Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Jaaroverzicht KUFA 2021

Jaaroverzicht KUFA 2021

JANUARI

Het Nijmeegse Matrix Software heeft in januari de Preferred Supplier Of The Year Award ontvangen. Helaas geen live uitreiking door de coronabeperkende maatregelen maar het feestje was er natuurlijk niet minder om. Hans Storms, branchemanager bij ­Matrix, was in ieder geval verrast dat hem dit jaar deze eer ten deel viel. “Eigenlijk zie ik deze Award als een mijlpaal van een lange en goede samenwerking”,  zo is zijn reactie. “Het heeft altijd gevoeld alsof we samen optrekken.”

Matrix kreeg de Award als waardering voor het aanjagen van innovaties in de branche. “Zo zijn de verschillende onderdelen van onze productielijnen nu beter aan elkaar gekoppeld”,  zegt Henk Weber van KUFA Raamsystemen.

MAART / APRIL

KUFA Raamsystemen heeft een nieuwe productielocatie in IJmuiden in gebruik genomen. Op maar liefst 3.000m² is zichtbaar dat de robotisering en de digitalisering bij de producent/fabrikant van onder andere de revolutionaire RenoS9000®- profielen langzamerhand naar het hoogste niveau klimmen.

“Het gaat daarbij vanzelfsprekend ook om het streven naar een betere interne logistiek”, zegt Didier Holslag van KUFA Raamsystemen. “We wilden onze productieprocessen slimmer inrichten. Zo zijn deze nu beter verbonden met KOC (Kufa Online Calculator). Het eindresultaat? We kunnen garanderen dat onze levertijden zich stabiliseren. Onze partners kunnen uitgaan van gemiddeld 6 tot 8 weken. De bijvangst? Duidelijkheid voor de branche!”

ZOMER

Het RenoS9000® profiel heeft zich in de markt ontpopt als het paradepaardje van kozijnenland. Vooral de te boeken tijdwinst wordt breed gewaardeerd, zo blijkt in de zomer van 2021. Henk Weber: “De montagebedrijven kunnen in hetzelfde tijdsbestek nu meer kozijnen monteren dan normaal gesproken het geval is bij renovatieprojecten. Daarmee lossen we een probleem op, want het is op dit moment – en dat zal zo blijven – erg moeilijk om gekwalificeerd en goed personeel te vinden. Door de efficiency van ons systeem heb je dus uiteindelijk zélf minder medewerkers nodig.”

De markt spreekt ook duidelijk haar draagvlak uit voor de hoge isolatiewaarde door de lage profilering van het profiel. De reden? Er zijn meer luchtkamers. Hierdoor is de kans aanzienlijk vergroot op het succesvol aanvragen van allerlei milieusubsidies.” KUFA verraste de markt ook nog met de aankondiging dat het RenoS9000® beschikbaar is gekomen met enkele HVL-verbinding.

NAJAAR

De champagneflessen konden worden ontkurkt in IJmuiden. Inbraakwerende deuren met écht verdekte scharnieren blijken nu eindelijk ook een feit voor kunststofkozijnen! KUFA Raamsystemen heeft verschillende deuren met verdekte scharnieren laten testen op het keurmerk SKG Inbraakwerendheid Klasse II. Beide deuren hebben het keurmerk gehaald. De verdekte scharnieren zijn intussen ook opgenomen in de Kufa Online Calculator.  

Vooruitblik KUFA
Raamsystemen 2022

Didier Holslag verwacht dat vrij snel in het nieuwe jaar KUFA Raamsystemen de markt zal betreden met het patent voor de mechanische verbinder. Daarnaast zal ‘het smalste profiel’ van heel Europa kunnen worden gepresenteerd. Het is eigenlijk een ontwikkeling die is ontstaan vanuit de RenoS9000®. Didier legt uit dat deze zeer geschikt zal zijn voor nieuwbouw en renovatie. “We hebben het dan over een strak design en een hoge sponningsopname én – niet onbelangrijk – de middendichting zit er in. De optelsom levert een stuk duurzaamheid én energiebesparing op. We kunnen niet wachten tot het zo ver is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details