Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Jaaroverzicht KUFA Raamsystemen 2022
RenoS9000® uitvoering R1 is het smalste kunststof kozijnprofiel.

Jaaroverzicht KUFA Raamsystemen 2022

De revolutie in profielenland kreeg vorm!

Het is inmiddels een goede traditie. Al een aantal jaren nemen we in het laatste nummer van het jaar samen met KUFA Raamsystemen de afgelopen 12 maanden in vogelvlucht door. Didier Holslag en Henk Weber kunnen tevreden zijn. De apotheose van de ontwikkeling én productie van ‘het kozijn van de eeuw’, de RenoS9000®, is weliswaar gepland op de Bouwbeurs in februari 2023 maar in 2022 werd de laatste hand gelegd aan alle laatste ontwikkelingen. En, het product werd al in de markt geïntroduceerd!

Januari – Maart 

Hoewel het RenoS9000®-profiel nog volop in ontwikkeling is, start KUFA Raamsystemen de eerste projecten in Nederland, in samenwerking met diverse partners. Zo zegt Didier Holslag dat ‘het smalste profiel van ­Europa zijn weg al goed heeft gevonden in de markt.’  Het bewustzijn van het bestaan van dit profiel groeit want het bedrijf kan tevens melden dat de partners via Kufa Online Calculator (KOC) de eerste bestellingen doen. 

InviKu® verborgen inbraakwerende scharnier systeem.

April

Duurzaamheid staat bij de IJmuidense fabrikant hoog op de agenda. “Milieu- en klimaatvriendelijk denken zit in onze genen”, zo wordt er in IJmuiden gezegd. “Recycling en het creëren van circulaire processen is een wezenlijk onderdeel van onze strategie op weg naar energiekosten-besparende maatregelen. We denken mee met de groene lijn van de samenleving.”

Didier legt uit dat dit overigens niet alleen geldt voor de productgroepen die het bedrijf uit IJmuiden aan de markt aflevert, maar ook voor de eigen bedrijfsvoering. “Op onze gebouwen staan intussen al circa 600 zonnepanelen. Dat doen we niet voor niets. Integendeel. Ook daar zit namelijk onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Mei – Juni

 De krapte op de arbeidsmarkt in de bouw is zo langzamerhand echt een serieus probleem aan het worden. Toch hoeft de kozijnindustrie daar eigenlijk niet zo veel last van te hebben, wat KUFA Raamsystemen betreft. De oplossing is vrij simpel; een renovatieprofiel waarbij de montagetijd drastisch omlaag is gebracht. Andermaal hebben we het over de RenoS9000®. Niet onbelangrijk, zo concludeert het KUFA-tweetal in het derde nummer van dit jaar: “Dit profiel heeft de status van SKG-2 inbraakwerendheid verworven. Veiligheid boven alles.”

Zonnepanelen op de daken van KUFA Raamsystemen.

Juli – september  

De communicatie en marketing van ‘het kozijn van de eeuw’ loopt op volle toeren. In het vierde nummer van dit jaar leggen Henk Weber en Didier Holslag uit dat er bij het RenoS9000®-profiel eigenlijk drie pijlers zijn t.w. duurzaamheid (1), procesverbeteringen (2) en productverbeteringen (3).

“Het is onze missie om het leven van iedereen in de kozijnen- en profielenindustrie aangenamer te maken”,  stelt Henk. “En, om het heel eerlijk te zeggen: ik denk dat we daar heel aardig in zijn geslaagd.”

Oktober – november

De verborgen scharnier is hét thema van het najaar bij KUFA Raamsystemen. Onzichtbaar betekent ook écht onzichtbaar. Het bedrijf beschouwt deze vierde pijler – als vervolg op de eerder genoemde drie pijlers (zie juli-september) – als een prachtige afsluiting van een geweldig en inspirerend innovatietraject dat leidde tot het RenoS9000®-profiel. “Diverse partners zijn intussen al gestart met het nieuwe verborgen scharnier systeem ‘InviKu®’”,  meldt Didier. “Maar toen we bezig waren met al die laatste ontwikkelingen, ontdekten we ook de mogelijkheid van verlaagde dorpels. Dus, de rolstoelvriendelijkheid kreeg een impuls.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details