesigns.

Innovatief productplatform voor kunststof raam- en deuroplossingen

“We zijn dé strategische partner voor pvc en aluminium schrijnwerk.” – dat is de boodschap die Deceuninck op Polyclose nog eens extra in de verf zette. Elegant is het bewijs dat dit geen loze woorden zijn. Dit innovatieve productplatform voor kunststof raam- en deuroplossingen combineert de revolutionaire, universele iCOR-bouwblok met verschillende vleugeldesigns. Bovendien levert Deceuninck met Phoenix ook Elegant-profielen uit 100 % gerecycleerde grondstoffen.

Een renovatieproject met raamsystemen op basis van ThermoFibra Infinity 76 X profielen.

2 kaderdieptes en 4 vleugeldesigns

In 2020 introduceerde Deceuninck zijn Elegant-platform, het eerste raamsysteem met iCOR als modulaire kern. Deze universele bouwblok zorgt voor de uitwisselbaarheid tussen kaders en vleugels, wat resulteert in een ongeziene complexiteitsreductie in productie en logistiek bij de fabrikant. Dankzij het modulaire concept fungeert één kadertype bovendien als basis voor verscheidene vleugeldesigns. “Elegant is gebaseerd op een Forthex-versterkte kader, beschikbaar met een diepte van 76 of 115 mm. Deze nieuwe kaders hebben een strakkere vormgeving en de 115mm-versie is verkrijgbaar in een 15° en een 5° design,” vertelt technical manager Wouter Vanderstraeten. “Om op ieders smaak en stijl te kunnen inspelen omvat de reeks verschillende vleugeldesigns: het afgeronde Origin met klassieke look & feel, Abstract met een uiterst minimalistisch uitzicht en Infinity met de subtiele overgang van profielkader naar vleugel. Deze laatste versie is bovendien in een ThermoFibra-uitvoering leverbaar, waarbij de staalversterking in de vleugel vervangen wordt door structurele glasvezels. Dankzij deze technologie scoren we hoog op het vlak van thermische isolatie, akoestiek, inbraakwerendheid en wind- en waterdichtheid. Voor Nederland kregen we alvast het KOMO-keurmerk.”

In het nieuwe scholencomplex van de Aloysius Stichting (Eindhoven) werden 30 volledig circulaire Elegant Infinity 115 X kozijnen uit de Phoenix-reeks geïntegreerd.

Kunststof en aluminium combineren

Dit kunststof-platform staat ook garant voor een perfecte synergie met ons aluminiumaanbod, want Elegant en Decalu zijn qua look en feel perfect op elkaar afgestemd. Het gedeelde minimalistische design, met bijvoorbeeld de rechthoekige glaslat, maakt van Deceuninck een one-stop-shop voor zowel kunststof als aluminium. Om dezelfde kleur voor alle schrijnwerk te garanderen, ontwikkelde de fabrikant ‘Smart Colours’, waardoor de beschikbare kleurcoatings voor kunststof (Decoroc) en aluminium (Aluroc) perfect met elkaar matchen. In het voorjaar van 2023 komt Deceuninck met een nieuwe kleurencollectie, die meer folies met matte structuurlook en nieuwe Woodec-houtimitatiefolies met een tastbare oppervlaktestructuur zal omvatten.

Het Forthex-versterkte kader kan gecombineerd worden met de ThermoFibra Inifinty vleugels, die resulteren in een uitstekende isolatie- of U-waarde.

Phoenix volledig uit recycled kunststof 
Bij Deceuninck denken en doen ze ook circulair. “Al sinds 2012 recyclen we kunststof in onze vestiging van Diksmuide, waar we tot 45.000 ton of 2,3 miljoen oude ramen per jaar kunnen verwerken,” zegt Wouter Vanderstraeten. “Met Phoenix, voor 100 % gemaakt uit gerecycleerd kunststof, stelden we een eerste volledige circulaire reeks met 13 standaardprofielen voor ramen en deuren voor. In Nederland, waar het gebruik van circulaire materialen sterk gestimuleerd wordt, werden al meerdere Phoenix-projecten gerealiseerd. Zo leverden we 30 volledig circulaire Elegant Infinity 115 X kozijnen voor het nieuwe scholencomplex van de Aloysius Stichting in Eindhoven.”

Partner aan het woord
Het Elegant-platform werd zeer positief onthaald, onder meer bij Braks Kunststoffen B.V. in Uden. “We werken al sinds 1985 samen met Deceuninck en hebben het plan opgevat om in de toekomst samen met elkaar nog verder te groeien. Zo hebben we een nieuw magazijn in gebruik genomen en starten we binnenkort met de bouw van een nieuwe productiehal, waardoor we onze capaciteit en mogelijkheden gevoelig zullen vergroten,” vertelt mede-eigenaar Rene Vervoort. “Het Elegant-platform is een ideale opvolger voor het Zendow-concept. De vernieuwde profielen met een diepere sponning zijn nog beter geschikt voor driedubbele beglazing. Bovendien zijn de glasvezelversterkte profielen licht maar toch stevig. De aluminium-look en de naadloze combinatie van kunststof en aluminium in één project openen deuren bij heel wat klanten. Productietechnisch heeft Deceunick ervoor gezorgd dat we vergelijkbare profielen hebben als voorheen, waardoor productie en bewerkingen veelal overeenkomen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details