Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatieve raam-, deur- en gevelsystemen voor de Nederlandse en Belgische markt
Eén van de eyecatchers wordt ongetwijfeld de COR VISION PLUS, een schuifsysteem met vleugels tot 4 meter en een middenstijl van slechts 25 mm.

Innovatieve raam-, deur- en gevelsystemen voor de Nederlandse en Belgische markt

Fabrikant produceert ook systemen uit post-consumer recycled aluminium

De drang naar innovatie loopt als een rode draad door het verhaal van Cortizo, ook tijdens Polyclose. Op een stand van ruim 200 m² pakt de Spaanse specialist in raam-, deur- en gevelsystemen uit met oplossingen, die inspelen op de meest actuele trends. Ze combineren uitstekende thermische en akoestische isolatiewaarden met in het oog springende designs én dragen bij aan de duurzaamheid en circulariteit in de bouw.

De Alu-Steel reeks combineert de performante van aluminium met een steel-look.

PVC-ramen

Cortizo komt met een aantal nieuwe PVC-raamsystemen, waaronder de A84 Verborgen vleugel, die opvalt door zijn minimalistische design en profielen met een aanzichtbreedte van slechts 90 mm. Het kader met een inbouwdiepte van 84 mm combineert een elegant design met een uitstekende thermische isolatie Uw ≥ 0,74 W/m²K en een geluiddemping Rw tot 46 dB. Dit systeem is geschikt voor glasdiktes tot 46,5 mm en scoort hoog op het vlak van luchtdichtheid (klasse 4), waterdichtheid (E2250) en weerstand tegen wind (klasse C5). 

Aluminium vouwdeur

Verder presenteert de Spaanse fabrikant zijn nieuwe BiFold Plus, een aluminium vouwdeur op basis van een kader met een inbouwdiepte van 80 mm. Dit systeem kan tot 14 vleugels omvatten en is ideaal voor grote opengaande raampartijen in woningen en commerciële ruimtes. BiFold Plus is geschikt voor beglazing met een dikte tot 48 mm en wordt gekenmerkt door een uitstekende thermische isolatie Uw van slechts 0,8 W/m²K mede dankzij een thermische onderbreking van 45 mm, een luchtdichtheid klasse 4, een waterdichtheid E750 en een weerstand tegen wind klasse C3.

Cortizo komt met een aantal nieuwe PVC-raamsystemen, waaronder de A84 Verborgen vleugel.

Aluminium systeem met een steel-look

Ook de Alu-Steel reeks wordt in de kijker gezet. Die combineert de performantie van aluminium met een steel-look. Dit is een raam- en balkondeur met een aanzichtbreedte van 72,5 mm, geschikt voor glasdiktes tot 54 mm. Deze oplossing bestaat in twee versies: ‘klassiek’ (afgeschuinde vormgeving) en ‘modern’ (met rechte lijnen). Bovendien resulteert een thermische onderbreking van 39 mm in het kader en 32 mm in de vleugel én het gebruik van isolatieschuim in een U-waarde van slechts 0,83 W/m²K. Dit Alu-Steel systeem wordt samen gepresteerd met de COR 80 Industrial en de COR 80 Hidden Sash met verborgen handgreep en waterafvoer.

Schuifsysteem

Eén van de eyecatchers wordt ongetwijfeld de COR VISION PLUS, een schuifsysteem met vleugels tot 4 meter en een middenstijl van slechts 25 mm. Deze minimalistische oplossing scoort hoog op thermisch en akoestisch vlak met een Uw van 0,9 W/m²K en een Rw tot 43 dB. Om de overgang tussen binnen en buiten te optimaliseren, kan de rail verborgen worden en zelfs volledig in de vloer geïntegreerd worden. Het ­systeem wordt samen getoond met de COR Vision, het kleine broertje met een middenstijl van 20 mm, waarin een verborgen greep geïntegreerd kan worden.

Post-consumer aluminium

Speciale aandacht gaat uit naar Infinity, geproduceerd uit post-consumer recycled aluminium. Bij de productie komt minder dan één kilogram CO2 per kilogram geproduceerd aluminium vrij. Dit komt neer op een vermindering met meer dan 95% van de koolstofemissies en het energieverbruik ten opzichte van een productie van primaire materialen. Op korte tijd is dit product uitgegroeid tot een icoon van groene architectuur, een benchmark voor de nieuwe manier van bouwen met focus op een verminderde milieu-impact en op circulariteit. Men kiest daarbij steeds vaker voor materialen die ook na hun levensduur opnieuw gebruikt kunnen worden. Aluminium kan als grondstof oneindig gerecycled worden, zonder verlies van eigenschappen.

Meer informatie vindt u op: www.cortizo.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details