Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Inspireren van partners rondom de creatie van duurzame gebouwen
De toepassing van het elementgevelsysteem draagt bij aan een schitterend aanzicht van de gevel. (Beeld: Waleed Alabbas)

Inspireren van partners rondom de creatie van duurzame gebouwen

Vernieuwde elementengevel voorziet optimaal in toekomstbestendig bouwen

De specialisten van Reynaers Aluminium zetten dagelijks hoog in op het verbeteren van de leef- en werkomgeving van mensen. Dat gebeurt met een breed scala aan duurzame aluminiumoplossingen voor ramen, deuren, vliesgevels en méér. Met het onlangs geïntroduceerde elementgevelsysteem ElementFaçade 7 onderstreept Reynaers Aluminium de aanwezige expertise opnieuw in de praktijk. Projectmanager Rob Grein vertelt meer over de toekomstbestendige vinding die flexibiliteit, ontwerpvrijheid en betrouwbare prestaties combineert. In één en dezelfde oplossing, welteverstaan.

Als gerenommeerde en internationaal actieve speler in de branche haalt Reynaers Aluminium alles uit de kast om oplossingen te genereren die qua wooncomfort voor de eindgebruiker écht iets toevoegen. Tegelijk focust het bedrijf intensief op het inspireren van haar partners rondom de creatie van duurzame gebouwen. Het elementgevelsysteem ElementFaçade 7 sluit daar naadloos op aan. Het systeem voldoet aan de strengste normen voor wat betreft isolatie en duurzaamheid en leent zich bij uitstek om tijdens hoogbouwprojecten te worden toegepast. 

ElementFaçade 7 werd onder meer succesvol toegepast tijdens de bouw van het Four Seasons Hotel in Bahrein. (Beeld: Waleed Alabbas)

“We streven ernaar om een gebouw via onze producten van de hoogste mate van wooncomfort en veiligheid te voorzien”, vertelt Grein. “Voor nu en morgen, maar ook voor later. Vandaar dat we tijdens het ontwikkelproces het zo toekomstbestendig mogelijk bouwen centraal stellen. En dat heeft voor het grootste deel te maken met de gaande klimaatveranderingen, die ervoor zorgen dat we steeds vaker te maken krijgen met extreme weersomstandigheden. Met onze producten spelen we continu in op die ontwikkeling. Dus ook met ElementFaçade 7.” 

Slimme combi

Binnen het nieuwe elementgevelsysteem zijn flexibiliteit, ontwerpvrijheid en betrouwbare prestaties op een slimme manier verenigd. Zo staat het innovatieve ontwerp garant voor een snelle en gemakkelijke installatie en afstelling. Het zijn voordelen die de doorlooptijd op de bouw aanzienlijk verkorten. Daarnaast kan het veelzijdige en op maat te maken systeem naar hartenlust worden gecombineerd met standaard openingselementen. Verder voldoet ElementFaçade 7 aan de strengste isolatie- en duurzaamheidseisen. Het resultaat? Eindeloze toepassingsmogelijkheden en een optimaal comfort voor
de eindgebruiker. 

Projectmanager Rob Grein. (Beeld: Maaike van Esch)

“Het systeem is leverbaar in diverse varianten die naar wens kunnen worden aangevuld met een grote verscheidenheid aan extra’s”, vult Grein aan. “Bijvoorbeeld een gemotoriseerde bediening.” 

Uitvoerig getest

Bij Reynaers Aluminium laten ze niets aan het toeval over. Vandaar dat ook de nieuwste loot aan de productenstam op de eigen campus in het Belgische Duffel uitvoerig is getest op lucht-, wind- en waterdichtheid. “We willen de eindgebruiker niet opzadelen met tocht, lekkende kozijnen of een hoge luchtvochtigheid in de woning”, licht Grein toe. “Juist daarom is het uitgebreid testen van onze producten en systemen zo belangrijk. Dat gebeurt binnen onze eigen muren, maar ook door onafhankelijke keuringsinstituten, zoals SKG-IKOB of UL. In het geval van de ElementFaçade 7 heeft het basissysteem zelfs groen licht gekregen van CWCT en ASTM International. Daardoor mag het, behalve in Europa, ook in het Verenigd Koninkrijk en de USA worden ingezet.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details