Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatief sandwichpaneel is ruim 20% dunner dan een standaard PIR-paneel
De plaatser kan de panelen sneller lossen. Aangezien er meer panelen in één pakket zitten, liggen er ook minder pakketten op de bouwplaats. Ze worden ook sneller gemonteerd. (Beeld: Easycopters, Koen Henderickx)

Innovatief sandwichpaneel is ruim 20% dunner dan een standaard PIR-paneel

Door de opeenstapeling van thermische en andere eisen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten kiezen architecten en aannemers meestal voor dikkere gevelpanelen. Kingspan bewijst echter dat de eisen ook met dunnere panelen haalbaar zijn. Met QuadCore® ontwikkelde de specialist dunnere sandwichpanelen, die uitstekende thermische prestaties en een superieure brandveiligheid garanderen. Bovendien combineren deze dak- en gevelpanelen deze eigenschappen met circulariteit en duurzaamheid, plaatsingsgemak, ruimtebesparing, tijdwinst en bijgevolg kostenbesparing. Dit betekent een win-winsituatie voor plaatser, architect, eindklant én het milieu.

QuadCore®, een innovatief isolatieschuim ontwikkeld door Kingspan, heeft een kleinere gesloten celstructuur, waardoor nog betere isolatiewaarden met dunnere panelen behaald worden. Een QuadCore® sandwichpaneel is ruim 20% dunner dan een standaard PIR-
paneel. Dat betekent dat architecten en aannemers dezelfde resultaten kunnen boeken met een paneel van 80 mm dik, terwijl ze vroeger een PIR-paneel van minstens 100 mm moesten integreren. Om dezelfde U-waarden van 0,24 W/m².K te behalen, zou er zelfs tweemaal zoveel minerale wol nodig zijn. 

De dak- en gevelpanelen zijn 20 % dunner dan standaard PIR-panelen. (Beeld Richard Downer)

“De rekensom is snel gemaakt. Als een paneel 20% minder dik is, wordt er ook 20% minder materiaal gebruikt, is er 30% minder transport en ook nog eens minder afval op de bouwplaats. De invloed van QuadCore® op de CO2-voetafdruk is dan ook significant”, zegt Evert Kraaima, manager technical servics bij Kingspan Insulated Panels. “De QuadCore®-isolatietechnologie zit vervat in de grijze cellenstructuur. Het isolatieschuim is opgebouwd uit microcellen met een gesloten celstructuur, die zorgen voor een hoge weerstand. Dat resulteert in een uitstekende lambdawaarde van 0,018 W/mK en een uitmuntende isolatie. Daarmee behoort QuadCore® tot de best presterende hardschuim isolatiematerialen. Dankzij een betere paneelaansluiting zijn er minder koudebruggen, verhoogt de isolatiewaarde en verbetert de brandveiligheid.”

Circulair en duurzaam

Door het lichtere gewicht ontstaat met de QuadCore® panelen ook minder druk op de fundering. Er worden kortere schroeven en minder grote hulpstukken gebruikt. Het smallere plooiwerk maakt bovendien fijner en esthetischer werk mogelijk en de panelen zijn opgebouwd uit materialen die verantwoord geproduceerd zijn (volgens de BES 6001 norm) en geschikt voor hergebruik. Zo zijn ze absoluut circulair inzetbaar. 

Tijdwinst en kostenbesparing voor plaatser

Naast uitstekende thermische prestaties, een superieure brandveiligheid, duurzaamheid en circulariteit onderscheidt QuadCore® zich tevens op praktisch vlak. Montagebedrijven kunnen de panelen sneller lossen en aangezien er meer dunne panelen in één pakket zitten, liggen er daardoor minder pakken op de bouwplaats. Bovendien zijn deze lichtere panelen eenvoudiger te hanteren en kunnen ze sneller op de juiste positie gemonteerd worden. De QuadCore® sandwichpanelen zijn in verschillende werkende breedtes beschikbaar. Zo zijn de standaard AWP QuadCore® panelen verkrijgbaar tot 1200 mm breed en standaard RW panelen zelfs tot 2000 mm. Op die manier kan er snel een grote oppervlakte bedekt worden. Dat leidt tot een niet te onderschatten tijdwinst en kostenbesparing voor de plaatser.

Met QuadCore® ontwikkelde Kingspan dunnere sandwichpanelen, die uitstekende thermische prestaties en een superieure brandveiligheid combineren.

Doorgedreven innovatie

“Een doorgedreven innovatie, zoals de QuadCore® panelen, is het duidelijkste bewijs dat we ons dagelijks 100% inzetten om producten met de beste thermische en circulaire prestaties te ontwikkelen. Dankzij de FM Approval 4882 op vlak van brandveiligheid kunnen deze sandwichpanelen ook perfect in rookgevoelige omgevingen gebruikt worden”, sluit Kraaima af. “Kingspan zet ook al jaren in op duurzaamheid. Sinds 2010 timmeren we aan de weg om in 2020 Net Zero Energy te worden en in 2019 lanceerden we met Planet Passionate een langetermijnstrategie om de impact op mens en milieu zo laag mogelijk te houden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details