Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Intelligente buitenzonwering voor energiezuinig kantoorgebouw DCM

Intelligente buitenzonwering voor energiezuinig kantoorgebouw DCM

Europees marktleider De Ceuster Meststoffen (DCM) produceert organische meststoffen op basis van reststromen uit de voedingsindustrie. Deze duurzame aanpak vertaalt zich in het nieuwe energiezuinige hoofdkantoor in Grobbendonk. Alle hedendaagse technieken van duurzaam bouwen zijn geïntegreerd: betonkernactivering, zonnepanelen, doorgedreven isolatie en architecturale zonwering. De perfecte combinatie van functionaliteit en design van de DucoSun Wing lamellen overtuigden zowel de opdrachtgever als het bureau Schellen Architecten.

Dynamiek in vormgeving en afwerking; dat ademt het hoofdkantoor van DCM uit. Het driehoekige gebouw met een oppervlakte van 2.800 m² benut de vorm van het perceel maximaal. De hoofdrol in dit verhaal is de relatie tussen binnen en buiten, met veel aandacht voor planten en de natuur op zich. Logisch, gezien DCM actief is in de tuinbouwsector. Een opdracht waar architect Reginald Schellen met genoegen op terugkijkt.

Structurele zonwering

“De glazen gevel op het zuiden en het centraal gelegen terras laten een zee van licht toe in het gebouw”, gaat Schellen van start. “Om te vermijden dat de zomerzon de vijand van het wooncomfort wordt, is structurele buitenzonwering onmisbaar. Vandaar de keuze voor de uniek gevormde lamellen DucoSun Wing.”

“De DucoSun Wing is geperforeerd en zorgt zo voor een perfecte harmonie tussen zonwering en beschaduwing”, vertelt Pieter Decat, technisch-commercieel adviseur bij Duco. “De vleugelvormige lamel heeft een urban design en kan met de zon meedraaien, waardoor de inval van het licht gestuurd kan worden. De structurele zonwering bij DCM zorgt niet alleen voor een efficiënte afscherming van de zonnestralen, ze garandeert ook een daling van de gemiddelde temperatuur binnenshuis tot 12% in de strijd tegen oververhitting.” Schellen besluit: “Dit is een project waar we terecht trots op mogen zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details