Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Intelligente sturing van ventilatie zorgt voor ideaal binnenklimaat
De multisensor HAUTAU MS meet de temperatuur, de relatieve luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in de ruimte en stuurt de ventilatie bij.

Intelligente sturing van ventilatie zorgt voor ideaal binnenklimaat

Het is echter niet eenvoudig om ruimtes correct te ventileren. Als die luchtverversing automatisch gebeurt op basis van de behoeften is dat al een hele stap vooruit, want de gebruikers hoeven niet zelf tussen te komen. Met de LSF 24/LSF 230 controllers in combinatie met de MS-multisensor en elektrisch aangedreven motoren biedt HAUTAU een oplossing, waarmee ramen automatisch openen en sluiten afhankelijk van tijdstip, temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en weer. Hierdoor kan continu een aangenaam en energiezuinig klimaat in de woning gecreëerd worden.

Als men ramen met de hand opent, kunnen bacteriën, ziektekiemen en virussen doorge­geven worden. Geautomatiseerde systemen verhogen het comfort en de veiligheid voor de gebruiker. Het regelmatig openen van dergelijke elektrisch gestuurde ramen zorgt voor een snelle en efficiënte ventilatie zonder dat de mensen zelf iets moeten doen. HAUTAU ontwikkelt en produceert hoogwaardige oplossingen voor de automatisering van raamsystemen als basis van een goede luchtverversing.

Controllers

De ventilatiecontrollers van HAUTAU kunnen zowel 24 V als 230 V aandrijvingen bedienen. Met een knop, smartphone, draadloze verbinding of auto-adaptieve infrarood afstands­bediening worden elektrische kettingaandrijvingen, openingssystemen voor lichtstraten en andere mechanismen bediend, ongeacht of het gaat om een lichtstraat, een raam boven een deur of een draai-, kiep- of tuimelraam.

Met factoren zoals de luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, weer of tijdstip wordt hier geen rekening gehouden. Als men het systeem met een wind- en regensensor, hygrostaat, thermostaat of tijdmodule uitbreidt, beschikken gebruikers over een volledig automatische ventilatieoplossing. 

De automatische luchtverversingsfunctie helpt gebruikers om ramen automatisch te laten sluiten bij regen of wind. Of, ze openen zich als de gewenste temperatuur of luchtvochtigheid binnenshuis overschreden wordt. De aandacht gaat echter altijd uit naar de mens en zijn individuele gewoonten als het gaat om ventilatie. Naast de gecontroleerde natuurlijke ventilatie (CNV) kunnen ook geforceerde verluchtingen met vrij te kiezen intervallen geconfigureerd worden.

Met de ventilatiecontrollers van HAUTAU worden de meest uiteenlopende raamsystemen bediend: lichtstraten, draai-, kiep- en tuimelramen, ….

Multisensor

Deze LSF 24/LSF 230 controllers kan met de multisensor HAUTAU MS gecombineerd worden. Die meet continu de temperatuur in de ruimte, de relatieve luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in de lucht. Als die waarden van de vooraf ingestelde parameters afwijken, stuurt deze sensor de open- en sluitfrequentie van de ramen bij. De waarden kunnen altijd met behulp van de druktoetsen op de sensor aan de individuele wensen van de gebruiker aangepast worden. 

De geregistreerde waarden van de luchtkwaliteit worden voortdurend op de sensor weergegeven. Gebruikers kunnen het systeem met een knop nog steeds zelf bedienen en de ramen uiteraard manueel openen en sluiten. Optionele sensoren, aangesloten op het gebouwbeheersysteem, zorgen ervoor dat de ramen bij regen of wind automatisch sluiten. 

De multisensor kan niet alleen met de rookafvoer- en ventilatiesystemen van HAUTAU gecombineerd worden, maar kan merk- en systeemonafhankelijk aan alle sturingssystemen met een 24V-ingang gekoppeld worden. Aangezien hier geen bijkomende knop voor de ventilatie nodig is, worden kosten bespaard. 

Het systeem kan ook in bestaande installaties geïntegreerd worden. Zo zorgt dit klimaatbewakingssysteem hoofzakelijk in intensief gebruikte ruimten, zoals scholen en kinderdagverblijven, voor een goede luchtkwaliteit. Dat zorgt voor een optimale leeromgeving, de gezondheid en het comfort van leer­lingen, leerkrachten en opvoeders. Bovendien heeft vraag gestuurde ventilatie een positieve invloed op de energiefactuur en denkt men ook aan het milieu.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details