Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Introductie van rollenbandscharnier voor buitendraaiende toepassing
Speciaal voor de Nederlandse markt met zijn specifieke eisen werd het gamma uitgebreid

Introductie van rollenbandscharnier voor buitendraaiende toepassing

Rollenbandscharnier voor blokprofielen

Blokprofielen zijn het belangrijkste kenmerk van het Nederlandse schrijnwerk. Door het smalle vooraanzicht krijgt het element een elegante uitstraling. Tegelijkertijd stellen deze profielen bijzondere vereisten aan de vorm en de bevestiging van de deurscharnieren. Tot op heden werden buitendraaiende deurvleugels voorzien van opbouwscharnieren zoals de KT-B 6R.

Nu presenteert Dr Hahn als innovatieleider een slank Rollenbandscharnier voor blokprofielen met buitendraaiende deurvleugels voor alle gangbare merken op de Nederlandse markt. Met deze ‘Rollenband NL’ hebben we een antwoord op de vraag van de markt naar Rollenbandscharnieren op buitendraaiende kunststof deuren.

Elegant en vormvast

De nieuwe 3-delige scharnier is 140 mm hoog en heeft een diameter van slechts 22 mm. Het vleugeldeel wordt in de opdek en in de beslaggroef bevestigd waardoor er een grote stabiliteit wordt bereikt. Het vleugeldeel is C-vormig uit één stuk vervaardigd. Met 50 mm lange bevestigingsschroeven wordt – ook bij zeer hoge isolatiekamers – aansluitend verbonden met de versterking in het vleugelprofiel.

Door deze doordachte manier van bevestiging kan het scharnierdeel zodanig sterk aan het vleugelprofiel worden bevestigd zodat de buitendichting niet onderbroken wordt en de warmte-isolerende eigenschappen van het profiel ongewijzigd blijven.

Getest voor verhoogde inbraakveiligheid

Aangezien alle scharnieren, toegepast op de Nederlandse markt, dienen te voldoen aan de hoge eisen van het in heel Europa erkende keuringsinstituut SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw), is ook de Rollenband NL getest en goedgekeurd conform de Bouwbesluit-eisen. Een nieuw vormgegeven stalen dievenklauw wordt onder het scharnier bevestigd met een aan het profielsysteem aangepast bevestigingselement. Aan de tegenoverliggende zijde valt de stalen pen in een veiligheidsrozet en gaat zo op een degelijke manier het inbreken vertragen. De Rollenband NL wist zo te overtuigen in de uitdagende testen en kreeg het KOMO product-certificaat met 2 sterren voor inbraakwerende deurscharnieren.

3 dimensioneel verstelbaar

Zoals het bij Hahn-scharnieren gebruikelijk, is de montage in de werkplaats makkelijk en vlot verstelbaar. Het scharnier is verstelbaar in 6 richtingen :

  • Hoogteverstelling : +/- 3 mm
  • Horizontale verstelling : +/- 2,5 mm
  • Aandrukverstelling : +/- 0,7 mm

Voor de meest frequente profielseries

Alle verstellingen zijn door één persoon mogelijk zonder de bevestigingsschroeven los te draaien. De Rollenband NL is zowel DIN links als DIN rechts toepasbaar. Bij het gebruik van 3 scharnieren bedraagt de draagkracht 120 kg, afhankelijk van de profielen. Momenteel worden de meest voorkomende profielsystemen en hun meest gebruikte profielseries bediend. Verdere aanpassingen zijn in voorbereiding.

Snelle demontage

De doorgaande pen kan worden verwijderd om de vleugel ter plaatse te demonteren. Alle voorinstellingen blijven behouden wanneer de vleugel later opnieuw wordt ingehangen. De lagerbus van hoogwaardig speciaal materiaal is ook bij zeer hoge deurgewichten en hoge frequentie nagenoeg slijtagevrij én onderhoudsvrij.

Brede kleurkeuze

De slanke indruk van het deurscharnier wordt bovendien ondersteund door de uitgebreide kleurkeuze waaronder krasbestendig zilver anodisatie (EV1). De Rollenband NL wordt met name toegepast in hoogwaardige particuliere woningbouw maar vindt ook z’n toepassing in de utiliteitsbouw. Voor de verwerkers van onze scharnieren zonder bewerkingscentrum biedt Dr Hahn de passende boormallen aan. 

Technologie / toepassing

Materiaal:

Vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium

Bevestigingswijze:

Rechtstreeks geschroef in kader
en vleugel

Belastbaarheid:

Afhankelijk van de toegepaste profielen max. 120 kg

Verstelbaarheid:

Ingehangen deurvleugel in 6
richtingen verstelbaar :

Horizontaalverstelling traploos: ± 2,5 mm;

Hoogteverstelling traploos: + 3 mm;

Aandrukverstelling: ± 0,7 mm.

Certificatie:

CE-Keuring, SKG **

Kleuruitvoeringen:

Scharnieren in zilver anodisatie en
alle RAL mat, glanzend en structuur 

Openingshoek tot 180°

DIN links en rechts toepasbaar 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details