Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Instelbare kettingslag beschermt tegen elk weertype’

‘Instelbare kettingslag beschermt tegen elk weertype’

Elektrische raambediening onmisbaar voor natuurlijke ventilatie schoolgebouw

Als het gaat om de gezondheid van leerlingen en medewerkers, laten onderwijsinstellingen niets aan het toeval over. Niet voor niets heeft Teleflex, specialist in elektrische en mechanische raambedieningen – en het adres voor  uitzetramen, valramen, dakramen en schuiframen – al jarenlang scholen uit heel Nederland als klant. Tot de trouwe afnemers behoort ook het Haagse Hofstad Lyceum. “Om te zorgen voor een nóg beter binnenklimaat, hebben wij afgelopen najaar een gemeenschappelijk ruimte en een aantal klaslokalen voorzien van elektrische raamopeners”, zegt operationeel manager Jesse Verheem van Teleflex BV.

Instelbare kettingslag

Voor de gemeenschappelijke ruimte viel de keus op vier zwartgekleurde elektrische raamopeners van het type C20, terwijl in de klaslokalen vijf grijze ACK4 elektrische kettingopeners gemonteerd werden. Jesse legt uit wat het voornaamste verschil is tussen deze twee typen raamopeners: “De C20 kan de ramen openen tot maximaal 360 mm, bij de ACK4 is dat 400 mm. Bovendien bevindt zich op de ACK4 aan beide zijden van de opener een externe draaiknop waarmee de kettingslag eenvoudig instelbaar is; hetzij op 100, 150, 200, 300, 350 of 400 mm. Stel, er is storm of hevige regen op komst, dan kan de conciërge of leraar er bijvoorbeeld voor kiezen om het raam maximaal 100 mm te laten opengaan. De instelbare kettingslag beschermt dus tegen elk weertype. Daarbij komt dat de ACK4 een duurzame roestvrijstalen ketting heeft die extra goed bestand is tegen extreme weersomstandigheden.”

Hoge beschermingsklasse

Wat de C20 en de ACK4 ook zo praktisch in het gebruik maakt, is dat beide typen op twee manieren bedienbaar zijn. “Dat kan namelijk met een jaloezieschakelaar aan de muur, maar daarnaast heeft de gebruiker ook nog altijd een radiografische afstandsbediening achter de hand”, zegt Jesse, die nog een verklaring heeft voor de grote populariteit van deze kettingopeners: ”Beide typen raamopeners bevinden zich in een hoge beschermingsklasse: bij de C20 is dat IP30 en bij de ACK4 IP 55. Beide typen raamopeners zijn beschikbaar in zowel 230V als 24V model, waarbij er keuze is tussen de kleuren zwart, wit en grijs. Zo kan de klant altijd een uitvoering kiezen waar de situatie het meest om vraagt. Bovendien bevindt met name de ACK4 zich met IP55 in een hoge beschermingsklasse.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details