Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Introductie van VEKAMOTION  concept voor hefschuifdeuren

Introductie van VEKAMOTION concept voor hefschuifdeuren

Polyclose 2020: VEKA innoveert met licht, kleur en recyclebare materialen

Bij VEKA stonden in 2019 twee activiteiten centraal: het vieren van het 50-jarig bedrijfsjubileum én het vormgeven aan duurzame, marktgerichte innovatie. Van die laatste activiteit toont VEKA de resultaten tijdens Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek die van 15 t/m 17 januari 2020 plaatsvindt in Flanders Expo te Gent (België).

De geschiedenis van VEKA begon in 1969 toen Heinrich Laumann een bedrijfje met 8 medewerkers overnam. Onder zijn leiding groeide het uit tot wereldmarktleider in hightech kunststof kozijnprofielsystemen voor ramen, deuren en rolluiken. Nu, 50 jaar later, telt de internationale onderneming VEKA AG 41 vestigingen en zo’n 6.000 medewerkers. Het jubileum werd in mei gevierd met een driedaags feest in het hoofdkantoor te Sendenhorst (Duitsland). Met medewerkers, relaties en partners, waaronder Nederlandse kozijnfabrikanten, werd teruggeblikt op de bedrijfsgeschiedenis en vooruitgeblikt naar de toekomst.

VEKAMOTION: kleinere profielen, grotere glasoppervlakken

In de directe toekomst is zeker een mooie rol weggelegd voor VEKAMOTION. Met dit nieuwe concept voor hefschuifdeuren speelt VEKA namelijk in op een belangrijke trend bij woonconsumenten. Steeds meer mensen willen een huis met veel glas, zodat daglicht rijkelijk naar binnen kan stromen. VEKAMOTION maakt dit mogelijk door met smallere profileringen de ruimte voor grotere glasoppervlakken te creëren. Bezoekers van Polyclose kunnen diverse uitvoeringen van VEKAMOTION bewonderen, waaronder een variant waarbij in het vaste deel een ruit kan worden toegepast die groter is dan de ruit in het bewegende deel.

VEKAMOTION: goed nieuws voor consument en producent

VEKAMOTION geeft consumenten wat ze willen: een strakke, moderne uitstraling en veel meer daglicht. Hierbij zijn consumenten uiteraard verzekerd van kwaliteit. Net als alle andere VEKA profielen voldoen ook de smallere VEKAMOTION profielen aan de hoogste kwaliteitsnorm: klasse A conform EN 12608. Dit houdt in dat de profielen dikwandig zijn, waardoor ze sterkere hoeken hebben en schroeven beter vastzitten. De profielen zijn berekend op combinatie met triple glas tot 54 mm dikte, waarmee uitstekende thermische isolatiewaarden kunnen worden bereikt.

Met VEKAMOTION kunnen bouwers, architecten en kozijnfabrikanten eenvoudig voldoen aan de wensen van woningeigenaren. Voor kozijnfabrikanten komt daar nog een voordeel bij: VEKAMOTION is veel productievriendelijker dan conventionele systemen. Dit komt doordat de hefschuifdeur uit minder onderdelen wordt opgebouwd. Handig is ook dat VEKA een onderdorpel levert die helemaal bij VEKAMOTION past. Kortom, zowel voor de consument als de kozijnfabrikant is dit een aantrekkelijke noviteit!

VEKA SPECTRAL: primeur in kleurontwikkeling

De baanbrekende oppervlaktetechnologie VEKA SPECTRAL bestaat nog maar kort en is nu al een groot succes. Daarom heeft VEKA heeft besloten het kleurengamma uit te breiden tot negen kleuren. Op de beurs worden deze kleuren voor het eerst officieel aan een breder publiek gepresenteerd. In de stand van VEKA kunnen bezoekers de karakteristieke, ultramatte look zien en tevens de fluweelachtige haptiek voelen. De esthetische kwaliteiten van VEKA SPECTRAL gaan gepaard met uitmuntende technische eigenschappen. Dankzij de speciale samenstelling is de toplaag bijvoorbeeld uitzonderlijk kras- en slijtvast. Zowel in de particuliere markt als de projectenmarkt biedt VEKA SPECTRAL daardoor aantrekkelijke mogelijkheden. Aan verdere uitbreiding van het kleurengamma wordt al gewerkt. Het VEKA team praat bezoekers graag bij over de laatste ontwikkelingen.

Exposities en demonstraties

Op de Polyclose demonstreert VEKA ook nieuwe toepassingen van profielen, zoals de unieke VEKA-houtlookverbinding en tal van andere slimme productietechnieken.

Op weg naar een circulaire economie

Innovatie is bij VEKA duurzame innovatie. Met het in 1993 opgerichte VEKA Umwelttechnik GmbH nam VEKA destijds het voortouw voor de recycling van kunststof kozijnen in Europa. De recyclingactiviteiten zijn verder ontwikkeld: VEKA beschikt nu over drie moderne productieplants in Europa. Dat VEKA als een van de eerste bedrijven in 2018 het productlabel van het Europese duurzaamheidsprogramma VinylPlus verwierf, onderstreept nog eens VEKA’s voortrekkersrol in de kunststof-kozijnenindustrie.

Alle producten die VEKA op de markt brengt, zijn 100% recyclebaar. Tijdens Polyclose wordt met woord en beeld verteld hoe VEKA dit waarmaakt. VEKA werkt uitsluitend met profielen van zuivere PVC en staalversterkingen. Deze beide materialen zijn in een geautomatiseerd proces eenvoudig van elkaar te scheiden. Daardoor zijn de gerecyclede materialen altijd weer terug te brengen in een cyclus die nieuwe producten voortbrengt, die dezelfde levensduur en toepassingsmogelijkheden hebben als de oorspronkelijke producten.

Maak kennis met VEKA

Iedereen die meer wil weten over de innovaties van VEKA, is tijdens Polyclose van harte welkom.  

POLYCLOSE – STAND 1340

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details