Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatieve kunststof hefschuifpui met glasvezelcomposiet onderdorpel: Doordacht tot in de kleinste details
Tijdens Polyclose wordt K-VISION-PSG voor het eerst gepresenteerd aan het grote publiek.

Innovatieve kunststof hefschuifpui met glasvezelcomposiet onderdorpel: Doordacht tot in de kleinste details

Een ruimtelijk gevoel, een maximale lichtinval en een optimaal zicht naar buiten: niet voor niets vinden hefschuifpuien gretig aftrek in de Nederlandse woningbouw. Met de groeiende afmetingen van deze puien echter komt de markt voor specifieke uitdagingen te staan. Bijvoorbeeld ten aanzien van transport, montage, thermische isolatie, lucht- en waterdichtheid en gewichten. Het zijn uitdagingen waarvoor ISC BV en Smits Gemert BV gezamenlijk een unieke oplossing hebben ontwikkeld: K-VISION-PSG (PremiDoor Smits Gemert BV). Deze robuuste en zeer duurzame kunststof hefschuifpui met glasvezelcomposiet onderdorpel garandeert een optimale stabiliteit onder álle omstandigheden. Het systeem is bovendien ‘Made in Holland’. Daarmee sluit K-VISION-PSG perfect aan bij het nieuwe bouwen, waarin duurzaamheid, energiereductie én een optimaal wooncomfort voorop staan.

ISC BV is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame kunststof bouwelementen, waaronder isolerende en ventilerende onderdorpels. Nieuw in het assortiment zijn de composiet onderdorpels, die zijn samengesteld uit GVC glasvezelcomposiet en die een optimale lucht- én waterdichting garanderen. 

“Onderdeel van deze glasvezelfamilie is de PSG onderdorpel, die volledig in eigen huis in Schijndel wordt geproduceerd”, vertelt Erik Smits, algemeen directeur van ISC BV. “In de aanloop zal deze onderdorpel exclusief in de markt worden gezet door Smits Gemert BV. Op termijn zal de dorpel bovendien worden vrijgegeven voor de overige verwerkers van K-VISION profielsystemen in Nederland.” 

Continue ontwikkeling

Smits Gemert BV is hét adres voor de ontwikkeling, productie en verkoop van stalen en kunststof ramen en deuren, inclusief isolatieglas. “Om voorop te blijven lopen in de markt, ontwikkelen wij onze producten continu”, vertelt Paul van Tongeren, commercieel manager bij Smits Gemert BV. 

“Bijvoorbeeld de rechte hoekverbindingen, brandwerende kunststof kozijnen en K-VISION-PSG hefschuifpui zijn hier sprekende voorbeelden van. Aan de basis van K-VISION-PSG ligt de PremiDoor hefschuifpui, die zich onderscheidt door een uitgekiende vormgeving, simpele bediening, hoge isolatieprestaties en optimale lucht- en waterdichtheid. Het zijn prestaties die naar een nog hoger niveau worden getild, dankzij de unieke combinatie met de glasvezelcomposiet onderdorpel van ISC BV en unieke ontwaterende hulp- en koppelstukken. Dankzij de hoge stijfheid én stabiliteit van de onderdorpel is doorbuigen/vervormen van de pui tijdens transport en montage nauwelijks meer aan de orde. Ook kan de onderdorpel zeer grote constructieve belastingen aan. Pui-afmetingen tot 6,30 meter zijn geen enkel probleem.” 

Smits: “Dankzij de unieke samenstelling van ons systeem kunnen vaste vleugels, deuren en raamwerk eenvoudig ter plaatse ge(de)monteerd worden. Hierdoor worden logistieke processen en eventuele reparaties achteraf flink vereenvoudigd. Bovendien neemt de veiligheid op projecten toe, omdat de meeste delen buitenom of door de woning heen aangeleverd kunnen worden, indien dat noodzakelijk blijkt. Last-but-not-least zijn bewoners verzekerd van een optimale esthetiek.”

Nauwelijks van hout te onderscheiden

De glasvezelcomposiet onderdorpel is verkrijgbaar in twee kleuren: mat zwart of Bluestone, vertelt Smits. “Dankzij de bijzondere combinatie van een houtlookverbinding en afgeschuinde onderdorpel in natuursteenuitstraling is de hefschuifpui nauwelijks van echt hout te onderscheiden, terwijl gebruikers gelijktijdig profiteren van álle voordelen van kunststof. Een hoogwaardige tweecomponentenlak garandeert een uitstekende UV-, ozon- en krasbestendige toplaag op zowel de dorpel als het kozijn.”

Hoge verwachtingen

Het K-VISION-PSG-systeem is spiksplinternieuw en zeker uniek te noemen. ISC BV en Smits Gemert BV hebben gezamenlijk geïnvesteerd in de productie van de onderdorpel. In december wordt een eerste prototype van het systeem getest in een speciale testkast, waarin extreme weersomstandigheden worden nagebootst. Indien nodig worden nog optimalisaties doorgevoerd, waarna het systeem bij een officiële certificeringsinstantie nogmaals wordt getest. Tijdens Polyclose wordt K-VISION-PSG voor het eerst gepresenteerd aan het grote publiek. Smits en Van ­Tongeren verwachten er veel van. 

“K-VISION-PSG is tot in de kleinste details doordacht”, benadrukken zij. “Wij ambiëren een lucht- en waterdichtheid die ruim boven de wet- en regelgeving ligt, evenals een zeer goede isolatiewaarde. Een grotere hellingshoek van de dorpel garandeert bovendien een uitstekende afwatering, waarmee we perfect inspelen op het veranderende klimaat in Nederland. Glasvezel is ongevoelig voor vocht en zouten, waardoor het systeem ook bij uitstek geschikt is voor montage in kustgebieden.”    

Wilt u K-VISION-PSG in real life zien, voelen en beleven? Kom dan naar Polyclose! U vindt ISC BV in stand 1552.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details