Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Intelligente oplossingen voor individuele woonwensen en interieur ideeën

Intelligente oplossingen voor individuele woonwensen en interieur ideeën

Al jaren is het een trend om openheid en natuurlijke lichtinval in het wooninterieur te creëren. De oplossing hiervoor ligt in het toepassen van schuifdeuren van glas. Doorzicht, openheid en bedieningscomfort zijn kenmerkend voor deze interieur verrijkende deuren. Met de HELM GT-Serie voor schuifdeuren helpt Woelm GmbH om tot een droominterieur te komen.

Het hoogwaardige beslagsysteem is toepasbaar in talrijke inbouwsituaties en interieurconcepten. Of men nu kiest voor een systeem met één of twee glazen vleugels in combinatie met een vast deel, de mogelijkheden zijn eindeloos. Niet alleen is plafondmontage mogelijk, ook plaatsing onder een bovenlicht kan gewoon.

milieubild-helm-gt-l-anschlagkasten-02a-kopieren

Voor een zacht sluiten van de schuifdeuren is door Woelm GmbH het HELM GT-L aanslagprofiel ontwikkeld. (Beeld: Woelm GmbH)

 

Maximale draagkracht

Lichte binnenschuifdeuren tot een vleugelgewicht van 50 kg kunnen gerealiseerd worden met het HELM GT-L 50 systeem. Wie groter wil uitpakken, kiest voor HELM GT-L 80, waarmee vleugelgewichten tot 80 kg geen probleem zijn. Voor de echt zware toepassingen is het het HELM GT-S 150 systeem, voor vleugelgewichten tot een maximum van 150 kg. Het beslag voor deze systemen kan zowel voor gehard als gelaagd glas geleverd worden. Met bijpassende adapters kunnen ook houten vleugels toegepast worden. De GT-Serie is getest met 200.000 open- en sluitcycli naar DIN EN 1527:2013.

Actuele highlights

Voor een zacht sluiten van de schuifdeuren is door Woelm GmbH het HELM GT-L aanslagprofiel ontwikkeld. De vleugel loopt bij het sluiten zacht tegen dit profiel aan en wordt daar op zijn plaats gehouden – ook bij tocht. Door de geluid reducerende werking van dit aanslagprofiel kan de schuifdeur ook ideaal toegepast worden op bijvoorbeeld slaapkamers, kinderkamers, badkamers, kantoren en spreekkamers. Het aanslagprofiel is leverbaar in de oppervlakte afwerkingen EV1, rvs-optiek en matzwart.
Voor een lineair en zacht openen en sluiten van schuifdeuren is er de nieuwe Fluid-Technologie voor de GT-serie. Deze SmartStop is ook zeer geschikt voor kleinere vleugelbreedtes, dankzij zijn compacte ontwerp. Wie graag met de laatste trends meegaat, kan eens kijken naar het GT-beslag in EV1 en rvs-optiek. Bij de GT-L is er daarnaast de keuze in matzwart. Bij alle uitvoeringen kan Woelm GmbH een passende deurgreep of komgreep leveren, uiteraard van KWS. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details