Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatieve, toegankelijke oplossingen maken bedrijven futureproof
Soenen Hendrik ontwikkelt en produceert automatische productielijnen voor PVC en aluminium kozijnen en andere aluminium profielen én hybride productielijnen voor de bewerking van zowel PVC als aluminium profielen.

Innovatieve, toegankelijke oplossingen maken bedrijven futureproof

Klanten worden steeds veeleisender op het vlak van kwaliteit en levertijd. Bedrijven zijn dan ook continu op zoek naar innovatieve oplossingen om hun productieprocessen te optimaliseren en efficiënter te maken. Een ervaren partner kan hen helpen om te investeren in de juiste machines. Soenen Hendrik is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van automatische productielijnen voor kozijnen in PVC en aluminium én volautomatische oplossingen voor de bewerking van aluminium profielen voor terrasoverkappingen, balustrades, vliesgevels, ….. De specialist uit Izegem staat de klant bij van A tot Z: vanaf de inplanting over de productie tot de montage en service.

Met de Mixed Reality bril kan de klant vooraf zien hoe de lijn eruit zal zien in zijn productieomgeving. Deze bril helpt ook bij de service nadien.

PVC, aluminium, hybride, …: een oplossing voor elke toepassing

De Groep Soenen, de Belgische machinebouwer opgericht in 1946, staat internationaal bekend als producent van geautomatiseerde, hoogtechnologische productielijnen voor de vervaardiging van kozijnen in aluminium en PVC én volautomatische oplossingen voor de bewerking van aluminium profielen. “We zijn een one-stop-shop, die alles in eigen beheer doet: R&D, verkoop, productie, ontwikkeling en integratie van software, assemblage, installatie, dienst na verkoop,…, en zelfs transport. We starten steeds vanaf een aantal basisconcepten en luisteren naar de noden en wensen van de klant. Zo komen we finaal tot een productielijn, die volautomatisch, volledig bewerkte en afgewerkte onderdelen en kozijnen aflevert en op een juiste magazijnlocatie stockeert”, zegt sales representative Pepijn Carlier. 

“Voor de bewerking van aluminium profielen, gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, kunnen we gelijkaardige lijnen aanbieden. Daarnaast hebben we oplossingen voor hybride productielijnen, waardoor klanten met één investering zowel PVC als aluminium profielen kunnen bewerken.”

Op de invoertafel legt een operator de profielen klaar, die dan volautomatische verwerkt worden.

Onbemand produceren

Wie in de intelligente oplossingen van Soenen Hendrik investeert, kiest voor een verregaande automatisatie van het productieproces, waar de tussenkomst van de operatoren tot een minimum beperkt wordt. Controle-instrumenten, waaronder camera’s, voorkomen voor en tijdens de bewerking van de profielen elke fout en aangezien de machines ook automatisch vanuit de sturing ingesteld worden, hebben operatoren geen uitgebreide kennis nodig om het geheel te bedienen. Dit zijn belangrijke voordelen voor de bedrijven die het steeds moeilijker hebben om technisch geschoold personeel te vinden. 

“We streven er naar om technologisch steeds een stapje voor te zijn. Een operator legt de profielen op de invoertafel, waarna hij of zij op een andere plaats in het productieproces ingeschakeld kan worden. De machine herkent de profielen en voert de job perfect uit. Zo kunnen de profielen in een eerste fase gefreesd en geboord (inclusief vloeiboren en tappen) worden, waarna ze vervolgens gezaagd en volautomatisch getegenprofileerd (contramallen) worden. Elk stuk is volledig afgewerkt en wordt van een etiket voorzien. De afgewerkte profielen worden volautomatisch gesorteerd op een uitvoertafel”, licht de sales representative toe. 

“Deze Smart Machine kan onbemand werken en is uitgerust met zelfoptimalisatie en automatische breukdetectie van de gereedschappen. De bewerking van het gereedschap, dat vervangen moet worden, wordt automatisch overgenomen door andere beschikbare gereedschappen, waardoor elke machinestilstand vermeden kan worden. De open source software kan met elk pakket aangestuurd worden. Nieuwe profielen of bewerkingen toevoegen is kinderspel.”

Het systeem herkent de profielen en voert elke job perfect uit. De afgewerkte profielen worden volautomatisch gesorteerd op de uitvoertafel.

Mixed Reality helpt bij verkoop en service

Bij Soenen Hendrik blijven ze intussen investeren in de optimalisatie van hun systemen. Met een ervaring van meer dan 60 jaar kennen de spe­cialisten de markt door en door. Ze kunnen dan ook klanten adviseren en flexibel inspelen op vragen en aanpassingen. 

“Dankzij een MR bril kunnen we de klanten tonen, hoe de machine in zijn productie geïntegreerd zal worden. Aangezien onze machine Mixed ­Reality compatible zijn, kunnen we het systeem met een MR bril leveren. Als de operator bij een probleem de bril opzet, kan hij rechtstreeks met één van onze technische medewerkers contact opnemen. Die kijkt dan mee en geeft de operator vanop afstand meteen de juiste instructies om het probleem op te lossen”, sluit Pepijn Carlier af. “Op Polyclose verwelkomt Soenen Hendrik u graag op één van beide standen.”    

U kunt ons bezoeken op Polyclose, stand 1160 + 1161.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details