Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatieve oplossing voor hefschuifsystemen tot 440 kg
De Comfort drive-Motor met ATRIUM® HS-beslag is universeel toepasbaar.

Innovatieve oplossing voor hefschuifsystemen tot 440 kg

Specialisten breiden mogelijkheden voor automatisering van hefschuifsystemen uit

Het leven kan zo gemakkelijk zijn, want met één druk op de knop gaan zelfs de grootste hefschuifsystemen nu open en dicht. MACO en HAUTAU introduceren immers een oplossing, die de Comfort drive-Motor en het ATRIUM® HS-beslag combineert, waarmee het mogelijk is om grote en zware systemen met een gewicht tot 440 kg probleemloos te openen en te sluiten, zonder dat men daarvoor zware arbeid moet verrichten. Een geluidsarme en veilige werking maakt dit systeem ideaal voor de meest uiteenlopende toepassingen, vooral voor ruimtes waar kleine kinderen, oude mensen en huisdieren aanwezig zijn.

Onze hedendaagse architectuur wordt gekenmerkt door veel raampartijen. Zo zorgen grote hefschuifsystemen voor een barrièrevrije overgang van binnen naar buiten, een ruime licht­inval en een onbelemmerd zicht naar buiten. 

MACO en HAUTAU investeren dan ook fors in de ontwikkeling van oplossingen om hefschuifpuien automatisch te laten bewegen. Zo is de nieuwste Comfort drive-aandrijving in combinatie met het ATRIUM® HS-beslag de ideale hulp om grote en zware elementen tot 440 kg te openen en te sluiten, zonder daarvoor een krachtpantser te zijn. Het schuifsysteem kan gewoon met een smartphone of tablet in combinatie met de WLAN-box gestuurd worden en in een Smart Home systeem, zoals mediola® geïntegreerd worden. 

De aandrijving kan ook op een conventionele manier rechtstreeks aan het raamsysteem bediend worden, hetzij via het bedieningspaneel of een box met gewone – of seriedrukknoppen.

Performant, veilig en stil

De Comfort drive-technologie zorgt hier voor een nog soepelere en stillere werking, waardoor die uitstekend geschikt is voor omgevingen waar geluid een belangrijke rol speelt. De geïntegreerde antivalbeveiliging garandeert bovendien een veilige werking in elke situatie. 

Als er een obstakel geraakt wordt, stopt het schuifsysteem onmiddellijk, waardoor gevaarlijke situaties vermeden worden. Zo is dit gemotoriseerd hefschuifsysteem uitermate geschikt voor omgevingen waar kleine kinderen, oudere mensen en huisdieren aanwezig zijn. Net zoals de andere modulaire systemen van MACO en HAUTAU wordt ook deze oplossing gekenmerkt door eenvoudige elektrische aansluitingen en veelzijdige toepassingsmogelijkheden – in- en opbouw – in hout, PVC en aluminium.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details