Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Inzetten op passieve brandwerendheid loont!
Kenmerkend voor de producten in de Bostik Fire Protect range is dat zij zeer eenvoudig te verwerken zijn, waardoor aannemers amper nog te maken hebben met eventuele bijkomende kosten.

Inzetten op passieve brandwerendheid loont!

De brand in de Grenfell tower (Londen) in 2017 heeft de discussie over de brandveiligheid van woon- en utiliteitsgebouwen flink doen oplaaien. Om levens te redden en een snelle reactie te garanderen, zijn veel nieuwe én bestaande gebouwen voorzien van actieve brandbeveiliging zoals brandmeldsystemen, sprinklerinstallaties en schuim- en gasblussystemen. 

Om de verspreiding van vuur en rook te voorkomen, temperaturen onder controle te houden, materiële en bedrijfsschades te beperken én de stabiliteit van structurele elementen te garanderen, worden bovendien aanvullende eisen gesteld aan de passieve brandbeveiliging. Bostik heeft besloten zich nog sterker te concentreren op de productontwikkeling en certificering voor dit marktsegment. Het resultaat is de internationale range Bostik Fire Protect, een compleet, volledig gecertificeerd en goedgekeurd assortiment passieve brandwerende producten voor gebruik in bewegende voegen, verbindingsvoegen, openingen en oppervlaktepenetraties tussen brandcompartimenten.

UPGRADE

Bostik heeft al jaren passieve brandwerende producten in haar portfolio. Echter na de samenvoeging met Den Braven was het tijd voor een upgrade, vertelt Nick Haring, Business Developer bij Bostik en verantwoordelijk voor het brandwerende assortiment. “Onder de naam ‘Bostik Fire Protect’ heeft dit verder vorm gekregen. Bostik Fire Protect is een prachtig voorbeeld van het ‘nieuwe’ Bostik. Het concept bundelt de kennis van het passieve brandwerende Zwaluw-assortiment met de allerbeste kwaliteiten. Het resultaat is een nieuw en zeer compleet concept rondom passieve brandwerende producten.”

Bostik Fire Protect betreft een compleet, volledig gecertificeerd en goedgekeurd assortiment passieve brandwerende producten voor gebruik in bewegende voegen, verbindingsvoegen, openingen en oppervlaktepenetraties tussen brandcompartimenten.

Het assortiment omvat onder meer twee opschuimende kitten, die de verspreiding van vuur en rook via voegen en openingen in brandwerende muren en vloeren voorkomen. Maar ook een nieuwe manchet voor de brandwerende afdichting van een breed gamma bouwkundige doorvoeringen, zoals kunststof leidingen, composietleidingen, metalen leidingen en kabelbundels. “Dankzij speciale sleufgaten zijn de manchetten zeer eenvoudig te monteren. Bovendien passen ze uitstekend om schuin geplaatste leidingen of wanneer de opening rondom de leiding te groot is”, aldus Haring.

Onze nieuwe, zelf nivellerende mortel voor betonnen vloeren of stenen muren, gooit ook hoge ogen én is gemakkelijk aan te brengen. Bovendien beschikt deze over een hoge mechanische weerstand en geluidsisolatie. Of wat dacht je van onze nieuwe, flexibele brandhuls voor (geïsoleerde) kunststof en metalen buizen, die een zeer groot uitzettingsvermogen bij brand garandeert?”

AANTOONBAAR VEILIG EN EENVOUDIG TE VERWERKEN

Kenmerkend voor de producten in de Bostik Fire Protect range is dat zij zeer eenvoudig te verwerken zijn, waardoor aannemers amper nog te maken hebben met eventuele bijkomende kosten.

“Belangrijker is nog dat de brandveiligheid van gebouwen substantieel wordt verhoogd”, aldus Haring. “Bovendien dragen ze bij aan de structurele stabiliteit van een gebouw, waardoor een veilige evacuatie van mensen en interventie van hulpdiensten mogelijk wordt.”

Bij een juiste toepassing voldoen de Bostik Fire Protect producten aan alle wettelijke basisvereisten voor compartimentering. “In het onafhankelijke testlaboratorium van Peutz zijn de producten conform de EN1366-3 (doorvoeringen) en EN1366-4 (lineaire voegen) getest in de meest voorkomende bouwmaterialen (steen-steen, steen-hout, steen-metaal, steen-gips, gips-gips, …..) en zowel horizontaal als verticaal.”

PROJECTBEGELEIDING VAN VOORBEREIDING TOT OPLEVERING

Om te garanderen dat de brandcompartimenten ook daadwerkelijk aan alle eisen voldoen, heeft Bostik zwaar ingezet op het delen van kennis. Alle Bostik Fire Protect productcertificaten en -documenten zijn bijvoorbeeld direct online te raadplegen op
www.bostikfireprotect.nl. Bovendien biedt Bostik een uitgebreide catalogus en regel­matige installatie-instructies en trainingen.

“Projecten begeleiden we graag van begin tot eind”, aldus Haring. “In de voorbereidende fase inventariseer ik samen met de aannemer welke producten nodig zijn. Bovendien verzorg ik graag een toolbox op locatie, zodat ik de juiste verwerking van de producten kan demonstreren. Tijdens de uitvoering bezoek ik het project regelmatig, om de applicaties te controleren en eventuele vragen te beantwoorden. Daarmee zijn zowel de aannemer als eindklant verzekerd van een optimale, brandveilige constructie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details