Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Innovatieve deursluitoplossing van BUVA reduceert faalkosten in de timmerindustrie’

‘Innovatieve deursluitoplossing van BUVA reduceert faalkosten in de timmerindustrie’

Houten buitendeuren, kozijnen en hang- en sluitwerk krijgen het vaak zwaar te verduren. Zo zijn ze onderhevig aan weersinvloeden, wat de vormvastheid kan beïnvloeden. “Zeker donkere houten deuren hebben nog wel eens de neiging tot kromtrekken”, weet Detmer Deddens, productmanager bij BUVA. “Bijvoorbeeld onder invloed van (bouw)vocht, door een (te) hoge zonbelasting, door de verwarming in een woning of door een combinatie hiervan. Tijdens de bouw spelen deze invloeden een nog grotere rol. In de praktijk komt het helaas nog geregeld voor dat bouwlieden bij het afsluiten van de bouwplaats niet alle deuren kunnen sluiten. Soms wordt dan met kracht geprobeerd om weigerende sloten alsnog te vergrendelen. Beschadigingen liggen in dat geval op de loer.” Daarnaast kunnen zand, stof of ander bouwvuil een soepele werking van de deursluitsystemen belemmeren, vertelt hij, met alle gevolgen van dien. “Maar ook foutieve montage- en afstelwerkzaamheden zorgen regelmatig voor problemen en faalkosten. De nieuwe, innovatieve deursluitoplossing van BUVA gaat hier definitief de strijd mee aan.”

De nieuwe deursluitoplossing is betrouwbaar, flexibel en zeer eenvoudig te monteren, vertelt Deddens. “Dankzij een uitgekiend design behoort foutief nastellen tot het verleden. Bovendien kan de deur te allen tijde vrijelijk bewegen. Open- en sluitproblemen bij krimp of uitzetten zijn hierdoor niet langer aan de orde.”

Benieuwd met welke deursluitoplossing BUVA de markt wil veroveren? Tijdens Vakbeurs Energie op 8, 9 en 10 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch kunt u de oplossing in een demo-opstelling bekijken en testen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details