Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatieve producten en productsystemen op het gebied van beslagtechniek
HELM GT-L schuifdeursysteem in mat zwart.

Innovatieve producten en productsystemen op het gebied van beslagtechniek

Meer inspirerende oplossingen uit het Duitse Heiligenhaus

Al bijna een eeuw lang ontwikkelt en produceert Woelm GmbH, gevestigd in Heiligenhaus in Noordrijn-Westfalen, innovatieve producten en productsystemen op het gebied van beslagtechniek: het merk HELM biedt doordachte schuifoplossingen voor de moderne woning- en utiliteitsbouw, zoals bijvoorbeeld beslagsystemen voor schuifdeuren van hout en glas, zware schuifpoorten, schuifluiken of meubeldeuren. Het merk KWS staat voor functioneel hoogwaardige toepassingen rondom de deur. Het omvangrijke beslagprogramma reikt van deurkrukken en schaalgrepen via deurstops en deurbuffers tot handlijsten en systemen voor scheidingswanden en garderobekasten.

HELM GT-L met aanslagkast in mat zwart.

Zwart zet de (kleur)toon

De HELM GT-serie is een hoogwaardig beslagsysteem voor enkele en dubbele schuifdeuren, dat geschikt is voor montage aan de (glazen) wand of het plafond, maar ook voor plafondinbouw – naar keuze in combinatie met een vaste glazen zijwand. De HELM GT-L 50 wordt gebruikt voor lichte binnenschuifdeuren met een vleugelgewicht tot 50 kg, de GT-L 80 voor deuren met een vleugelgewicht tot 80 kg, en de GT-S 150 werd ontwikkeld voor zware vleugelgewichten tot 150 kg. De compacte geleiding met geïntegreerde klemlijst en de open loopwagens, waarmee de vleugels aan de voorzijde kunnen worden opgehangen, bieden niet alleen bij de montage, maar ook bij de latere afstelling beslissende voordelen. Het beslag is, afhankelijk van de uitvoering, geschikt voor zowel gehard veiligheidsglas als gelaagd veiligheidsglas en kan met geschikte adapters ook worden gebruikt voor houten deuren.

Terwijl de armaturen van de GT-serie eerder verkrijgbaar waren in de tijdloos subtiele afwerkingen EV1 en roestvrij staaleffect, is er nu een extra kleurtint op de markt gebracht in mat zwart, die fascineert door zijn kleurdiepte en die elegantie en luxe in moderne kamers brengt.

KWS vult HELM aan – en biedt nog meer

De KWS handgrepen zijn perfect afgestemd op het HELM schuifdeurbeslag: het spectrum reikt van klassiek ronde en hoekige staafgrepen tot komgrepen, die ruimtebesparend vlak op de deurvleugel worden gemonteerd of er vlak in worden verzonken. Bovendien omvat het grote deurkrukkenprogramma van KWS ook een groot aantal modellen voor buitendeuren: rond, hoekig of vierkant, van aluminium, roestvrij staal of messing. Voor elke smaak en elke eis is er een geschikte deurkruk. Een bijzonder kenmerk is het innovatieve KWS modulaire systeem, dat een breed scala aan mogelijkheden opent voor de individuele en onafhankelijke aanpassing van deurkrukken: de onderling compatibele modules van het systeem hoeven alleen maar in elkaar gestoken te worden. Het is een even efficiënte als flexibele oplossing met maximale ontwerpvrijheid.

Een ander hoogtepunt zijn de deurstop- of deurbuffercombinaties, die bijzonder geschikt zijn voor gebruik op naar buiten openende (automatische) toegangsdeuren. Zij blokkeren het draaibereik van de deur en dienen als betrouwbare bescherming tegen beschadiging. Tegelijkertijd zijn ze door hun hoogte goed zichtbaar, waardoor het risico op struikelongevallen tot een minimum wordt beperkt. De palen kunnen naar keuze in de vloer worden verzonken of worden vastgeschroefd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details