Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Italiaanse finesse in de Benelux

Italiaanse finesse in de Benelux

Vraag mensen waaraan ze denken bij het horen van de naam ‘Italië’ en je krijgt een waslijst van dingen. Italië staat immers onder meer bekend om de rijke cultuur en geschiedenis, het heerlijke eten, het temperament van de bevolking en de liefde voor mooie dingen. Mooi, maar vooral functioneel zijn ook de automatische valdorpels met een strak Italiaans design van Comaglio. Voor de verdeling van en technische ondersteuning in de Benelux kan de fabrikant rekenen op de know how en ervaring van All-Fix.

All Fix

All-Fix staat al meer dan dertig jaar in voor de verdeling in de Benelux van automatische valdorpels van Comaglio, dat zijn thuishaven heeft in de buurt van het Gardameer. Dankzij een ruime voorraad, een snelle levering en een deskundige technische ondersteuning biedt de All-Fix de klant een ongekende service en onderscheidt ze zich ook van de meeste gewone agentuurhandels. Het gamma omvat traditionele valdorpels, maar ook types met een verhoogde brand- en rookweerstand en betere akoestische eigenschappen.

“We leveren standaardoplossingen, maar ook heel veel maatwerk. We baseren ons hier op een profieltekening om eerst een matrijs te maken en vervolgens een proefmodel van de valdorpel te produceren. Na goedkeuring wordt de productie in gang gezet”, stelt zaakvoerder Maurice Vanderbist. “Alhoewel Comaglio al meer dan 40 jaar bestaat, is het zeker met zijn tijd mee. De directie is immers steeds blijven investeren in de nieuwste machines en technieken. De productie werd ook verregaand geautomatiseerd en gerobotiseerd. Zo garanderen ze kwalitatieve producten en een ongekende service.”

Gamma continu evalueren, optimaliseren en uitbreiden

Comaglio staat al jaren aan de top met traditionele valdorpels, maar zeker ook met zijn automatische valdorpels met dubbele afdichtingsregeling. Dergelijke valdorpels zijn ideaal in toepassingen met onregelmatige of scheef verlopende vloeren. De Italiaanse specialist heeft ook diverse patenten, onder meer op het ingenieuze systeem om de afdichting weg te nemen door ze horizontaal naar onder te laten zakken, met een gelijkmatige drukverdeling over de hele lengte van het afsluitprofiel.

All Fix

All-Fix zorgt voor de verdeling en technische ondersteuning in de Benelux. Ze bieden het standaardgamma van de Italiaanse producent, goed voor een catalogus van 104 bladzijden, maar leveren ook oplossingen op maat.

 

De Italiaanse producent investeert niet alleen in mensen en machines, maar ook continu in de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve oplossingen en de optimalisatie van bestaande producten. Het ruime assortiment kan opgedeeld worden in zes series – Pressure, Basic, Special, No Sound, Comax en Universal – goed voor een catalogus van 104 pagina’s. Voor houten deuren biedt Comaglio alle mogelijke oplossingen van 10 x 18 mm tot 20 x 30 mm met diverse montagemogelijkheden. Ook voor PVC-deuren kan de gebruiker kiezen uit een 20-tal modellen al dan niet met voorgemonteerde bevestigingsschroeven. Bij de systemen voor aluminium deuren springen vooral de AE UNCINO en de AE/16 met speciale silicone seal in het oog. Deze valdorpels hebben een brandweerstand van één uur en een hoge akoestische weerstand.

“Comaglio is ook bijzonder gedreven in het uitdenken, ontwerpen en produceren van nieuwe producten en technieken. Zo ontwikkelden ze bijvoorbeeld valdorpels voor houten, kunststof en aluminium deuren, die standaard een brand- en rookweerstand van één uur hebben alsook een geluidsdemping tot meer dan 54 dB”, sluit Maurice Vanderbist af. “Op de beurs in Milaan presenteerden ze recent een nieuwe softcloser, die vanaf 2020 beschikbaar zal zijn. En op Polyclose begin volgend jaar zullen de eerste systemen met het gepatenteerde ‘sliding’ systeem te zien zijn. Deze innovatie zorgt ervoor dat de valdorpel, die op schuifdeuren gemonteerd wordt, de vleugel zorgvuldig afsluit, zonder weerbots.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details